Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1870
1

Чий бастіон міцніший?

Огляд матчів 18 туру другої ліги у групі А

Чий бастіон міцніший?

МФК МИКОЛАЇВ - БУКОВИНА - 0:1 (0:1).
1 травня. 16.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 3600 глядачів.
Судді: П.Чижевський, В.Топіха (обидва — Київ), В.Сухін (Одеса).
Делегат ФФУ: В.Тимофєєв (Маріуполь).
Миколаїв: Карпов, Войцеховський, Гончаренко (Лук'янов, 72), Жоров, Волков, Кузнецов, (Бербат, 81), Безсалов (Ком'ягін, 59), Леонов (Головко, 46), Білоус, Мартинов, Скороход. Запасні: Чоларія, Савка, Криворучко.
Тренер: В'ячеслав Мазараті.
Чернівці: Збарах, Шевцов, Іванов, Стоян, Климус, Рудченко, Дорош (Дяченко, 78), Донець (Ємельянов, 59), Керчу (Мигалатюк, 69), С.Маковійчук (Жижиян (90+4), Коробкін (Степанков (82). Запасні: Ленчінков, Кубай. В.о. тренера: Вадим Заяць.
Гол: Дорош (34).
Попередження: Мартинов (31), Войцеховський (59), Волков (90+3) — С.Маковійчук (54), Степанков (90+3).

Відповідальність за результат довго позначалася на діях обох сторін. Футболісти грали, озираючись на свої ворота і не йшли на загострення в атаці. Першими могли забити гості. Впродовж 20-ї хвилини спочатку Коробкін не скористався виходом сам на сам з воротарем Карповим, а потім Донець з близької відстані завдав удару вище поперечини.

На 34-й хвилині третій голевий момент біля воріт МФК «Миколаїв» став результативним. Дорош, який отримав м'яч від Донця, з району 11-метрової позначки відкрив рахунок.

Початок другого тайму вселив надію в серця миколаївських уболівальників. На 47-й хвилині Скороход з-за меж штрафного майданчика потужно вистрілив у «рамку» — Збарах у стрибку відвів загрозу. Господарі поля заграли активніше, але отримати якихось дивідендів з цього так і не змогли. Та й як це можна було зробити, якщо удари по воротах завдавалися вкрай рідко? Зате помилки, якими грішили майже всі футболісти МФК «Миколаїв», повторювалися постійно.

Двічі намагався влучити в ціль Білоус. У першому епізоді удару бракувало влучності, в другому — відмінно зіграв голкіпер «Буковини» Збарах. На 80-й хвилині м'яч після удару Скорохода пролетів поруч із «дев'яткою», а в кінці гри Жоров низом пробив упритул зі стійкою.

«Буковину» розвиток подій на полі цілком влаштовував, і в атаці вони особливо не старалися. Лише під кінець поєдинку дальній удар Маковійчука припав над поперечиною, а Ємельянов, який вийшов на побачення з Карповим, програв дуель голкіперові.

БАСТІОН - СКАЛА - 5:0 (2:0).
1 травня. 16.00. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний». 500 глядачів.
Судді: Є.Петраков, В.Новохатній, О.Москаленко (всі — Київ).
Делегат ФФУ: Ю.Скорейко (Чернівці).
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Волчков, Вол.Рудий (Віт. Рудий, 77), Куянов (Лілик, 46), Гуменюк, Нечипорук, Лужанський (В.Данильченко, 80), Гавенко (О.Данильченко, 79), Сантрапинських (Белмохтар, 74), Барба (Панченко, 65). Запас¬ний: Колядюк. Тренер: Олександр Краснянський.
Моршин: Левицький, Сало, Соколовський (В.Косар, 63), Д.Мазур (Забродін, 69), І.Продан, Бутрак, Ю.Мазур, Карпинець (Пульків, 90+2), Ільницький, Єрмаченко (С.Косар, 88), Ширай (Боднар, 60). Запасні: Голубицький, Максим'юк.
Тренер: Олександр Томах.
Голи: Гуменюк (19), Волчков (36), Нечипорук (69), Белмохтар (82, 88).
На 71-й хвилині Нечипорук не реалізував пенальті.
Попередження: Боднар (65), Левицький (68), Сало (77).

Початок гри для «Бастіону» складався не зовсім вдало. Вже в дебюті матчу форвард «Скали» Єрмаченко мав дві реальні нагоди відкрити рахунок. У першому випадку надійно зіграв Череднюк, в другому — воротаря «Бастіону» врятувала стійка. Проте гостей вистачило лише на перші десять хвилин. Надалі гра проходила за переваги господарів. У середині тайму Гуменюк сильним ударом метрів з 35-ти вгатив м'яч під поперечину. В кінці тайму Волчков зумів випередити на виході воротаря гостей і, в свою чергу, переправити м'яч у ворота.

Другий тайм проходив з перевагою господарів. Левицькому дуже часто доводилося рятувати свою команду. В середині тайму найкращому бомбардирові «Бастіону» Нечипоруку зі штрафного удару вдалося таки забити третій м'яч. За кілька хвилин Нечипорук міг оформити й дубль у матчі. Але з одинадцятиметрової позначки гравець «Бастіону» пробив вище воріт. І все-таки уболівальники побачили дубль в цьому матчі. Белмохтар, який вийшов на заміну, спочатку реалізував вихід один на один, а потім після навісу Олександра Данильченка головою забив п'ятий м'яч «Бастіону».

