Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2436
2

Довгоочікуване повернення

Огляд матчів 21-го туру першості другої ліги у групі А

Довгоочікуване повернення

БУКОВИНА - ЄДНІСТЬ - 1:0 (0:0).
23 травня. 17.00. Чернівці. Стадіон «Буковина». 8500 глядачів. .
Судді: В.Чернишов (Кременчук), В.Топіха (Київ), В.Журибіда (Луцьк).
Делегат ФФУ: С.Понайда (Львів).
Чернівці: Збарах, Шевцов, Климус, П.Іванов, Стоян, Дяченко (Пивлар, 66), Дорош (Ільїн, 83), Донець, Мигалатюк, (Степанков, 46), С.Маковійчук, Коробкін (Гаранян, 90+3). Запасні: Ленчінков, Кубай, Жижиян. Тренер: Вадим Заяць.
Плиски: Преснаков, Заварін (Комар, 77), Влаєв, Лемішевський, Синьогуб, Яворський, Карпов (Квашук, 71), Прима, І.Іванов, Гричак, Шарій (Колесников, 77). Запасні: Шевченко, Дмитренко, Козаков.
Тренер: Вадим Мандрієвський.
Гол: Коробкін (59).
Попередження: Шевцов (36), Пислар (75) — Влаєв (56), Квашук (72).

Атмосфера звітного поєдинку була передсвятковою — місцева футбольна громада перебувала в очікуванні офіційного оформлення підвищення в класі. Звісно, цей настрій передався й футболістам «Буковини», які з перших же секунд пішли в атаку. І вже на 35-й секунді рахунок міг відкрити капітан Коробкін, який «розстрілював» чужі ворота метрів із восьми. Форвард пробив у правий кут, але цей двобій капітанів виграв Преснаков.

«Буковина», як кажуть, методично розхитувала оборону суперників. І мікромоменти біля воріт «Єдності» виникали доволі регулярно. Хоча не всі вони були такими, які називають голевими.

Єдине взяття воріт відбулося в другому таймі. Спочатку плисківці втратили чи не єдиний реальний шанс для взяття воріт — після потужного удару з лівого кута воротарського майданчика з нижньої ближньої «дев'ятки» м'яч дістав Збарах. А вже за хвилину м'яч таки опинився у сітці воріт «Єдності», причому в епізоді, який ніби не віщував особливих проблем гостям: Коробкін з 17 метрів не дуже сильним ударом, «по-більярдному» влучив у правий нижній кут.

У підсумку, разом із фінальним свистком стартував святковий салют на честь виходу «Буковини» до першої ліги. Підопічні Вадима Зайця зробили коло пошани, а вболівальники, які останні хвилини зустрічі дивилися вже стоячи, ще довго «купали в оваціях» своїх улюбленців.

Після цих тріумфальних хвилин практично вся VІР-трибуна на чолі з губернатором Михайлом Папієвим та мером Миколою Федоруком пішла до роздягальні «Буковини» дякувати за виконане завдання. І, сподіваємося, розпочати діалог на тему: «Як допомогти команді гідно виглядати в першій лізі».

НИВА - ЛЬВІВ-2 - 3:0 (1:0).
23 травня. 17.00. Вінниця. СК «Нива». 3000 глядачів.
Судді: Л.Харко (Луцьк), Р.Криницький, М.Маланчук (обидва — Чернівці).
Делегат ФФУ: О.Литвиненко (Київ).
Вінниця: Скибенко, Найко (Веретинський, 76), Гергелюк, Прохоров, Воронін (Кушка, 62), Пилявський (Ярмолюк, 84), Варченко (Веретинський, 46), Герасимець (Пивовар, 73), Бовтрук, Козьбан (Адаменко, 80), Качур (Лук'янець, 67). Запасний: Гайдаржи.
Тренер: Олег Федорчук.
Львів: Шевчук, Жук, Вол.Макар (Тимишин, 85), Малиновський, Варивода, Власик, Віт.Макар, Дадак, Матвіїв (Мазур, 89), Бабич, Лазар. Запасні: Віхоть, Венчак.
Тренер: Михайло Токар.
Голи: Воронін (14, пен.), Козьбан (58), Бовтрук(90+1).
Попередження: Козьбан (59).

Неділя 23 травня увійде в історію вінницького футболу. Цього дня в місті над Бугом було справжнє футбольне свято. Відбулось урочисте відкриття надсучасної спортивно-тренувальної бази СК «Нива». В нинішній кризовий для України час таке трапляється нечасто. Тому варто віддати належне головним фундаторам будівництва затишного стадіону та бази — почесному президенту «Ниви» Володимиру Продівусу та президенту вінничан Олегу Караванському.

