Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
8979
9

Волынь еще на шаг ближе к Премьер-лиге

Состоялись матчи 30 тура Первой лиги Украины

Волынь еще на шаг ближе к Премьер-лиге
"Волынь" на всех парах мчится в Премьер-лигу
В рамках 30-го тура первой лиги «Динамо-2» принимало ПФК «Александрию». При в целом равной игре гости создали весомый задел благодаря двум точным ударам в начале второго тайма, увеличить который сумели уже в компенсированное арбитром время.
Обменявшись опасными моментами в дебюте встречи, команды и в дальнейшем старались поддерживать быстрый темп. Динамовцы со временем завладели инициативой, но не надолго. Выгодный момент для взятия ворот упустил Темиле. Рыбалка хорошо прошел по левому флангу и выдал прекрасный пас на Франка, но тот с нескольких метров пробил несильно и в руки вратарю. «Александрия» ответила еще более опасно – голом Локтионова, но, к счастью, из офф-сайда. Еще один хороший момент был у Шевчука, Сергей пробивал с острого угла, но вратарь среагировал. Тут же Шупик «запорол» перспективный момент, не сумев толково распорядиться мячом на левом фланге атаки.

До забитых мячей дело дошло после перерыва. «Александрия», воспользовавшись усталостью хозяев, заметно активизировалась, и уже на 52-й минуте повела в счете. С первым ударом соперника Загладько справился, но перевел мяч в штангу, от которой он отскочил прямо к свободному Шупику, который из пределов штрафной не промахнулся. А через несколько минут соперник и вовсе поверг хозяев в уныние – Чередниченко после навеса слева сыграл на опережение в штрафной площади, и в борьбе с динамовским защитником низом переправил мяч в дальний угол. А в довершение ко всему вышесказанному, Шупик проверил на прочность штангу со штрафного, а Мельник, обыграв защитника, пробил немного выше перекладины. Окончательный счет уже в компенсированное время установил тот же Мельник – последовала передача с левого фланга, и Игорь с острого угла отправил мяч мимо Загладько точно в дальний угол – 0:3.

В концовке встречи «отметились» болельщики. В отсутствие матчей первой команды, человек 30 из них пришли поддержать «Динамо-2». Очевидно, разуверившись в успехе, минут за пять до финального свистка они зажгли файера и напустили дыму, за что получили замечание от диктора.
Геннадий Литовченко, старший тренер «Динамо-2»:

- Сегодняшняя игра у нас третья за неделю. Усталость взяла свое, если в первом тайме ребята еще как-то двигались и игра была равной, то после перерыва просто остановились. В принципе, это нормальное явление. Переносы игр не проходят бесследно, плюс мы не могли рассчитывать на ребят, вызванных в сборные. В матче мы задействовали всех, кого только можно, остальные просто не набрали необходимую форму и пока не готовы играть в первой лиге. Теперь дадим ребятам выходной, чтобы хоть один день они не видели друг друга. Будем стараться добиваться результата в четырех оставшихся матчах.

- Как считаете, бывший динамовец Павел Ксенз играл против нашей команды с повышенной мотивацией?
- По крайней мере, сегодня он действовал намного лучше, чем тур назад против «Энергетика» из Бурштына.

Владимир Шаран, главный тренер ФК «Александрия»:

- Откровенно говоря, настроить команду на сегодняшнюю игру было очень тяжело, поскольку 17-го мая у президента нашего клуба был День рождения. Естественно, ребята горели желанием сделать ему подарок, и в первом тайме это сослужило им плохую службу – немного нервничали и играли не в тот футбол, в который хотелось бы. В перерыве мы внесли необходимые коррективы, которые оказались действенными. Команда доказала, что может хорошо играть и добиваться результата. Признаться, мы знали, что наш соперник за короткое время провел много матчей, и будет выглядеть усталым, особенно после тяжелого выезда в Бурштын, где пришлось играть на вязком поле. Поэтому перед нами стояла задача не пропустить в первом тайме, а во втором рассчитывали, что молодые соперники немного «подсядут». Вот мы этим и воспользовались, но в то же время и сами показали хороший футбол после перерыва. У нас еще остались теоретические шансы выйти в Премьер-лигу. Если мы выиграем четыре оставшихся матча, а лидеры допустят осечку, это может случиться. В футболе всякое бывает.

