Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2461
1

Армянськ у першій лізі

Огляд матчів 23-го туру першості другої ліги у групі Б

Армянськ у першій лізі

СТАЛЬ - ТИТАН - 0:2 (0:0).
8 травня. 16.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 800 глядачів,
Судді: І.Бондар, В.Топіха, В.Куцев (усі — Київ).
Делегат ФФУ: В.Тимофеєв (Маріуполь).
Дніпродзержинськ: Карабін, Гуторов (Вайда, 64), Лешко (Сахно, 73), Полуницький, Обревко, Васильєв (Романенко, 74), Скарлош, Шутов, Гориславський, Кривий (Бережний, 62), Кирилов.
Тренер: Сергій Задорожний.
Армянськ: Кошелєв, Климентовський, Калиненко, Ішмаков, Крюков, Столярчук, Кадимян (Антоненко, 73), Мацак (Мартишов, 86), Камерцель (Маслов, 84), Довжик (Волга, 89), Візенок (Радіонов, 81).
Тренер: Микола Федоренко.
Голи: Візенок (55, 81).
Попередження: Гориславський (61), Обревко (65) — Ішмаков (5), Візенок (78).

Перед матчем почався дощ, який хоча трохи й стих до початку зустрічі, але все одно створював командам і глядачам дискомфорт і заважав зосередитися на самій грі.

Господарі підійшли до матчу в ранзі головного переслідувача армянської команди і в разі перемоги могли б значно наблизитися до лідера в турнірній таблиці. Щодо гостей, то їм три очки були потрібні для того, щоб швидше розв'язати питання підвищення в класі.

Перші хвилини зустрічі пройшли в рівній грі. Суперники змушені були пристосовуватися до мокрого в'язкого поля вкупі з безперервним дощем, через що небезпечних моментів у дебюті матчу створено не було.
Першими про себе заявили «сталевари» — на 19-й хвилині після помилки одного з гравців «Титана», який не влучив по слизькому м'ячу, на ударній позиції опинився Вадим Кирилов, але переграти Артема Кошелєва нападник «Сталі» не зміг.

Серед інших подій першої половини зустрічі відзначимо удар все того ж Кирилова повз ворота на 34-й хвилині та небезпечний простріл Олега Шутова на 39-й хвилині, який ніхто не встиг завершити. Щодо гостей, то варто відзначити удар по воротах на останній хвилині тайму Гегама Кадимяна. Воротар «сталеварів» Іван Карабін перевів м'яч на кутовий.

У другому таймі матчу гостям вдалося забити два м'ячі, що й зумовило підсумковий результат. Костянтин Візенок, пройшовши правим флангом атаки, точно пробив в дальній кут воріт. Карабін виручити свою команду не зумів — 1:0.

Пропустивши гол, дніпродзержинці зробили кілька спроб для того, щоб змінити становище. На 64-й хвилині атака «Сталі» мало не призвела до взяття воріт після удару Шутова, на 70-й хвилині захисник господарів Олександр Обревко, який залучився до атаки, з кількох метрів не влучив у ворота — м'яч після удару головою пройшов у кількох сантиметрах від лівої стійки.

А за хвилину гості забили другий гол. Точніше сказати, допоміг це зробити воротар «Сталі» Карабін. При введенні м'яча в гру, Іван влучив ним у голову Візенка, після чого підступний «колобок»... закотився в сітку воріт: 2:0 — і доля зустрічі фактично була вирішена. До кінця матчу подій, які б запам'яталися, глядачі на стадіоні «Металург» більше не побачили.

Здобувши перемогу в Дніпродзержинську і отримавши звістку з Донецька про поразку кременчуцького «Кременя», «Титан» за три тури до закінчення першості оформив путівку до першої ліги.

