Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2055
1

До мрії лишилася одна перемога

Огляд матчів 22-го туру першості другої ліги у групі Б

До мрії лишилася одна перемога
Титан - Олком

ФК ПОЛТАВА - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 1:0 (0:0).
1 травня. 15.00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 500 глядачів.
Судді: І.Жосан (Херсон), П.Касанов (Вінниця), І.Маковей (Жмеринка).
Делегат ФФУ: О.Бойко (Київ).
Полтава: Зарубін, Бичков, Новицький, Ятленко, Деордиця (Радевич, 67), Артюх, Григоренко (Реуцький, 75), Бриж, Батусов, Зеленевич (Козаченко, 71), Радченко (Пономар, 55). Тренер: Юрій Малигін.
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Ковальов, Доценко, Задоя, Сикульський, Феденков (Смішко, 78), Буравльов, Музика (Касянчук, 39), Передрій, Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Гол: Радченко (51).
Попередження: Пономар (59) — Задоя (44), Сикульський (52).

Якщо хтось думав, що матч проти другої команди маріупольського «Іллічівця» для «Полтави» стане прохідним, то він помилявся. Полтавцям довелося докласти максимум зусиль, щоб здобути в цьому матчі перемогу і порадувати своїх уболівальників у святковий день.

Так складається в останніх матчах, що «Полтава» значно сильніше проводить другі тайми. У першій половині гравці вивчають суперника, розгойдуються, моментами присипляють пильність. А після перерви, коли тренери вносять корективи, гравці дають результат. Ось і в цій зустрічі вже в дебюті другого тайму Радченко відкрив рахунок. Усе відбулося блискавично. Деордиця із середини поля одним пасом вивів нападника на побачення із Зінченком. Воротар гостей необачно залишив ворота, і Радченко елегантно закинув м'яч в сітку.

Після забитого гола у виконанні «Полтави» почалася зовсім інша гра. «Біло-чорні», розуміючи, що перевага в один м'яч — хитка, створили ще кілька моментів для взяття воріт. Азовці ж мають дякувати своєму воротареві за те, що м'яч лише раз опинився в сітці.

ГІРНИК-СПОРТ - СТАЛЬ -1:1 (0:1).
1 травня. 16.00. Комсомольськ. СК «Юність». 500 глядачів.
Судді: А.Ісаєв, В.Висоцький (обидва — Запоріжжя), А.Дудчик (Чернігів).
Делегат ФФУ: Ю.Буренко (Київ).
Комсомольськ: Мачулін, Слива, Ходуля, Бахмач, Голядинець (Калиниченко, 61), Кондрашов, Крутенко (Забула, 28, Полтавець, 69), Дігтяр (Філь, 72), Малиночка (Козлов, 82), Львов (Ткаченко, 57), Кравченко (Бахмеєв, 90+3). 
Тренер: Сергій Мурадян.
Дніпродзержинськ: Карабін, Ломко, Лешко, Полуницький, Обревко, Васильєв (Романенко, 84), Скарлош, Шутов (Бережний, 64), Гуторов (Вайда, 66), Кривий, Кирилов. 
Тренер: Сергій Задорожний.
Голи: Дігтяр (50) — Кривий (30, пен.).
Попередження: Крутенко (7), Кондрашов (39), Мачулін (90) — Васильєв (46), Ломко (50).
Вилучення: Кондрашов (68).

Домашню зустріч «Гірника-Спорту» із дніпродзержинською «Сталлю» сміливо можна назвати перемогою комсомольців, адже довелося боротися не тільки зі втомою (минулого місяця команда грала раз на три дні) і долати опір свіжого суперника, а й розбиратися із «грамотним» суддівством.

З перших хвилин зустрічі гості спробували притиснути «гірників», що досить-таки непогано у них вийшло і вже на 11-й хвилині лише стійка врятувала ворота комсомольців. Подальші хвилини лише додавали роботи захисту і голкіперу господарів поля, а м'яч наполегливо не бажав влітати у ворота. «Гірники» ж обрали стару тактику гри на контратаках.

До 30-ї хвилини арбітр зустрічі «посадив команду на свисток» і «обклав» штрафними. А потім, скориставшись формальним приводом, він поставив м'яч на позначку. Дмитро Кривий чудово виконав пенальті і подарував гостям перший і єдиний гол.

Другий тайм разюче відрізнявся від першого, та й тиск суддівства на господарів, здалося, зменшився. «Гірники» додали і вже на 50-й хвилині Руслан Дігтяр сильним ударом спрямував м'яч у ворота суперників і зрівняв рахунок.

