Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1689
0

ЕВТУШОК: «Слабые места есть в каждой команде»

Экс-защитник «Карпат» о проблемах и успехах родного клуба

ЕВТУШОК: «Слабые места есть в каждой команде»
Александр Евтушок, фото fckarpaty.lviv.ua
У 90-ті роки минулого століття одним з найкращих оборонців «Карпат» був Олександр Євтушок, який діяв на позиції центрального захисника. Про кваліфікацію вихованця кримського футболу найкраще свідчить той факт, що він грав у складі національної збірної у відборі до Євро-1996. А ще Євтушок, як і воротар Богдан Стронціцький, від дзвінка до дзвінка відіграв усі чотири матчі «Карпат» у єврокубках проти ірландського «Шелбурна» та шведського «Хельсінборга». До речі, саме Євтушок забив вирішальний гол у наразі єдиному переможному матчі «зелено-білих» у Європі.
 
– Гол у ворота «Шелбурна» запам’ятався мені на все життя, – з приємністю згадує Олександр. – Деталі тої гри, щоправда, вже стерлися, але окрім голу добре пам’ятаю, що ми атакували ворота ірландців з першої до останньої хвилини. Але гол забили тільки наприкінці зустрічі. Ігор Плотко виконав передачу верхом і я, підключившись до атаки, у високому стрибку впіймав м’яч у верхній точці і головою переправив його у сітку. Емоції, які тоді пережив, передати словами важко – це треба пропустити через себе. Нашій радості не було меж. Шкода лише, що ми не зуміли забити в тій грі ще. А втримати мінімальну перевагу за сумою двох ігор у гостях нам не вдалося. Тож далі пішов «Шелбурн». А так ми могли зіграти ще й з грецьким «Панатінаїкосом».
 
– Що не дозволило здолати ірландський бар’єр?
– Думаю, що на заваді нам став брак досвіду. Адже за рівнем майстерності ми були сильнішими за «Шелбурн». Однак нам не вдалося вгамувати надмірне бажання перемогти. А ще ми десь трохи переоцінили свого суперника. Ну й звісно зіграв свою роль швидкий гол, який ми пропустили у Дубліні.
 
– Ви брали участь і в драмитичних іграх зі шведським «Хельсінборгом». В 1999 у складі «Карпат» було чимало гравців з міжнародним досвідом, але пройти стартовий бар’єр у Європі знову не судилося.
– У матчі-відповіді, до якого спеціально в рекордно короткі терміни було проведено реконструкцію стадіону, ми пережили справжню драму. Спочатку пропустили гол наприкінці зустрічі, але Іван Гецко встиг його відіграти і подарував нам надію на вихід у наступне коло. Але післяматчеві пенальті краще виконали шведи. А до нашої невдачі «доклалися» все той же Ваня Гецко і я. Бачите, як трапилося в моїй кар’єрі: зіграв у Львові два матчі в єврокубках, в першому з них став героєм, а в другому – антигероєм. Все як у житті...
 
– Цього року «Карпати» знову гратимуть у єврокубках.
– І це мене тішить. Взагалі мені дуже приємно, що «Карпати» повернулися до когорти лідерів українського футболу. Я вже якось говорив, що коли «Карпати» вилетіли з вищої ліги, то я навіть майже не слідкував за чемпіонатом України. А в цьому сезоні мені дуже подобається гра команди. Хочу наголосити, що «Карпати» саме грають у футбол і отримують від цього задоволення та радують своїх вболівальників, а не мучаться на полі, намагаючись будь-як взяти очки. Сподіваюся, що це лише початок і в подальшому команда прогресуватиме й надалі. Нині головне не тільки закріпитися на завойованих позиціях, а й необхідно розвиватися і рости далі.
 
– Кого можете виділити у складі «Карпат»?
– Кононов разом з своїми помічниками підібрав хороших виконавців. Не випадково Мирон Маркевич викликав у збірну України трьох львів’ян. Я чогось подібного не пригадую. Проте мені здається, що той же Кожанов також заслуговує на увагу тренерів збірної. А ще я б виділив Голодюка. Він, щоправда, навесні багато пропустив, але відчувається, що це дуже креативний гравець. Також не можу не сказати про Тлумака. Він відстояв у воротах дуже надійно, а це позитивно в психологічному плані вплинуло на гравців – вони не боялися йти в атаку.
 
– А слабкі місця у «Карпат» є?
– Вони є в кожній команді. Зокрема я вважаю, що всім центральним захисникам бракує швидкості, спритності – і Тубічу, і Мілошевічу, і Тарасенкові. Та й взагалі вони всі однопланові, а в парі у центрі захисту треба, щоб гравці один одного доповнювали. Також думаю, що потрібно міняти Годвіна на опорника, який вміє не лише руйнувати. Самсон дуже сильно віддається грі, але опорник, який не може зробити гострої передачі і не б’є по воротах – це вчорашній день. Також «Карпатам» необхідно придбати забивного форварда. Що не кажіть, але сьогодні нападники «Карпат» забивають замало. Шкода, що взимку пішов Кузнецов. Але коли я говорю, що «Карпатам» необхідно підсилитися, то не маю на увазі, що гравців треба обов’язково шукати на стороні. Молодіжна команда «Карпат» виграла першість України, а значить в її складі повинно бути кілька талановитих хлопців, які вже найближчим часом підійдуть і основі. Але хто саме цього гідний, порадити не можу, бо не бачив їх у грі.
 
– Чого очікуєте від виступу «Карпат» у Європі?
– Перш за все вірю, що «Карпати» нарешті зроблять те, чого не вдалося їхнім попередникам – здолають стартовий для себе бар’єр. Більше того, вважаю, що їм під силу пробитися в Лізі Європи у груповий етап, а там вже буде видно. Звичайно, багато що буде залежати і від жереба, але в першу чергу гравці повинні пам’ятати, що в футболі, як і в житті, успіху досягає той, хто в себе вірить і робить все необхідне задля підкорення поставленої мети.
 
www.fckarpaty.lviv.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Германия будет представлена 5 клубами в ЛЧ. Попадет ли Шахтер в основу?
Футбол | 02 мая 2024, 06:40 21
Германия будет представлена 5 клубами в ЛЧ. Попадет ли Шахтер в основу?

Уже известны все 5 клубов: Байер, Бавария, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссия Д

Неожиданный вариант. Известно, кого может возглавить Клопп после Ливерпуля
Футбол | 01 мая 2024, 20:34 2
Неожиданный вариант. Известно, кого может возглавить Клопп после Ливерпуля

Именитый наставник может возглавить дортмундскую «Боруссию»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.