Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1621
5

ФЕДЕЦКИЙ: Сегодня играешь в одной команде, завтра – в другой

Но в «Карпатах» Артема все устраивает

ФЕДЕЦКИЙ: Сегодня играешь в одной команде, завтра – в другой
Артем Федецкий, фото fckarpaty.lviv.ua
Нещодавно Артем Федецький відсвяткував свій День народження. А в переможному домашньому матчі його команди проти київського «Динамо» (через прикре вилучення у попередньому турі проти запорізького «Металлурга») не зміг взяти участь. Та попри це, палко вболівав за «Карпати» та радів разом зі своїми одноклубниками цій перемозі після гри.
 
– Артеме, насамперед, вітаю з минулим Днем народженням. Як його відсвяткував?
– Мабуть, уперше за попередні вісім років у мене з’явилася можливість провести День народження в родинному колі з рідними та батьками. Я відсвяткував його у Луцьку.
 
– Матч проти київського «Динамо» ти пропускав. Однак, тебе можна було побачити у фанатському секторі «Карпат». Як і в кого виникла така ідея?
– У «Карпатах» таке частенько практикують. Час від часу ми приходимо у сектор до вболівальників, аби не лише поспілкуватися з ними, а й підтримати команду. Наші вболівальники подарували мені класну футболку з надписом «Бандерштадт». Для мене це було досить приємно та несподівано.
 
– А як почував себе у статусі вболівальника, а не гравця?
– Скажу відверто, було б краще грати в матчі проти київського «Динамо», аніж сидіти на трибунах. Розумієте, під час матчу згорає дуже багато нервових клітин. Адже я не можу допомогти команді у такому важливому матчі якимись конкретними діями, як гравець, хіба морально підтримати.
 
– Нещодавно головний тренер національної збірної України Мирон Маркевич викликав твоїх партнерів по клубу Ощипка та Худоб’яка до збірної на тренувальні збори. Як вважаєш, чому на тебе Маркевич не звернув уваги?
– Про це ви запитайте у Маркевича. Я ж не тренер збірної, я — гравець. Він — головний тренер збірної і вирішує, хто їде на збір, а хто — ні. Мабуть, Мирон Маркевич вирішив, що ще не час. Однак я не зупинятимуся, а працюватиму і на тренуваннях «Карпат», і в іграх чемпіонату, буду доводити своєю грою на полі, що я гідний виступати за збірну України. Сподіваюся, що ще дочекаюся того часу, коли одягну «синьо-жовту» футболку національної команди. Це — одна з моїх мрій.
 
– Що відчував, коли «Карпати» перемогли «Динамо»?
– Перемогти такого серйозного суперника, як «Динамо», — просто супер! Відчуття і в мене, і в головного тренера, і в гравців при заповнених трибунах стадіону «Україна» були просто неперевершені. Вважаю, що результат по грі цілком закономірний.
 
– Як вважаєш, в епізоді Зозуля-Тлумак суддя прийняв правильне рішення, показавши другу жовту картку та вилучивши гравця «динамівців» за симуляцію?
– Зрозумійте, у таких ситуаціях завжди будуть дві сторони. Одні вважатимуть, що пенальті стовідсоткове. Інші будуть казати, що про жодне пенальті не може йти мова. Як на мене, у тому епізоді була чиста симуляція гравця київського «Динамо». Спочатку з трибун здалося, що пенальті. Однак, коли переглянув повтори, чітко побачив, що наш воротар Андрій Тлумак не чіпав Зозулю. Було помітно, що Зозуля випрошував це пенальті у тій позиції, де перебував головний арбітр Швецов, він прийняв правильне рішення і цілком закономірно показав Зозулі другу жовту за симуляцію та вилучив його з поля.
 
– На твій погляд, після поразки «динамівців» у Львові, золото чемпіонату України визначиться в очній грі між «Шахтарем» і «Динамо», що відбудеться вже через два тижні на Донбас-Арені?
– Думаю, що кінцівка чемпіонату буде дуже захопливою. І ця гра, мабуть, стане ключовою для обох команд. Якщо «Шахтар» зуміє перемогти вдома киян, то, швидше за все, стане чемпіоном.
 
– А за кого вболіватимеш у цьому поєдинку?
– Вболіватиму за донецьку команду. І бажаю їм стати чемпіонами, бо «Шахтар» цього справді заслуговує і за грою, і за результатами, які демонструє.
 
– Артеме, ти — вихованець волинського футболу, а за луцькою «Волинню» стежиш?
– Якщо чесно, ні. Попри те, що команда, так би мовити, з мого рідного міста, однак ті ситуації, які там розгортаються, мене не дуже цікавлять. Звичайно, намагаюся стежити за перебігом подій не лише у прем’єр-лізі, а й у першій і другій лігах. Однак конкретно за «Волинню» не спостерігаю.
 
– Нині ти в оренді у львівських «Карпат». Чи хотів би після закінчення дворічного терміну оренди продовжувати і надалі футбольну кар’єру в «Карпатах», чи все-таки — повернутися в «Шахтар»?
– У футболі важко щось передбачити. Сьогодні ти граєш в одній команді, завтра — в іншій. Нині мене у «Карпатах» усе влаштовує. А коли підійде час до завершення моєї дворічної оренди, тоді й визначатимуся, що буде далі.
 
– Артеме, у першому ж сезоні за «Карпати» ти став одним із лідерів «зелено-білих». Окрім того, на твоєму рахунку вже 7 голів за цю команду. Як тобі це вдається?
– Просто намагаюся дослуховуватися до слів нашого головного тренера Олега Георгійовича Кононова, виконувати всі його настанови. Він мені каже, як грати в тій чи іншій ситуації, при стандартних положеннях. Те, що забиваю голи — приємно. Можливо, ще й трішки фарт допомагає, проте однозначно не можу пояснити, як це відбувається.
 
– Твій батько в минулому теж футболіст. Це він прищепив тобі любов до футболу, чи ти сам вирішив, що станеш футболістом?
– Ні, футболом я хотів займатися сам. Хоча, звичайно, можливо, якісь гени від батька передалися. Ще будучи дошкільнятком просив батька, аби він відвів мене в якусь із футбольних секцій. Гадаю, що людина в принципі з цим народжується.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
CTa6uJIu3aTop
Arbitr_D — 07.05.2010 14:37
================================
По моему в Еврокубках за Металист Фомин не играл... ))
Arbitr_D
KPOT1936 — 07.05.2010 13:51

Пусть следующий сезон покажет себя в европе и если всё будет гуд то смело возвращайся в Шахтер
====================
Вже Фомін показав себе в Металісті: і в єврокубках і в чемпіонаті. І що? Повернувся і де Фомін? За сприятливих обставин може вийти на заміну на 10-15 хв.
KPOT1936
Пусть следующий сезон покажет себя в европе и если всё будет гуд то смело возвращайся в Шахтер
Finegrip
хороший футболист
толковый