Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1876
2

Максим ПАВЛЮК: «Ураган - це домашня команда»

Інтерв'ю з гравцем НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) Максимом ПАВЛЮКОМ

Максим ПАВЛЮК: «Ураган - це домашня команда»
Максим Павлюк

Три голи «ураганівця» Максима Павлюка в матчах з усіма призерами чемпіонату України - «Таймом», «Шахтарем» та «Енергією» вийшли досить ефектними. Але найкращий м'яч за підсумками квітня був забитий у ворота новоспечених чемпіонів у виїзному матчі у Львові. Відверто про цей сезон «Урагану» прес-служба клубу дізнавалася у розмові з другим номером івано-франківців.

- Насамперед, дозволь тебе привітати з кращим голом квітня. Твій м'яч, забитий у ворота «Тайму», став найкращим. Загалом ти почав регулярно забивати тільки у другій частині сезону. Чому так сталося?
- Мабуть, через те, що поступово почала зігруватися наша четвірка. От і все. Раніше у нас була велика ротація складу, зараз довший час ми граємо разом вчотирьох (Павлюк, Валенко, Кулик, Пилипів). Тому гра у нас і налагодилася, пішли голи, зокрема у мене. А у міні-футболі зіграність четвірок - це велика справа.

- Якщо в іншому квартеті яскраво вираженим бомбардиром є Валентин Цвєлих, то у твоєму квартеті забити може будь-хто з гравців...
- Не тільки у нашій четвірці, як і загалом в «Урагані», може забивати кожен гравець. Це - ж міні-футбол, і немає значення, чи більше часу ти проводиш в атаці або граєш в захисті. Адже можна забити два-три голи, але команда не виграє. Так, що це не дуже принциповим.

- Як вважаєш, чого «Урагану» не вистачило у цьому сезоні для виконання поставлених завдань?
- Навіть не знаю, як відповісти на це запитання. З тією ж «Енергією» - нашим прямим конкурентом у боротьбі за «бронзу», ми провели чотири матчі і у загальній сумі не програли львів'янам. Та й загалом по грі ми мало кому програвали у нинішньому сезоні. Можливо, нам трохи завадили кадрові проблеми, коли травми «підкосили» декількох гравців. Декілька матчів ми взагалі грали в дві четвірки.

- Можливо, справа у тому, що «Ураган» загубив достатньо важливих очок там, де їх втрачати було не можна?
- Ну, це зрозуміло. У таких матчах, як з луганською «ЛТК» чи хоча б в одній грі з «ТВД» ми просто зобов'язані були перемагати. Для того, аби щось завойовувати, не можна втрачати очки з командами рівними чи нижчими за класом. А ми, на жаль, дозволяли собі таке робити. І так відбувалося не лише в цьому чемпіонаті, «Ураган» має цю проблему вже не один сезон.

- На твою думку, які матчі були найпровальнішими для «Урагану» у цьому сезоні?
- Найприкріше було після виїзної поразки у Луганську (4:7) та домашньої від «ТВД» (0:3). У цих поєдинках, як не дивно, ми поступилися по грі, відверто не маючи ніяких шансів переламати ситуацію. А якщо б додати ці шість втрачених очок, і ситуація у турнірній таблиці могла би бути кардинально іншою. Але зараз - це вже історія...

- Як вважаєш, чи є в «Урагану» незручні суперники по вищій лізі?
- Звісно ж є! Наприклад, та ж таки «ЛТК». І це протистояння триває вже не один сезон. Змінювалися склади команд і тренери, а непоступливість луганчан залишалися. Окрім того, незручним суперником для «Урагану» також є харківський «Локомотив». Завжди поєдинки проти цих команд нам даються дуже непросто. Напевне, так вже склалося історично.

- До речі, про історію. Нарешті цього сезону «Ураган» вперше переміг «Єнакієвець» та «Шахтар», причому досить переконливо. Як гадаєш, які матчі були найкращими?
- Напевне, як раз ці дві гри проти «Єнакієвця» та «Шахтаря». Їх би точно відзначив, як кращі з кращих. До того ж, підсумкові рахунки 6:2 та 7:3 свідчать про нашу перевагу. З поміж інших... Досить здорово зіграли з «Енергією» в першому колі, перемігши їх вдома 5:2. Як не крути, тут напрошується висновок, що вдома ми і справді граємо краще, ніж на виїзді. Тож «Ураган» можна сміливо назвати домашньою командою.

- Як вважаєш, що потрібно «Урагану» в майбутньому для того, щоби нарешті завоювати один з комплектів нагород, чого від клубу чекають вже не один сезон?
- Мабуть, найперше, треба підсилення хоча б декількома гравцями. По-друге, обов'язково потрібно брати «свої» очки, адже з конкурентами ми вже більш-менш навчилися грати. Плюс стабільності у результатах - у матчах, де очки втрачати не можна і потрібно давати результат. Цього сезону, вважаю, нам трохи не пощастило, що потрапити на п'єдестал.

- Схема нинішнього чемпіонату, точніше, ситуація довкола учасників другого етапу, вийшла, напевне, однією з найскандальніших в історії…
- Погоджуюсь. До речі, якщо б у шістці грав «ТВД», то ми би мали ще три додаткові очки, адже обіграли їх на виїзді. А так, нам доведеться зіграти вже з «Єнакієвцем», якому ми за рівної гри, на жаль, програли в гостях. Якщо чесно, то такого бардаку, як в нинішньому чемпіонаті, і справді у історії українського міні-футболу ще не було.

- Якою ти, як гравець, бачиш оптимальну формулу проведення вищолігового чемпіонату України?
- Гадаю, це 12 команд-учасниць, які би зіграли між собою у чотири кола. Це - оптимальний варіант. Але в жодному разі матчі не повинні бути спареними. Тоді б не було жодних непорозумінь. А загалом переможця та призерів добре було би визначити у серії плей-офф, скажімо до двох чи трьох перемог. Однозначно, це би сподобалось вболівальникам.

- На завершення розмови, традиційно, твої побажання вболівальникам «Урагану»...
- Хочу сказати, що хто б і щось би там не писав в інтернеті, наші справжні вболівальники - це фанати з великої літери. Тому потрібно побажати їм терпіння та розуміння. Цього сезону ми їх, звісна річ, підвели - завдання на сезон не виконали. Тож у завершальних матчах нам треба хоча б якось згладити свою провину і не вдарити лицем у багнюку. Хоча четверте місце - все ж таки, крок вперед, адже для «Урагану» - це найкраще місце в історії клубу. Тим паче, що в багатьох гравців по завершенні сезону закінчуються контракти, тому потрібно перемагати у завершальних матчах, не дивлячись на турнірну таблицю.

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ, НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
trancelife
Гадаю, це 12 команд-учасниць, які би зіграли між собою у чотири кола. Це - оптимальний варіант. Але в жодному разі матчі не повинні бути спареними.
не, лучше в 6 кругов играть. и чтобы президенты только на одних билетах на поезда разорились...
fanatkiuragana2010
МАКС КРАСАВА!