Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
7331
10

Кобин проиграл и Девичу, и Ощипко

Сборная Украины готовится к первому матчу под руководством Мирона Маркевича

Кобин проиграл и Девичу, и Ощипко
Виклик одразу трьох гравців «Карпат» до лав синьо-жовтих відкрив нову сторінку в історії клубу: досі так багато львів’ян ще ніколи одночасно не тренувалися у головній команді України. Якщо для Ігоря Худоб’яка це уже другий виклик до збірної (він тренувався перед іграми плей-офф проти Греції, але так і не вийшов на поле у матчі), то Артем Федецький та Ігор Ощипко вперше серед найкращих футболістів країни. Усі троє галичан народилися 1985 року, і кожен із них повен снаги дебютувати у синьо-жовтій футболці у рік свого ювілею.
 
Перші на зборах
 
Тріо з «Карпат» прибуло на збір найшвидше за усіх. Об’єктивно проаналізувавши ситуацію і зваживши на те, що є лише вечірні авіарейси з Києва до Харкова, львів’яни прилетіли напередодні заявленого дня початку зборів − пізно ввечері у неділю, 16 травня. Звісно, у колі партнерів це не могло пройти непоміченим. «Нас хлопці «травили», жартуючи, що ми приїхали до Харкова, щойно дізнавшись про запрошення до збірної. Ми ж просто не хотіли приїхати запізно, от і вийшло, що прибули першими», − пояснює Артем Федецький.
 
Усе подобається
 
Почуття гумору у колективі − річ необхідна. Галичанам було легко адаптуватися у збірній, і не тому, що їх тут троє з одного клубу і навіть не через те, що вони знайомі з багатьма збірниками. «Нам тут усе подобається, − ділиться враженнями Ігор Ощипко, − прекрасна інфраструктура, приязний персонал бази. Мікроклімат − чудовий. Тренер у всі наші дії вкладає позитив, його асистенти прагнуть, щоби у процесі не було ніякого негативу. Ми із задоволенням тренуємося і чекаємо ігор». Партнера доповнює Федецький: «У збірній − дуже дружній колектив. Ніхто не задирає носа, всі прості хлопці − і у спілкуванні, і на полі. Тож особливо звикати до атмосфери не довелося».
 
Атакуючий футбол
 
Впевнена гра «Карпат» навесні дозволила львівському клубові вп’яте в історії потрапити до єврокубків. Вочевидь саме це вплинуло на солідне представництво галичан у збірній. «Наш тренер Олег Кононов завжди каже, що поточні досягнення − лише початок довгого шляху і не потрібно зупинятися. Він уже два роки створює команду і зараз ми граємо в атакуючий футбол, який сповідує і Мирон Маркевич. Зарядженість на боротьбу до останніх секунд в кожному матчі дала нам бажаний результат, − вважає Ігор Худоб’як. Те, що не вдалося в іграх проти Греції, він розраховує здійснити під час найближчих контрольних матчів збірної: «Звісно, більш за все хотілося б зіграти у Львові, у присутності своєї публіки». «Аж мурашки по шкірі, коли думаєш про гру на своєму стадіоні, − додає Федецький, − якщо відверто, то хотілося б зіграти у кожному матчі, але − вирішувати тренерам».
 
Волинське земляцтво
 
Гравці «Карпат» складають у збірній не єдине тріо із Західної України. Артем Федецький нагадав про уродженців Луцька, якими крім нього є Тарас Михалик і його старший товариш ще з часів «Шахтаря» Анатолій Тимощук: «Ми обмінялися з Толіком жартівливими «смс» після того, як він став чемпіоном Німеччини. От чекаю, коли він приїде, бо давно вже не було нагоди поговорити». Федецький і Тимощук виходили разом на полі лише під час міжсезонних зборів «Шахтаря». Якщо вони одночасно візьмуть участь у грі, це стане особливою подією для наставника й учня. «У Донецьку Толік постійно ділився порадами, після тренувань: ми разом залишалися на полі, йшли в тренажерний зал. Коли було потрібно, я дзвонив, питав поради, − розповідає Артем. Матч у Львові може стати справжньою зустріччю друзів, якщо у складі Румунії зіграє ще й захисник «Шахтаря» Разван Рац.
 