Красивий гол ще більше заохотив комсомольців, і ті рвалися в бій, але чітко зупинялися свистком арбітра. Кондрашов не зрозуміло за що отримав другий «гірчичник» і достроково залишив поле. У меншості, втомлені, гравці «Гірника-Спорту» зуміли показати пристойний футбол і практично позбавити «Сталь» надії на вихід до першої ліги.

ТИТАН - ОЛКОМ - 3:1 (2:0).
1 травня. 17.00. Армянськ. Стадіон «Хімік». 2600 глядачів.
Судді: Р.Калита, А. Єремєєв (обидва — Миколаїв), В.Чернишов (Кременчук), Ф.Голубєв (Алушта).
Делегат ФФУ: В.Шеховцов (Донецьк).
Армянськ: Кошелєв, Климентовський (Мартишов, 79), Калиненко, Ішмаков, Столярчук. Кадимян (Антоненко, 83), Мацак, Камерцель (Волга, 63), Довжик, Бездольний (Масалов, 90+1), Радіонов (Візенок, 78). 
Тренер: Микола Федоренко.
Мелітополь: Марканич, Козин, Масюткін, Манаков, Жадан, Павелько, Тарануха (Дворяненко, 61), Ар.Галушкін (Пелих, 85), Косяк, Попов, Ан.Галушкін. 
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: Радіонов (12), Довжик (45+4, пен.), Волга (86) — Ар.Галушкін (67).
На 89-й хвилині Павелько не реалізував пенальті (воротар).
Попередження: Климентовський (30), Кадимян (45+3), Довжик (46) — Ар.Галушкін (57).

Звітна зустріч викликала інтерес уболівальників Армянська. Цьому сприяв і святковий день, і вперше тепла погода, і пам'ятний за осінньою частиною суперник. І, забігаючи наперед, скажемо, що зустріч повністю виправдала надії глядачів.

Господарі міцно обжили половину поля гостей, тримаючи в напрузі їх оборону. І на 12-й хвилині рахунок був відкритий. Після подачі кутового першим на м'ячі опинився Мацак. Андрій повернув його в штрафний майданчик, де Климентовський головою продовжив пас за спини захисникам. Цією передачею скористався Радіонов. Вийшовши сам на сам з воротарем, Євген із другого удару спрямував м'яч у ворота — 1:0.
У компенсований час перед самою перервою «титанівці» отримали шанс збільшити рахунок. Климентовського, який увірвався у штрафний майданчик зупинили з порушенням правил, і Довжик чітко реалізував пенальті — 2:0.

Не змінився характер зустрічі й після перерви. Господарі знову проводили атаки на ворота суперника. Щоправда, створивши кілька моментів для взяття чужих воріт, пропустили в свої. Чергову швидку контратаку гостей на 67-й хвилині точним ударом зблизька завершив Артем Галушкін. Скоротивши різницю в рахунку до мінімуму, гості спробували перехопити ігрову ініціативу, що деякою мірою їм вдалося.

Але Микола Федоренко, провівши кілька замін, знову повернув ініціативу господарям. Кілька небезпечних моментів повинні були використовувати Радіонов, Волга, але підводила неточність або надійна гра воротаря гостей. Але й він не зміг нічого вдіяти на 86-й хвилині, коли сильний удар Столярчука з-за меж штрафного майданчика Волга зумів переправити в кут воріт — 3:1.

Перевага в два м'ячі й кілька хвилин до кінця гри, здавалося б, не віщували жодної інтриги. Проте вона народилася на 89-й хвилині. Після подачі в штрафний майданчик господарів м'яч знайшов руку когось із оборонців, і арбітр вказав на «позначку». Пробивати пенальті узявся капітан гостей Павелько і вирок виконав добре — сильно в правий кут воріт. Але блискуче зіграв Кошелєв, зумівши парирувати м'яч на кутовий.

КРЕМІНЬ - ОЛІМПІК - 2:1 (0:0).
1 травня. 15.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 2000 глядачів. 
Судді: І.Бондар (Київ), Д.Бондаренко, А.Павлинов (Одеса).
Делегат ФФУ: Ю.Бондаренко (Херсон).
Кременчук: Олійник, Волошин, Дичко, Шаповал, Борш, Тининик (Проненко, 84), Лапа (Галандарєв, 55), Собко (Місяйло, 90+1), Степанчук (Бородін, 87), Коваленко (Климов, 46), Сутула (Зайко, 60). 
Тренер: Юрій Чумак.
Донецьк: Левченко, Змієвський, Чех, Коншин (Богданов, 71), Санжар, Саєтов (Добреля, 79), Валєєв, Таранов (Піднебенний, 68), Уланов (Матвієнко, 88), Ареф'єв, Михайлов. 
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Тининик (75), Волошин (78, пен.) — Уланов (54).
На 48-й хвилині Климов не реалізував пенальті (стійка).
Попередження: Борш (49), Дичко (53), Тининик (85), Шаповал (90+1), Зайко (90+2).