«Динамо-2» - «Александрия» - 0:3
Голы: Шупик 52, Чередниченко 58, Мельник 90+1.
«Динамо-2»: Загладько, Люлька (Д.Еременко, 60), Допилка, Родина, Новак, Бутенин, Кушниров, Рыбалка, Диего Суарес (Морозенко, 61), Темиле, Шевчук (Гриппа, 70).
ПФК «Александрия»: Панькив, Чередниченко, Казанюк (Гаврюшов, 76), Иващенко (Мельник, 65), Локтионов (Грицук, 23), Кременчуцкий, Запорожан, Шупик, Колесник (Я. Сухоцкий, 81), Ксенз (Маринчук, 85), Сидоренко.

«Львов» - «Сталь» - 3:2
Голы: Горкун 19, Шептицкий 82, Гальчук 90+3 - Окана-Стази 26, Мироненко 89
Удаления: Горкун 90+1 - Муховиков 68
 
«Арсенал» - «Днестр» - 0:0
 
Луцька «Волинь» дуже серйозно готувалась до поєдинку в Бурштині. Всі пам’ятають, як важко грати проти «Енергетика» в містечку «енергетиків». Тому, напевне, Віталій Кварцяний сам приїхав подивитись гру свого майбутнього суперника проти «Динамо-2» в перенесеному матчі. «Волинь» з перших хвилин вийшла дуже заряджена на перемогу, а якщо згадати, що в складі господарів не змогли сьогодні зіграти п’ять ключових гравців, то можна зрозуміти, як важко було бурштинцям встояти під таким натиском. Вже на другій хвилині «Волинь» вийшла вперед. Це Кану головою замкнув навіс з флангу і відкрив рахунок в матчі. Стартові хвилини гра проходили з перевагою гостей і через декілька хвилин Микола Хомин врятував команду від неминучого голу, коли Лопес розстрілював ворота з кількох метрів. Бурштинці намагалися контратакувати і однин з таких випадів ледь не вийшов результативним. На 27-й хвилині Андрій Чернов пройшов по правому фланзі і зряче віддав пас на Дмитра Гордієнка. Форвард господарів красиво поклавши захисника на п’яту точку, пробив в кут воріт, але спочатку м’яч попав в стійку, а потім з лінії його винесли захисники. Віталій Кварцяний серйозно нервував про що свідчить чотири заміни вже в першому таймі. На 36-й хвилині Чернов прорвався в штрафний, де його збили захисники «Волині», але арбітр чомусь не побачив порушення правил. Після цього чуть не спрацювало футбольне правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Всього через хвилину Хомин знов відбив удар Кану з кількох метрів. Гра почала відбуватись з обміном атак в двох команд. На 39-й хвилині Семенюк проривався в штрафний, накрутивши кількох захисників, але в останній момент м’яч вибили на кутовий. Другий тайм почався знов з прекрасного шансу для Гордієнка. Дмитра вивели один на один, той обіграв двох захисників і пробив в дев’ятку. М’яч пролетів в кількох сантиметрах від цілі. Цілий другий тайм падав дощ і це значно ускладнило гру командам. Команди продовжували обмінюватись атаками. На 50-й хвилині Коста виходив один на один, але Хомин вийшов з воріт і вибив м’яч. На 65-й хвилині свій вже третій шанс не використав Гордієнко і через хвилину показав йому як забивати Майкон, який вийшов на заміну. Пічкур пройшов лівим флангом, навісив на форварда і той головою замкнув навіс. 0-2. На 72-й хвилині другу жовту карточку отримав Грінченко за фол проти Василіва. Проте навіть в меншості луцька команда забила ще один гол. Знову прохід по флангу Піщура і гол головою Майкона. Останні хвилини бурштинці намагалися забити гол престижу. Вже в доданий час Семенюк наважився на удар з 30-ти метрів і довжелезний воротар гостей Ісса витягнув м’яч з-під перекладини, а потім кілька ударів Лазорика заблокували захисники. В підсумку, перемога «Волині», яка після поразки «Сталі» від «Львова» стала вагомою заявко на вихід в Прем’єр лігу.
 