Ощипко тримає приціл
 
Захисник «Карпат» Ігор Ощипко демонструє на зборах доволі впевнену гру. Гравець, якого надихає гра колег по амплуа Дані Алвеса і Майкона, полюбляє пробити здалеку, однак розуміє, що виконавців штрафних ударів у збірній вистачає: «Для мене це − не принципово, − усміхаються Ігор, − у національній команді багато «битків». Важливіше здобути у збірній таку ж впевненість, як у клубі. Мені справді подобається підключатися до атаки − таке завдання дає фланговим захисникам наш тренер, тому я постійно націлений на удар здалеку. Хоч поки забити з-за меж штрафного не вдалося − всі мої голи або головою, або з пенальті». У цьому сезоні оборонець забив у Прем’єр-лізі 6 м’ячів (4 − з пенальті).
 
Не щастить в більярді…
 
Між тренуваннями та відновленням залишається ще трохи часу, який футболісти зокрема проводять у грі в більярд і настільний теніс. «Оскільки на базі «Карпат» більярду немає, то ми не серед найкращих більярдистів, − пояснює Худоб’як, − але Ощипко вчора переміг Кобіна, в якого є можливість вправлятися у цій грі в «Шахтарі». Зрештою, вчора в настольних іграх екс-карпатівцю не щастило, адже Василь і у теніс Девічу програв. Певно, тепер йому пощастить на полі футбольному». Найближча нагода для Кобіна і його партнерів по команді − 21 травня у спарингу з охтирським «Нафтовиком», що є частиною програми підготовки збірної до матчів проти команд Литви, Румунії та Норвегії.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина
Футбол | 22 апреля 2024, 21:31 2
Анчелотти прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина

21 апреля королевский клуб выиграл у «сине-гранатовых» со счетом 3:2

Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 апреля 2024, 03:55 0
Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика

Наиболее вероятным следующим клубом у букмекерских контор является Челси, дальше – Арсенал...

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlikR
Не Кобин он, а Кобейн
Кобенёнок%)
LyubkoLviv
sculptor — 21.05.2010 14:48
Ти переплутав все на світі. Слава Україні! - Героям Слава! - це ОУНівське привітання!!! Ти десь за Уралом живеш, чи що?
kosak-bandera
hocha nedumaju sho taku gru budut pokasuwati po teleku!!??
kosak-bandera
narod a de moshna bude podewitesja zej mat4!?!?
sculptor
Какие они герои! Зеленые они еще как американский доллар, пускай выиграют Евро 2012 вот тогда то и назовем их героями и воздадим им славу.
LIR
2 karvaleri. Героям слава! Підтримую руками-ногами
karvaleri
Хлопці!
Усе буде гаразд. І матч покажуть "по ящику", і прибалтів
(і не тільки їх) обіграємо.
Що до Харкова та Львова (в Осло точно не поїду), то давайте
дружити містами, родинами, сім'ями, командами. Приходьте на "Металіст" або дивіться по ящику але вболівайте за наших.
Слава Україні.
PePik
а матч показувати будуть?
ViclyPucly
KarpatyForever — 21.05.2010 12:33
Не можу погодитись, адже і Ощипко і Федецький в цьому сезоні показували дуже хороший футбол. Так, є ще куди рости, але ж і хлопцям тільки по 25... З Карпат, реально на місце в збірій, претендує наразі ще тільки Кожанов. Успіхів нашій збірній!!! Гарних та виразних перемог!!!
KarpatyForever
Сумніваюсь що Ощипка та Федецького запросили б в збірну якби Маркевич не був з Львова. Інша справа Худоб'як. Сезон завершили дійсно на вищому рівні. Виходьте на поле і рвіть усіх я за Вас.