МЕТАЛУРГ-2 - ФК ПОЛТАВА - 1:2 (1:2).
9 травня. 13.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 100 глядачів.
Судді: Р.Калита, А.Єремеєв (обидва — Миколаїв), Р.Бохняк (Севастополь).
Делегат ФФУ: Є.Канана (Донецьк).
Запоріжжя: Шевченко, Грищук, Тимошков, Кравець, Дяченко, Зозуля, Коньков, Донгаузер, Зінченко, Коваленко, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Полтава: Зарубін, Бичков, Новицький, Ятленко, Деордиця (Радевич, 77), Бичков, Артюх (Бондаренко, 82), Григоренко, Бриж (Реуцький, 85), Батусов, Зеленевич (Козаченко, 70), Радченко (Пономар, 84).
Тренер: Юрій Малигін.
Голи: Галинський (41) — Артюх (21), Бичков (40).
Попередження: Зінченко (16), Зозуля (35), Кравець (77) — Артюх (76), Ятленко (82).

Рахунок у матчі був відкритий зі штрафного — Сергій Артюх відмінно виконав удар в обвід стінки і розпечатав ворота Шевченка. На останніх хвилинах тайму Бичков збільшив перевагу своєї команди до двох м'ячів, але практично відразу ж Галинський ударом головою замкнув прострільну передачу і звів цю перевагу до мінімуму.

У другому таймі «Металург-2» прагнув відігратися, більше сподіваючись на контратаки, але така тактика успіху господарям не принесла. В одному з моментів, щоправда, арбітр цілком міг призначити пенальті у ворота гостей за гру рукою у своєму штрафному майданчику, але епізод залишився поза його увагою.   .

ОЛКОМ - ОЛІМПІК - 2:1 (1:0).
9 травня. 16.00. Мелітополь. Стадіон «Спартак» ім. О. Олексенка. 2700 глядачів.
Судді: М.Кривоносов (Київ), В.Жилін, Я.Пісоцький (обидва — Суми).
Делегат ФФУ: П.Брюхов (Кременчук).
Мелітополь: Марканич, Попов, Козин, Масюткін, Манаков, Ткачов (Дворяненко, 56), Тарануха (Жадан, 46), Павелько, Косяк (Джанджгава, 82), Ар.Галушкін (Мягков, 86), Ан.Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Донецьк: Левченко, Змієвський, Чех, Коншин, Санжар, Валяєв, Богданов (Добреля, 73), Піднебенний (Матвієнко, 85), Уланов, Тарнов, Михальов (Шаврин, 76).
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Ар.Галушкін (28), Ан.Галушкін (89) — Шаврин (90+1, пен.).
Попередження: Тарануха (30), Ткачов (30) — Піднебенний (53), Змієвський (76), Тарнов (80).

Три домашні нічиї і три виїзні поразки — таким був доробок «Олкома» у весняній частині першості перед звітним матчем. При цьому, майже повністю оновлена команда з новим наставником у кожному матчі показує непоганий футбол, але додала до свого активу лише троє очок. Тому перемога в День Перемоги вкрай була необхідною. Та й мелітопольський вболівальник, який постійно вщерть заповнює трибуни стадіону втомився чекати на успіхи.

З перших хвилин матчу господарі повели атаки на ворота суперників, і першого удару по воротах завдали на восьмій хвилині. Євген Ткачов, після подачі з кутової позначки ефектним ударом у падінні ножицями пробив вище воріт. На 16-й хвилині той же Ткачов з Павлом Таранухою розібрались у карному майданчику із захисниками гостей, але забракло влучного завершального удару. А на 28-й хвилині товариші по команді та вболівальники вітали 18-річного Артема Галушкіна, який пройшов лівим краєм і влучно, з 20 метрів, пробив з-під двох захисників у лівий нижній кут воріт Ігоря Левченка.

Повівши в рахунку, господарі заспокоїлися й дозволили супернику більше контролювати м'яч у центрі поля, перекривши підступи до своїх воріт.

