Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1388
1

Украине (U-19) предстоит защита титула

Команда Анатолия Бузника проведет три матча квалификации Евро-2010

Підготовка юнацької збірної України до відбірного еліт-раунду чемпіонату Європи серед юнаків до 19 років добігла своєї заключної фази. Турнір пройде з 26 по 31 травня на стадіонах Києва та Бородянки, а суперниками чинних володарів континентального золота за путівку до Франції будуть однолітки з Боснії-Герцеговини, Ірландії та Англії.

Рішення тренера

У понеділок головний тренер синьо-жовтих Анатолій Бузник визначив 18 футболістів, котрі братимуть участь у домашньому турнірі. Через травми не зможуть допомогти партнерам Єгор Картушов і Віталій Федотов − вінгери луганської «Зорі» й донецького «Шахтаря» відповідно, а також хавбек київського «Динамо» Євген Макаренко. До того ж, захисник гірників Сергій Кривцов у складі «молодіжки» наразі готується до кваліфікаційного матчу проти мальтійців.

Нічия із «Кримтеплицею»

Ці кадрові втрати поставили перед тренерським штабом багато питань. Заявковий список набув свого остаточного вигляду лише наприкінці насиченого кримського збору, в якому брали участь 23 кандидати. Його програма, окрім тренувань, містила всебічні тестування, теоретичні зайняття і контрольний поєдинок проти представника першої ліги − «Кримтеплиці» з Молодіжного. Завдяки голу форварда луцької «Волині» Євгена Павлова на 38-й хвилині збірна вийшла вперед, однак у підсумку вдовольнилася нічиєю (1:1).

Четвірка чемпіонів

У складі команди Бузника в травневій кваліфікації зможуть зіграти відразу чотири володаря континентального золота − воротар донецького «Олімпіка» Ігор Левченко, захисник «Динамо» Темур Парцванія, оборонець «Шахтаря» Богдан Бутко та хавбек «Зорі» Ігор Чайковський. Найбільшою кількістю виконавців − чотирма − у збірній представлені «Динамо» та запорізький «Металург».

Боєздатна команда

«Звісно, кадрові втрати впливають на потенціал команди, однак ми підготували по-справжньому боєздатний колектив і намагатимемося максимально ефективно використати тих гравців, що є в наявності, − каже наставник українців, котрий у п’ятницю відсвяткував свій 49-й день народження. − Ми вже проаналізували відеозаписи матчів за участі Боснії-Герцеговини, що є нашим першим суперником, і ознайомили зі своїми напрацюваннями підопічних».

Важка перешкода

На збірній України лежить неабияка відповідальність, адже наразі вона захищатиме чемпіонський титул, котрий влітку 2009-го вибороли хлопці Юрія Калитвинцева. Варто нагадати, що на правах господарів Євро його торішні тріумфатори були позбавлені необхідності грати у кваліфікації. Між тим, востаннє відбірний еліт-раунд українські юнаки долали ще шість років тому, коли команда, очолювана Павлом Яковенком, із Олександром Алієвим, Артемом Мілевським та Дмитром Чигринським у складі дісталася півфіналу турніру в Швейцарії.

Осінні успіхи

Анатолій Бузник має шанс стати п'ятим тренером української збірної, котра братиме участь у фіналі чемпіонату Європи серед 19-річних. На першій стадії кваліфікації вона посіла перше місце в 12-й групі, обігравши грузинів (1:0), шведів (1:0) та розійшовшись миром із чорногорцями (1:1). Наступне завдання синьо-жовтих, котрі усі три поєдинки проводитимуть на полі бородянського стадіону «Борекс», є значно важчим.

Дві вакансії

Боротьбу за нагороди континентальної першості, вирішальна стадія якої у липні проходитиме у Франції, продовжать лише переможці кожного з семи квартетів. Таке право, крім господарів, вже здобули команди Хорватії, Португалії, Іспанії, Італії та Нідерландів, ще два місця залишаються вакантними.

Кваліфікація. Євро-2010 (U-19). Еліт-раунд

Група 3 (Україна)

26 травня. Боснія-Герцеговина − Україна (Бородянка, стадіон «Борекс», 17.00), Англія − Ірландія (Київ, НТЦ ім. Баннікова, 13.00).
28 травня. Ірландія − Україна (Бородянка, 17.00), Англія − Боснія-Герцеговина (Київ, 13.00).
31 травня. Україна − Англія (Бородянка, 17.00), Боснія-Герцеговина − Ірландія (Київ, 17.00).

Склад збірної України

Воротарі: Максим Коваль («Металург» Запоріжжя), Ігор Левченко («Олімпік» Донецьк);

захисники: Богдан Бутко («Шахтар» Донецьк), Максим Імереков («Шахтар»), Антон Кравченко («Дніпро» Дніпропетровськ), Темур Парцванія («Динамо» Київ), Олег Поліщук («Севастополь»), Василь Прийма («Металург» Донецьк);

півзахисники: Євген Задоя («Металург» З), Євген Морозенко («Динамо»), Сергій Сидорчук («Металург» З) , Сергій Сокуренко («Динамо»), Ігор Чайковський («Зоря» Луганськ);

нападники: Ігор Зубко («Кримтеплиця» Молодіжне), Артур Каськов («Металург» З), Володимир Коваль («Динамо»), Михайло Козак («Львів»), Євген Павлов («Волинь» Луцьк).

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: клубы УПЛ поддержали идею премирования арбитров
Футбол | 24 апреля 2024, 20:14 2
Источник: клубы УПЛ поддержали идею премирования арбитров

Каждый клуб-представитель элитного дивизиона должен выделить 1 млн грн

Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 08:01 1
Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина

21 апреля «Реал» Мадрид обыграл «Барселону» со счетом 3:2

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
SvLutsk
Павлов молодчина, так би і в офіційних матчах. Волині його зараз дуже не вистачає, добре хоч Майкон повернувся, а то небуло б взагалі кому забивати.