Не залишила поза увагою цю подію і влада Вінниччини. Так, міський голова Володимир Гройсман вручив «Ниві» сертифікат на 200.000 гривень. Обласна державна адміністрація виділила команді кошти в розмірі 250.000 гривень.

Не розчарували своїх уболівальників і футболісти. «Нива» домінувала в поєдинку зі «Львовом» і закономірно перемогла. Говорить за себе і статистика: 16 ударів господарів проти п'яти гостей, дев'ять кутових у вінничан проти одного у львів'ян.

Перший офіційний гол на СК «Нива» записав у свій актив найкращий гравець подолян в другому колі — Воронін. 23-річний захисник реалізував пенальті за фол гостей проти Козьбана — 1:0! Кілька нагод не використали нападники «Ниви» Качур та Козьбан. На відміну від атакувальної ланки, чудово діяв півзахист «Ниви». Відшукавши слабину на правому фланзі оборони «Львова», Герасимець кілька разів створював напругу в карному майданчику підопічних Михайла Токаря. Кілька разів із-за меж штрафного пробивав Пилявський. У другій половині гравці «Ниви» подарували своїм прихильникам багато хороших моментів, два з яких у підсумку принесли результат. Прохід лівим флангом Герасимця майстерно використав Козьбан, пробивши в дальній кут воріт без шансів для Шевчука. А на першій додатковій хвилині активність проявив Бовтрук — після флангової передачі Адаменка, він примусив помилитись захисника, і впритул розстріляв ворота гостей — 3:0!

Однак на післяматчевій прес-конференції Олег Федорчук був незадоволений діями своїх підопічних. Особливо — у нападі. Максималіст по натурі, коуч «Ниви» налаштовує на перемогу своїх футболістів перед грою чемпіонату з «Россю» та фіналом Кубка Ліги з «Гірником-Спортом» в Олександрії.

МФК МИКОЛАЇВ - РОСЬ -2:0 (0:0).
23 травня. 17.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 3000 глядачів.
Судді: Р. Бохняк (Севастополь), Р.Пузанський, Ю.Суряк (обидва —Львів).
Делегат ФФУ: Я.Лемех (Львів).
Миколаїв:. Карпов, Бербат (Волков, 60), Гончаренко, Жоров, Лук'янов, Кузнецов, Безсалов, Головко (Ком'ягін, 46), Є.Таран (Войцеховський, 90+2), Мартинов, Білоус (Новак, 80). Запасні: Чоларія, Савка, Криворучко.
Тренер: В'ячеслав Мазараті.
Біла Церква: Поштаренко, Кулажкін, Пащенко, Ткачук, Гетьман, Дорогань (Нагірний, 90), Мазур (Берідзе, 33), Соботюк (Отришко, 33), С.Таран, Рудюк, Рябцев (Єлькін, 85). Запасні: Карой, Спотар, Миколайчук. Тренер: Ігор Химич.
Голи: Жоров (87), Ком'ягін (90, пен.).
Попередження: Берідзе (80), Кулажкін (90+1).

У першому таймі глядачі на трибунах відверто нудьгували, адже нічого цікавого на полі не відбувалося. Атаки обох сторін агресивністю не відрізнялися, а ударів по воротах практично не було. Помилялися всі, і чи не кожна друга передача адресувалася суперникові або за межі поля. На 26-й хвилині м'яч побував у воротах «Росі», проте арбітр зафіксував положення «поза грою».

Одразу ж після перерви Безсалов зі штрафного навісив до воріт — захисники вибили м'яч на Кузнецова, який без зволікань пробив над поперечиною. Гра трохи загострилася, футболісти забігали швидше, але їхні атаки, як і раніше, рідко завершувалися ударами. На 75-й хвилині миколаївець Таран вийшов один на один з голкіпером, і в боротьбі з ним опинився на газоні. Всі подивилися на арбітра Романа Бохняка, який вважав, що все було за правилами. За десять хвилин Безсалов виконав штрафний, призначений прямо по центру за 25 метрів від воріт. Удар вийшов точним, але несильним і проблем для воротаря Поштаренка не створив.

Та все ж МФК «Миколаїв» схилив шальки терезів на свою користь. Ком'ягін забрав м'яч у захисника і віддав пас ліворуч в район одинадцятиметрової позначки Жорову, який переправив його у ціль. На 90-й хвилині знову в центрі уваги опинився Ком'ягін. Гравець «Росі» в межах штрафного майданчика з порушенням правил «уклав» Юрія на газон і сам потерпілий чітко реалізував пенальті.

