Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2779
6

День массового футбола УЕФА пришел в Украину

В субботу в стране праздник футбола

День массового футбола УЕФА пришел в Украину
День массового футбола

У суботу, 22 травня, в рамках святкування Дня масового футболу УЄФА Федерація футболу України проведе по всій країни низку урочистих заходів. У Києві вони проходитимуть на НТЦ ім. Баннікова (Лабораторний провулок 7-А)

Гостинність ФФУ
Починаючи з 10.00 навколо столичного Будинку футболу відбуватимуться чимало цікавих подій. Зокрема, буде презентовано проект Open fun football schools в Україні − програми футбольних літніх таборів-фестивалів. У конкурсі технічної майстерності найкращі вихованці дитячих футбольних клубів Києва змагатимуться у вмінні жонглювання м'ячем. У рамках ініціативи «Все для уроку футболу» команди хлопчаків та дівчат отримають спеціалізовані рюкзачки з набором необхідного інвентарю для проведення уроку футболу в школі. До речі, аналогічні презентації пройдуть під час святкування Дня футболу в кожному з регіонів України.

Майстер-клас від Олега Блохіна
А о 13.00 на НТЦ ім. Баннікова представники «Команди найкращих брендів», сформованої ФФУ та її ексклюзивним партнером − компанією «Україна Футбол Інтернешнл», на футбольному полі поміряються силами зі збірною провідних спортивних журналістів України. У свою чергу діти отримають фантастичну можливість − поспілкуватися з легендою вітчизняного футболу − Олегом Блохіним, який проведе для них 15-хвилинний майстер-клас.

Шість українських зірок
У нинішньому році УЄФА започатковує святкування Дня масового футболу у всіх країнах-членах європейської футбольної родини. Однак для ФФУ подібні заходи − вже звична річ. Не даремно майже три сезони тому Україна однією з перших у Європі приєдналася до Хартії масового футболу УЄФА, а нещодавно голова відповідного комітету ФФУ Олександр Каденко був визнаний Людиною 2010 року в європейському масовому футболі. Та й минулого року за успішний розвиток аматорського та дитячого футболу наша країна отримала статус «Шести зірок масового футболу УЄФА», який на сьогодні мають лише сім європейських країн − у тому числі Німеччина, Англія, Нідерланди, Норвегія, Шотландія та Фінляндія.

Проект Open fun football schools
Головна мета розвитку шкільного футболу − прищепити любов до популярної гри учням кожної школи. Наразі перспективним напрямком вважається впровадження спеціалізованих гуртків при школах. Адже таким чином надається можливість організовано займатися футболом усім бажаючим, навіть тим, хто не має обдарованості і не потрапив до спортивної школи, але любить футбол і бажає вчитися грати. Цікавим у цьому сенсі є проект Open fun football schools, що фінансується урядами скандинавських країн під егідою УЄФА. Завдяки домовленості про приєднання України до цього міжнародного руху, з 2010 року планується щорічно відкривати 12 футбольних таборів у всій країні. В них приїжджатимуть діти, що не займаються футболом на елітному рівні. При цьому хлопчаки та дівчата отримуватимуть необхідне екіпірування, а тренери, вчителі та інструктори проходитимуть спеціальну підготовку.

Все для уроку футболу
Ще один цікавий проект, який стартував у 2010 році, за рахунок коштів Федерації футболу України та її спонсорів і партнерів, − створення і просування в регіони комплекту «Все для уроку футболу»: набір мінімально необхідного знаряддя для якісного проведення уроків футболу і гуртків з футболу в школах. У дитячому рюкзачку з футбольною символікою вміститься м'яч, маленький насос, манішки, фішки для розмітки, нова програма зі шкільного футболу, а також книжка та диски з методиками занять, в тому числі і самостійних. 

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Приехали к военным. Милевский и Селезнев посетили бригаду ВСУ
Война | 28 марта 2024, 23:10 0
ФОТО. Приехали к военным. Милевский и Селезнев посетили бригаду ВСУ

Экс-игроки сборной Украины побывали в расположении 79-й ДШБ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Дмитрий Копий
"А Саша Андрощук будет играть?"
Я такого не знаю
КРИСТИНА
Дмитрий Копий — 18.05.2010 17:42Приходите посмотреть как я буду играть
--------------
А Саша Андрощук будет играть?
slavun20091
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Дмитрий Копий
Приходите посмотреть как я буду играть ;) Начало в 13:00 на Банникова ;)
fairplay
Олександру Каденко. "..якого бло визнано Людиною 2010 року в європейському масовому футболі"
SmaginuS
Сначала обрадовался, думал, что будет какая-то веселая тусня, с большим кол-вом мячей, автографов и конкусов... Но чем больше читал, тем четче вырисовалась картина унылого события, которое поситит максимум 200 незаинтересованных украинцев. Кому этот день футбола нужен? Меценатам или людям?