Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1965
0

ПАВЛЕНКО: «Ми з італійцями у Європі ділимо третю сходинку»

Капітан «Тайму» Максим ПАВЛЕНКО про чемпіонський сезон, Кубок УЄФА та розподіл сил у Європі

ПАВЛЕНКО: «Ми з італійцями у Європі ділимо третю сходинку»
Максим Павленко

- Максиме, склалося враження, що в цьому сезоні було більше команд із серйозними амбіціями, аніж торік…
- Погоджуюся. З самого початку чемпіонату було зрозуміло, що боротьба за золото буде дуже гострою. Кількість команд-претендентів на чемпіонство збільшилася. Якби не втрати очок в іграх зі слабшими командами, ті ж «Енергія», «Ураган», «Локомотив» здатні були б боротися за найвищі місця.

- За такої конкуренції «Тайму» значно важче далося золото, аніж торік?
- Так… Ключовим для нашої команди я вважаю протистояння із «Шахтарем». Упродовж сезону ми «гірникам» жодного разу не програли. В боротьбі за чемпіонство дуже важливо перемагати свого найближчого конкурента. Нам це вдалося. Ми двічі їх обіграли удома і двічі зіграли внічию у гостях. Це один із основних чинників нашої перемоги в чемпіонаті.

- Які протистояння сезону зі знаком полюс та мінус тобі найбільше запам’яталися?
- Зі знаком плюс запам’яталася гра із «Шахтарем», коли ми перемогли з рахунком 8:0. Тоді ми тільки повернулися із чемпіонату Європи, де, на жаль, виступили невдало. Матч із «гірниками» супроводжувала сильна напруга. Ну, а зі знаком мінус запам’яталася поразка від «Енергії». Це наразі наша єдина невдача у цьому сезоні. Ми в попередньому турі перемогли «Шахтар», а тут поразка від «енергетиків». Для усього «Тайму» це був важкий удар.

- З «Енергією» упродовж сезону усі матчі «Тайм» завершував із різницею в один гол: чотири рази перемагав і одного разу поступився. «Енергетики» для «таймівців» незручний суперник?
- Я б не сказав, що «Енергія» - це незручний суперник. Просто в цій команді є чимало досвідчених гравців, вони вміють викладатися на майданчику до останньої секунди. Так постійно складалося, що ми голи пропускали на останніх хвилинах.

- А взагалі для «Тайму» існують незручні суперники?
- Впродовж сезону наші основні суперники демонстрували не стабільну гру. Якщо на початку сезону ми «Локомотив» обіграли з рахунком 7:1, то вже у фінальній шістці ми зіграли з харків’янами внічию – 2:2. А могли ж навіть і програти. Зрозуміло, що все залежить від стану команди в день конкретної гри. В когось не вдався початок сезону, а в шістці вдалося додати. Вважаю, що з усіма суперниками ми грали гідно, перевагою володіли майже в усіх зустрічах (в ударах, в гольових моментах). Не можу сказати, що хтось із суперників був для нас незручним.

- Максиме, тобі не раз доводилося грати на міжнародних турнірах, зокрема в Кубку УЄФА. Можеш сказати, на якому місці в Європі за своїм рівнем перебуває чемпіонат України?
- Як на мене, український чемпіонат, хоч і не впевнено, але все-таки прогресує. Ми ще не дотягуємо до рівня Іспанії та Росії, але наближаємося до рівня чемпіонатів цих країн. Мені здається, що іспанський та російський чемпіонат ділять першу-другу позиції, а ми з італійцями у Європі ділимо третю сходинку.

- В наступному сезоні «Тайм» знову представлятиме Україну в Кубку УЄФА. Азербайджанський «Араз» для вдалих виступів на євроарені запросив чималу бразильську діаспору. І це принесло їм успіх – третє місце в розіграші Кубка УЄФА. Як вважаєш, «Тайму» без запрошення бразильців реально стати медалістом найпрестижнішого клубного турніру Європи?
- Принаймні ми докладемо для цього максимальних зусиль. Хотілося б потрапити хоча б до Фіналу чотирьох. Висновки із попереднього виступу в Кубку УЄФА ми вже зробили. Треба ще ретельніше готуватися до матчів із грандами, продумувати все до дрібниць.

- А яких саме висновків дійшли?
- Найперше, ми відчули напругу ігор з такими суперниками, як «Інтер Мовістар». Переглядали не раз цю гру, побачили, за рахунок чого вони нас обіграли. З грандами постійно треба бути готовими до несподіванок, треба бути добре тактично підготованими. Іспанці нас переграли в тактичному плані. Вони зуміли керувати грою, а нам, на жаль, нічого змінити не вдалося.

- А як же рівень індивідуальної майстерності гравців «Інтер Мовістара» і «Тайму»?
- За «Інтер Мовістар» грають бразильці, іспанці. Вони з дитинства у футзалі. В них, звісно, рівень індивідуальної майстерності значно вищий. Але я не вважаю цей факт основним чинником. Різницю в індивідуальній майстерності ми компенсовуємо жагою до перемоги. До слова, в наступному розіграші Кубка УЄФА хотілося б зустрітися із «Аразом». Гравцями цієї команди укомплектована збірна Азербайджану, якій ми програли на чемпіонаті Європи.

- Перемозі португальської «Бенфіки» в Кубку УЄФА здивований?
- На жаль, ми поверталися із виїзного матчу в Харкові, а тому не змогли подивитися пряму трансляцію фінальної зустрічі. Коли дізнався результат, насправді здивувався. Потім переглянув відеозапис гри. «Бенфіка» проявила більшу жагу до перемоги. Молодці, португальці. Представники цієї країни вже давно нічого не вигравали в єврокубках. Цікаво буде подивитися в наступному розіграші Кубка УЄФА на дві команди з Португалії.

- За кілька днів Асоціація міні-футболу України проведе нараду із керівниками клубів вищої ліги, на якій, зокрема, обговорять потребу збільшити ігровий час матчів. Як ти ставишся до цього?
- Спілкувався на цю тему із гравцями російського чемпіонату. Вони кажуть, що від збільшення ігрового часу матчі стають цікавішими, команди більше голів забивають. При цьому потрібно змінювати підготовку до ігор. Але з цим проблем не буде. Змінювати щось чи залишати так як є – це клопіт керівництва, тренерів. Нам же, футзалістам, треба виходити на майданчик і робити свою роботу.

- Важко налаштовуватися на два останні матчі чемпіонату, коли золоті медалі вже практично висять на грудях гравців «Тайму»?
- Медалі в нас іще не висять, ми їх іще не отримали. Настрій у нас буде бойовий. Ми в кожній грі налаштовуємося лише на перемогу. Іншого не дано. Уболівальники від нас чекають тільки звитяг, намагатимемося їх не розчарувати.

Олег НАЛИВАЙКО, Погляд

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Безумное начало матча Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забил
Футбол | 04 мая 2024, 19:43 3
ВИДЕО. Безумное начало матча Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забил

Счет на 3-й минуте открыл Андреас Кристенсен, Артем сразу же ответил

Ураган вышел в финал Кубка Украины по футзалу
Футзал | 04 мая 2024, 17:47 1
Ураган вышел в финал Кубка Украины по футзалу

Ивано-франковцы разгромили столичный «ХИТ»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.