КАРПАТИ-2 - ДИНАМО - 1:0 (1:0).
23 травня. 17.00. Львів. Стадіон СКА. 100 глядачів.
Судді: П.Чижевський (Київ), А. Дудчик (Чернігів), Т. Соломчак (Тернопіль).
Делегат ФФУ: В. Козик (Мукачеве).
Львів: Лазарський, Чоба, Гудак, Чучман, Чумак, Шевчук (Дорошенко, 89), Яджин (Жовтюк, 90), Біловус (Покладок, 64), Костевич (Задорожний, 83), Кокотайло (Левчук, 73), Загідулін (Яремчук, 81). Запасний: Нагірний.
Тренер: Володимир Вільчинський.
Хмельницький: Дудник, Шляховий, Балицький, Бєлов (Лепетун, 89), Осокін, Безвещук (Ткачук, 60), Грищук, Солонинко, Дітковський, Колесников (Беринда, 90), О.Муравський (Слободян, 60; Плосконос, 88). Запасні: Стадник, Шимко.
Тренер: Віктор Муравський.
Гол: Костевич (25).
Попередження: Грищук (35), Шляховий (65).

Молода карпатівська команда в завершальній у сезоні домашній грі зуміла перервати програшну серію, яка розпочалась ще торік у вересні і тривала сім (!) матчів. І символічно, що «зелено-білі» здобули довгоочікувану перемогу саме на Зелені свята.

У стартовому складі «Карпат-2» замість травмованого воротаря Данковича у другій лізі дебютував вихованець СДЮШОР «Карпати» (тренер — Ярослав Кикоть) 18-річний Лазарський. У складі ж «Динамо» найбільш колоритними постатями на полі були 31-річні захисник Балицький та нападник Дітковський. Підтримати «Динамо» до Львова приїхали й кілька вболівальників, розмістивши банер «Хмельницький 12» на тому самому місці стадіону СКА, де у 60-ті роки минулого століття був прикріплений портрет Леніна.

Господарі з перших хвилин показали свою рішучу налаштованість на перемогу, і після прострілу з лівого краю Гудака Чучман головою пробив упритул з рамкою воріт. І все таки в середині тайму м'яч таки побував у сітці воріт гостей. Після навісної передачі Чумака Костевич, випередивши суперників, головою влучно пробив у ціль. Ще до перерви міг подвоїти рахунок і Загідулін, але з вигідної позиції не влучив у ворота. Гості ж лише під кінець тайму заробили небезпечний штрафний, проте один з найкращих бомбардирів західної групи Дітковський влучив у захисника.

Після перерви «Карпати-2» не грали на утримання переможного рахунку, атакували з різних флангів. І після однієї з передач Яджин головою пробив над поперечиною. Хмельничани хоч і атакували, але діяли досить академічно і по-справжньому небезпечних моментів так і не створили. А під кінець поєдинку міг відзначитись Яремчук, але пробив головою після кутового удару Задорожного впритул зі стійкою.
Тож перший у другій лізі гол 17-річного Костевича став для «Карпат-2» переможним.

СКАЛА - ВЕРЕС - 1.0 (0:0).
23 травня. 17.00. Стрий. Стадіон «Сокіл». 1200 глядачів.
Судді: Ю.Синишин (Івано-Франківськ), В.Федунець, Б.Трач (обидва — Тепнопіль).
Делегат ФФУ: І.Калита (Чернівці).
Стрий: Михалевич, Басараб, Д.Мазур, Ю.Мазур (В.Косар, 90+2), Сало, Білий, Бей (О.Бондар, 57), Карпинець (Забродін, 75), Бутрак, Коропецький (Ширай, 90+3), Єрмаченко. Тренер: Іван Бубіс.
Рівне: Печинський, Котюк, Воротеляк, Момоток (Нагорнюк, 81), Жук, Кінах, Оксенюк, Хлібович (Фірсов, 77), Любар (Назарчук, 46), Гайдук, Сергійчук (Сташко, 74).
Тренер-адміністратор: Віталій Шевчук:
Гол: Білий (87).
Попередження: Ю.Мазур (60), Басараб (81) - Кінах (59), Гайдук (60), Воротеляк (67), Хлібович (73).


Георгій МАЗУРАШУ, Вадим СІРИЙ, Юрій НАЗАРКЕВИЧ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
milan_nik
(((((((((( а я растроен!!! Николаев- большой город с огромной футбольной историей!! команды нет, меру на неё наплевать, да и сами игроки ели бегают, так и борахтаются во второй лиге(((( и нет никому дела!
dream_arch
УРА!
Буковина в першій лізі!!
Наступна ціль - вишка.