Другу половину гри активніше розпочали господарі. На 59-й хвилині Олексію Павельку суперник дозволив здійснити ще один рейд, та після удару капітана м'яч пройшов поруч зі стійкою. І знову, як і в першій половині, мелітопольці дозволили супернику більше контролювати м'яч, розраховуючи на швидкі контратаки, чим могли скористатися донеччани. На 65-й хвилині лише поперечина воріт врятувала господарів. Здавалося, що матч так і закінчиться, але на 86-й хвилині автора єдиного забитого м'яча Артема Галушкіна замінив Павло Мягков, який, за дві хвилини розібравшись із захисниками на лівому фланзі, зробив навіс на Андрія Галушкіна, котрий ударом головою, здавалося, встановив кінцевий рахунок матчу 2:0. А на першій доданій хвилині матчу Павло встиг зіграти рукою у своєму штрафному майданчику. Шаврин з 11-метрової позначки не схибив. Та свято мелітопольським вболівальникам зіпсувати не вдалося — 2:1.

ШАХТАР-3 - КРЕМІНЬ -2:1 (1:0).
8 травня. 16.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 50 глядачів.
Судді: А.Ісаєв (Запоріжжя), С.Шлончак (Черкаси), В.Шланчак (Черкаська область).
Делегат ФФУ: О. Коваль (Одеса).
Донецьк: Гальчук, Вознюк, Максименко, Опарин, Драченко, Малишев (Дяків, 55, Глушицький, 90), Заїка, Білий, Гаращенков, Кисіль (Сартина, 88), Акулінін (Стебловський, 70).
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Кременчук: Олійник, Волошин, Дичко, Борт (Чорномор, 46), Шаповал (Проненко, 65), Тининик (Бородін, 70), Галандарьов (Глибокий, 75), Собко, Зайко, Коваленко (Сутула 46), Климов.
Тренер: Юрій Чумак.
Голи: Акулінін (3), Кисіль (85) — Сутула (83).
Попередження: Гаращенков (87), Дяків (88) — Тининик (67).

ГІРНИК — ФК СУМИ — 3:1 (3:1).
9 травня. 15.00. Кривий Ріг. Стадіон шахти «Жовтнева». 300 глядачів.
Судді: Ю.Павлюченко (Полтава), В.Чернишов (Кременчук), А.Дудчик (Чернігів).
Делегат ФФУ: А.Звєрєв (Бровари).
Кривий Ріг: Гурин, Васильєв (Давиденко, 85), Павлов, Кучеренко, Голуб (Христусь, 88), Вершинін (Гвоздєвич, 75), Гончаренко (Сичов, 70), Грамм, Большунов (Бука, 65), Пашковський (Щербаков, 80), Коломієць.
Тренер: Сергій Микула.
Суми: Галігузов, Шеремет, Галюза, Бусаргін, Богачов (Белканія, 88), Мірошниченко (Пукась, 46), Сичов (Савченко, 46), Фатій (Бермудес, 65), Кириєнко, Марченко (Азбукін, 85), Ратушняк.
Тренер: Валерій Бермудес.
Голи: Пашковський (7), Грамм (9), Павлов (21, у свої ворота) — Коломієць (42).
Попередження: Грамм (28), Гончаренко (37), Коломієць (43), Бука (63) — Бусаргін (27).
 
ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - ГІРНИК-СПОРТ- 0:0.
8 травня. 12.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 50 глядачів.
Судді: І.Пасхал (Херсон), Д.Попельницький, Є.Поркуян (обидва — Кіровоград).
Делегат ФФУ: Б.Потапчук (Миколаїв).
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Ковальов, Доценко, Ковальов (Передрій, 59), Сикульський, Швець, Гіоргобіані (Буравльов. 46), Музика (Касянчук, 67), Феденков (Філатов, 41), Задоя (Омельченко, 46).
Тренер: Юрій Керман.
Комсомольськ: Мачулін, Слива, Ходуля, Полтавець (Львов, 65), Малюк, Дігтяр (Бахмач, 62), Малиночка (Бахметьєв, 84), Крутенко, Забула (Ткаченко, 75), Козлов (Філь, 46), Кравченко.
Тренер: Сергій Мурадян.
Попередження: Доценко (25) — Забула (26), Ходуля (63), Малюк (78), Філь (79), Кравченко (90+3).


Олександр ГОРБАЧОВ, Олександр ГУЗЕНКО, Ігор ЧИЧАНОВСЬКИЙ, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AAAA1313
Браво Титан!!!