Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1307
1

Два Романи з Урагану - Ярий та Кіндратів

Інтерв'ю з гравцями НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) Романом ЯРИМ та Романом КІНДРАТІВИМ

Два Романи з Урагану - Ярий та Кіндратів
Цієї суботи «Ураган» проведе останню домашню гру сезону і по завершенні матчу з «Таймом» попрощається зі своїми вболівальниками.

Напередодні поєдинку з чемпіонами України на запитання «ураганівської» прес-служби відповідали одразу двоє старожилів івано-франківського клубу - Роман ЯРИЙ та Роман КІНДРАТІВ. Свого часу вони були капітанами команди. За плечима обох футболістів найбільше - понад дві сотні матчів у футболці «Урагану»...
 
- Четверте місце «Урагану» - це крок вперед, але ж ти, напевне, мріяв про медалі. Як гадаєте, чого не вистачило команді?
Ярий: - Мабуть нам не вистачило холоднокровності, особливо у таких матчах як, з «ЛТК» і «ТВД». У тих поєдинках нам не вистачило духу переможця. Можливо, проблема ще й тому, що в нас немає певної стабільності у виступах: ми показуємо порівняно хороші результати у домашніх поєдинках, а на виїзні ігри просто випадають. А так ні в якому разі не повинно бути.
Кіндратів: - Ми втрачали очки там, де просто не мали права цього робити. В першу чергу, мова йде про «ЛТК» і «ТВД» (двічі). Разом із тим треба було обігрувати на виїзді «Енергію» у першому колі. До того ж, нам забракло стабільності, а іноді й майстерності. Можливо, десь підкосили нас і травми, коли «зламалися» Паршиков і Піддубний.
 
- Чи задоволені своєю грою?
Ярий: - Ні, не задоволений. Взагалі не задоволений, тому що практично у кожному матчі маю моменти але не можу їх реалізувати. До того ж ,багато помилок допустив у захисті, хоча і кажуть, що усі помиляються. Але все ж таки у цьому сезоні своїми діями я не задоволений.
Кіндратів: - Якщо не виконали завдання на сезон, то своєю грою, звісно ж, я не можу бути задоволений. Хоча «Ураган» і зробив певний крок у порівнянні з минулими роками. На другому етапі отримали можливість пограти з сильними командами - відповідно, набралися більше досвіду.
 
- Є гравці талановиті від Бога, а є трудяги? Ким себе вважаєте?
Ярий: - Бог дає певну частину таланту кожному. Зрозуміло, що в мене таких обдарованостей немає, тому, скоріш за все, відношуся до трудяг.
Кіндратів: - Однозначно - трудягою! Хоча трішечки таланту мені так само дісталось...
 
- Перед якою грою ви найбільше хвилювалися?
Ярий: - Напевне, перед першою виїзною - «Таймом». А у домашній грі з львів'янами я був впевнений у наших силах. Хоча ми двічі поступилися...
Кіндратів: - Немає в мене такого, щоб я якось хвилювався дуже. Звичайно перед кожним матчем настроюєшся, але на «ЛТК» чи «ТВД» ми налаштовуємось не менш серйозно, ніж на «Шахтар» чи «Тайм».
 
- Футзал для вас - це гра чи робота?
Ярий: - Для мене футзал - це більш все-таки гра, аніж робота.
Кіндратів: - Важко відповісти однозначно, адже футзал - це і гра, і робота. Але у футзал треба грати так, щоб отримувати задоволення, треба жити ним. Відтак це - не тільки робота.
 
- Що для вас значить «Ураган»?
Ярий: - З «Ураганом» пов'язані мої кращі роки футбольної кар'єри. Цей клуб є найріднішим з усіх. Це - частина мого життя!
Кіндратів: - Для мене «Ураган» означає дуже багато, адже я майже сім сезоні відіграв тут. Відтак 7 років живу в Івано-Франківську. Відверто кажучи, в іншій команді чи іншому місті я себе навіть не уявляю.
 
- Які матчі цього сезону вам найбільше запам'яталися?
Ярий: - Так, ми у чудовому стилі обіграли вдома «Шахтар» та «Єнакієвець». Але мені все ж таки запам'ятався наш виїзний матч з «Локомотивом», коли за кілька секунд до кінця тієї гри буквально на зубах вирвали перемогу 4:3.
Кіндратів: - Це і перемога у першому колі над «Енергією», і перші в історії клубу домашній розгром «Шахтаря» та виграш у «Єнакієвця». Ми дуже хотіли виграти в «ТВД», вже у шістці, адже у чемпіонаті ми їм двічі програли. І таки перемогли їх у Львові, хоча той матч згодом і анулювали.
 
- З яким настроєм завершуєте цей сезон?
Ярий: - Відчуття двоякі. Чому? З одного боку, це - радість від наших перемог. А не задоволеним, все таки, залишився кінцевим результатом.
Кіндратів: - Особливо радіти немає чому, адже завдання на сезон ми так і не виконали.
 
- Якою бачите схему наступного чемпіонату України?
Ярий: - Гадаю, потрібно обрати оптимальний варіант чемпіонату, взявши до уваги ті, що проводяться в Європі чи тій же Росії. Особисто я підтримую варіант, при якому 10-12 команд грали б у чотири кола.
Кіндратів: - Про нинішній чемпіонат взагалі нічого не хочу казати, адже творилося взагалі щось незрозуміле. Різні м'ячі, скандал з «фінальною шісткою»... А яка буде схема наступного сезону мені, чесно кажучи, все одно. Я готовий грати за будь-якої схеми, тільки, щоб усе чітко було визначено з регламентом.
 
- Ваша заповітна мрія?
Ярий: - Зробити «золотий» дубль у сезоні, тобто в один рік виграти чемпіонат і Кубок України.
Кіндратів: - Стати майстром спорту. Звісно ж, хотілося би це здійснити у складі «Урагану»!
 

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ, НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Довбик побил бомбардирский рекорд Саленко, продержавшийся 30 лет
Футбол | 15 апреля 2024, 12:12 9
Довбик побил бомбардирский рекорд Саленко, продержавшийся 30 лет

В сезоне 1993/1994 Олег Саленко забил за «Логроньес» 16 мячей в чемпионате Испании

Барселона нацелилась на забивную звезду женского Вольфсбурга
Футбол | 16 апреля 2024, 10:07 2
Барселона нацелилась на забивную звезду женского Вольфсбурга

За Еву Пайор каталонцы готовы выложить рекордную сумму

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
terentyev2010
Прес-служба "Урагану", як завжди, на висоті. Гарне інтерв`ю.