Тренер «Волинь» Луцьк Журавчак Володимир:
 
- Скажіть, як вам враження від гри, чи виконала команда ваші настанови, чи задоволені результатом?
- Я вибачаюсь, в першу чергу, що не прийшов головний тренер, я думаю, ви б із задоволенням поспілкувались з ним, але в нього, як в людини імпульсивної зашкалюють емоції, тому йому дуже важко справлятись. Завдання в нас поставлене – вихід в Прем’єр лігу, тому для нас кожна гра дається дуже важко, тому кожен результат, не то що на нас давить, просто заставляє, щоб у нас не було ніякої осічки. Від самої гри…ну, перший гол, який був забитий, в першу чергу приводить до нервозності на тренерській лавці, тому що були моменти, ми їх не використали, самі собі привели проблеми в першому таймі, але вихід Майкона якось остудив наші емоції, і гравці повірили, і два забитих гола заспокоїли дещо саму гру. Кого можна виділити? Я скажу, переважно не виділяють якихось гравців, але сьогодні напевно заслуговують на увагу Пічкур, який вийшов на заміну, зробив багато прострільних передач з лівої сторони, які могли б бути результативними. Але звичайно команда дуже хороша в Бурштині, тому що при рахунку 1-0, скільки моментів було, яких вони просто не використали. Я вважаю що в нас сьогодні були проблеми в захисній ланці, не тільки в захисників, але й в півзахисників, які допускали багато помилок, тому в тому плані буде аналіз, буде передивлятися гра, і будуть вказані ті помилки, які були допущені за гру.
 
- Кого ви б відзначили з команди «Енергетик», і кого ви б хотіли бачити, наприклад, у своїй команді?
- Звичайно, ми проглядаємо кожну гру, на диску, з командою разом, там можна буде подивитись більш детальніше…команда дуже хороша, бійцівська, ви ж знаєте, як ми тут завжди важко граємо, тому в цьому плані буде перегляд, де ми будемо проглядати ці моменти.
 
Тренер ФК «Енергетик» ГНАТИШИН Михайло Миколайович:
 
- Скажіть, як враження від гри?

- Перше що я хочу сказати, в нас виникли величезні проблеми зі складом, в нас пропускали через перебір жовтих карток два крайні захисники, гравці основного складу – це Данищук і Прокопович, а також пропускали гру два півзахисники – це Долотко через перебір жовтих карток, і через травму не зміг прийняти участь Тарас Микуш, який зараз менш-більш в хорошій формі. Крім того, за студентську лігу виступали Клюшніченко та Буняк. В загальній кількості в нас навіть на гру не було вісімнадцять чоловік, і хоча навіть десь прийшлось нам склад перекроювати, але я б не сказав, що ми аж так погано виглядали, ви ж бачили по грі, в нас було досить моментів, сам Гордієнко міг забити десь три м’ячі. Ми навіть сьогодні могли грати проти «Волині» без молодих, але в сьогоднішньому складі в нас було п’ять . А, як не як, «Волинь» команда збалансована у всіх лініях, ще й задача в них попасти в Прем’єр лігу. Думаю, що в наступні ігри ми виправимось, але в нас буде пропускати матч ще Долотко, бо в нього вже аж вісім карточок. Думаю, досвід Кварцяного говорить сам за себе, він весь час знаходить людей, які дійсно грають, той самий Папа Гуйє, Марко Девіч і Сачко…Не знаю, де він таких гренадерів бере. Ну, команда хороша ви ж бачите, але можливо якби в нас були всі в строю, можливо результат був би не такий.

www.energetykb.at.ua

«Энергетик» - «Волынь» - 0:3
Голы: Кану 2, Оливейра 66, 82
Удаление: Гринченко 72 («Волынь»)
 