Обидва суперники вже не претендують на звання найкращої команди групи, але принциповість матчу від цього не знизилася. У першому таймі важко було визначити, за рахунок чого суперники зможуть схилити чашу терезів. Глядачі, що сховалися від пекучого сонця на тіньовій стороні стадіону, відверто нудьгували в першому таймі.

А ось після перерви гра набула зовсім інших відтінків. Уже за три хвилини після відновлення гри господарі отримали чудовий шанс забити перший (!) цього року гол на своєму стадіоні. Василь Климов, який з'явився на полі лише в другому таймі, подав з лівого флангу на Максима Сутулу, який пробив одразу ж без обробки, і м'яч на своїй дорозі у ворота зустрів руку захисника. Найкращий бомбардир групи «Б» взявся виконати вирок арбітра, але м'яч влучив у стійку і відлетів далеко в поле.

Те, що сталося за шість хвилин, значно ускладнило завдання «Кременя» здобути таку довгождану домашню перемогу. Руслан Борш збив суперника майже на кутовому прапорці. Капітан команди «Олімпік» Роман Санжар зробив навіс на Олександра Уланова, і той ударом голови з відскоком від газону спрямував м'яч без шансів для Андрія Олійника в лівий кут воріт.

Штурмувати ворота Ігоря Левченка «Кремінь» кинувся майже відразу. На допомогу господарям прийшов пан Випадок. Климов знову виступив у ролі асистента. М'яч опинився біля Анатолія Тининика, і той не зовсім зі зручного положення з лінії штрафного встиг завдати удару. М'яч урізався в стійку, потім від спини воротаря таки влетів у сітку.

«Кремінь» не зупинився на досягнутому й спробував дотиснути суперника. В одному з епізодів захисник «Олімпіка» врізався в Дмитра Зайка, який перебував ближче до м'яча, і дивна справа — арбітр призначив другий пенальті в матчі. Я не пам'ятаю, щоб для «Кременя» були створені такі умови для перемоги. Дмитро Волошин взяв на себе відповідальність і переграв воротаря, спрямувавши м'яч у протилежний від чемпіона Європи серед юнаків Ігоря Левченка кут.

СУМИ - МЕТАЛУРГ-2 - 3:2 (2:0).
1 травня. 13.00. Суми. Стадіон «Ювілейний». 1000 глядачів.
Судді: О.Москаленко (Кривий Ріг), С.Шлончак (Черкаси), В.Шланчак (Черкаська область).
Делегат ФФУ: П. Брюхов (Кременчук).
Суми: Пархоменко, Литвиненко, Галюза, Шеремет, Бусаргін (Кириєнко, 60, Хлапонін, 68), Богачов (Чухненко, 76), Бермудес, Марченко, Мірошниченко, Ратушняк (Фатій, 55), Савченко (Азбукін, 74). 
Тренер: Валерій Бермудес.
Запоріжжя:  Данюк, Ковалевський, Коваленко (Дзядевич, 72), Зінченко, Зозуля, Шевченко, Ключик, Ульянов (Савеленко, 61), Кравець (Невмивака, 47), Тимошков, Грищук. 
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Бермудес (21), Ратушняк (45), Савченко (48) — Ключик (66, 77).
Попередження: Бусаргін (27), Литвиненко (57) — Ключик (83).

ШАХТАР-3 - ШАХТАР - 0:1 (0:1).
1 травня. 16.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 500 глядачів.
Судді: Ю.Павлюченко (Полтава), Д.Корабльов (Керч), О.Очкуренко (Нікополь).
Делегат ФФУ: Е.Павленко (Київ).
Донецьк: Крюков, Сартина (Драченко, 84), Опарин, Малишев, Вознюк, Білий, Гаращенков, Заїка, Акулінін, Дяків (Стебловський, 63), Кисіль. 
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Сірий, Олійник (Шонія, 46, Минка, 60), Савін, Р.Коновалов, Морев (Гнатюк, 89), Когут (Дорошенко, 79), Кошелєв, Кир'янов (Якушин, 57), Помазанов (Тиєчко, 65). 
Тренер: Андрій Порохненко.
Гол: Штанченко (45, пен.).
Попередження: Білий (25).


Денис КОБУШКО, Руслан КОХНО, Микола МАЦАК, Валерій ЗУБЕНКО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лидер проиграл. Ингулец обыграл Карпаты и сократил отставание
Футбол | 19 апреля 2024, 15:16 0
Лидер проиграл. Ингулец обыграл Карпаты и сократил отставание

Завершились 2 матча Первой лиги

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 48
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nick147
та всё-равно фк Полтава прос*ала ещё один сезон - первого места как ушей невидать