«Нива» - «Феникс-Ильичевец» - 1:2
Голы: Мельник 17 - Ивашко 14, Малюк 59
 
«Звезда» - «Прикарпатье» - 3:0
Голы: Сытник 9 (с пенальти), 40 (с пенальти), Андрухов 70
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Пусть будет "Зiрка",лишь бы результат показывала.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
"Зiрка","Звезда"...От того,что "Зiрку" назвали "Звездой",он а от этого лучше играть не станет!
mostic68
Шановний "Звезда" у тебе в .... А в Кіровограді "Зірка"!!!!
SvLutsk
"Енергетик" - "Волинь": післяматчева прес-конференція
Володимир Журавчак (старший тренер "Волині"): Завдання в нас поставлене – вихід в Прем’єр лігу, тому для нас кожна гра дається дуже важко, тому кожен результат, не то що на нас давить, просто заставляє, щоб у нас не було ніякої осічки. Перший гол, який був забитий призвів до певної нервозності на тренерській лаві, тому що були ще моменти, які ми не використали, самі собі привели проблеми в першому таймі. Проте вихід Майкона остудив наші емоції - і гравці повірили, і два забитих гола дещо заспокоїли саму гру.
Кого можна виділити? Я зазвичай не виділяю якихось гравців, але сьогодні, напевно, заслуговує на увагу Пічкур, який вийшов на заміну, зробив багато прострільних передач з лівої сторони, які могли б бути результативними. Але, звичайно, "Енергетик" - команда дуже хороша, за рахунку 1:0, у них було достатньо моментів, яких вони просто не використали. Я вважаю, що у нас сьогодні були проблеми в захисній ланці, не тільки в захисників, але й в півзахисників, які допускали багато помилок біля своїх воріт, тому в даному плані буде аналіз, будемо передивлятися гру, і будемо вказувати на ті помилки, які були допущені.
- Кого ви б відзначили з команди «Енергетик», і кого ви б хотіли бачити, наприклад, у своїй команді?
- Зазвичай під час гри ми, все ж таки, звертаємо більше уваги на своїх гравців. А так, ми переглядаємо кожну гру, на диску, разом з командою, і уже там можна буде подивитись більш детальніше. А загалом команда тут хороша, бійцівська, ми тут завжди важко граємо завжди, тому будемо переглядати і ці моменти.
Михайло Гнатишин (тренер "Енергетика"): Перше, що я хочу сказати, у нас перед грою виникли не просто великі, а величезні проблеми зі складом, в нас пропускали через перебір жовтих карток два крайні захисники, гравці основного складу – це Данищук і Прокопович, а також пропускали гру два півзахисники – Долотко через перебір карток, і через травму не зміг прийняти участь Тарас Микуш, який зараз в менш-більш в хорошій формі. Крім того, за студентську лігу виступали Клюшніченко і Буняк. Коротше кажучи, загалом в нас на гру не було навіть вісімнадцять чоловік, і хоча навіть десь довелось нам склад перекроювати, але я б не сказав, що ми аж так погано виглядали. Хоча, отой перший м'яч, який нам забили на початку... Та навіть при тій грі, у нас було достатньо моментів, але реалізація... Сам Гордієнко міг забити принаймні три м’ячі. Ми навіть сьогодні могли грати проти "Волині" без молодих, але в сьогоднішньому складі у нас було їх п’ять. Той самий захисник Володя Єнілєєв, 1992 року народження. Він ще молодий, йому було важкувато, десь трохи розгубився. А, як не як, «Волинь» команда досить збалансована у всіх лініях і задача в них попасти в Прем’єр лігу.
Тому ми не дуже картали своїх гравців, адже досвід є досвід. В наступній грі у нас буде пропускати матч ще Долотко, бо в нього вже аж вісім карточок. А так, думаю, досвід Кварцяного говорить сам за себе, він весь час знаходить людей, які дійсно грають, той самий Папа Гуйє, Марко Девіч і Сачко… Не знаю, де він таких гренадерів набирає. Команда хороша, ви ж бачите, але якби у нас були всі в строю, можливо результат був би інший.
jack19892008
причем тут история к Кировограду? ау
jack19892008
Зирка ,только Зирка!! верим в команду!!!
andr2896
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
GoldLion
звезда второй гол забила не с пенальти.выход 1 на 1 был и гол.