ДИНАМО - НИВА - 2:1 (2:1).
1 травня. 16.00. Хмельницький. Стадіон «Поділля». 2800 глядачів.
Судді: А.Нізола (Івано-Франківськ), Р.Криницький, М.Маланчук (обидва — Чернівці).
Делегат ФФУ: П.Дуніхін (Київська область).
Хмельницький: Козіброда, Балицький, Осокін (Папірович, 72), Шимко, Шляховий, Горбієвський (Бєлов, 46), Дехтярук (Ткачук, 60), Колесников (Муравський, 86), Малицький (Безвещук, 90), Солонинко, (Грищук, 67), Дітковський.
Тренер: Віктор Муравський.
Вінниця: Гайдаржи, Прохоров (Бабік, 62), Гергелюк, Найко, Воронін (Кушка, 54), Герасимець, Варченко (Лук'янець, 46), Пилявський (Веретинський, 78), Бовтрук, Качур, Козьбан.
Тренер: Олег Федорчук.
Голи: Колесников (4), Дітковський (35) — Воронін (11).
Попередження: Дітковський (12) — Пилявський (7), Гайдаржи (36), Гергелюк (89).

Не скажеш, що «Нива» безвідповідально поставилась до матчу з хмельничанами. За кілька днів до подільського дербі, розуміючи всю принциповість цієї зустрічі, Олег Федорчук на гру Кубка Ліги виставив переважно дублюючий склад, який так і не зумів впоратися з горностаївським «Миром» (0:0). Та, як бачимо, ця перестраховка була не зовсім виправданою. Завітавши в гості до «Динамо», вінничани повернулися додому з порожніми руками. Повторився сценарій матчу першого кола, коли перемогу з тими ж 2:1 також святкували гравці з Хмельницького.

На початку зустрічі команди обмінялися швидкими голами. Вирішальною ж стала тридцять п'ята хвилина гри, коли Гайдаржи не зумів парирувати штрафний у виконанні Дітковського. У другому таймі спроби Качура та Козьбана принаймні зрівняти рахунок зазнали фіаско.

Поразка суттєво ускладнила завдання «Ниви» в боротьбі за підвищення в класі. За чотири тури до фінішу ліквідувати шестиочкове відставання від лідерів майже неможливо.

ЄДНІСТЬ - ЛЬВІВ-2 - 0:0.
1 травня. 15.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 800 глядачів.
Судді: Я.Песоцький, В.Жилін (обидва — Суми), М.Чос (Київ).
Делегат ФФУ: В.Денисюк (Фастів).
Плиски: Шевченко, Заварін, Влаєв, Лемішевський, Дмитренко, Яворський (Шарій, 79), Карпов, Прима (Колесников, 90), І.Іванов, Гричак (Олексієнко, 69), Марущак (Квашук, 76). Запасні: Преснаков, Козаков, Комар.
Тренер: Вадим Лазоренко.
Львів: Шевчук, Жук, Лазар, Варивода, Віт.Макар, Власюк (Матвіїв, 59; Мазур, 90+2), Грицай, Мачуленко (Тимчишин, 84), Вол.Макар, Яворський (Дадак, 88), Бабич (Малиновський, 66). Запасний: Віхоть. Тренер: Михайло Токар.
Попередження: Дмитренко (33), І.Іванов (61) — Лазар (57).

Після кількох невдач львівська молодь їздила реабілітовуватися на Чернігівщину, в Плиски, де львів'яни гостили у місцевої «Єдності», яка до поєдинку із «Львовом-2» три матчі не зазнавала поразок (дві перемоги і одна нічия).

Забігаючи наперед, скажемо, що «Єдності» вдалося продовжити свою безпрограшну серію до чотирьох поєдинків, однак на щось більше господарі не спромоглись.

Гра була рівною, інформує прес-служба львів'ян. В обох команд були моменти, щоб відзначитись. Перемогу «Львову-2» міг подарувати Тарас Яворський, але півзахиснику «синьо-золотих левів» бракувало щастя. У свою чергу, голкіпер «Львова-2» Юрій Шевчук також зумів втримати браму на замку (особливо вартий уваги ігровий епізод, коли Юрій не дозволив забити плисківцям м'яч на добиванні). Тож нульова нічия у підсумку і по заліковому очку в скарбнички обох колективів.

РОСЬ - ВЕРЕС -1:0 (1:0).
1 травня. 16.00. Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви». 250 глядачів.
Судді: І.Пасхал, З.Курбанов (обидва — Херсон), В.Федунець (Тернопіль),
Делегат ФФУ: Р.Зань (Львів).
Біла Церква: Поштаренко, Кулажкін (Андрощук, 62), Пащенко, Гетьман, В.Ткачук, Берідзе (Рудюк, 60), Дорогань (Булкін, 78), Рабченюк (Отришко, 41), Таран (Елькін, 89), Лазурець (Нагірний, 80), Рябцев. Запасний: Довжанський.
Тренер: Ігор Химич.
Рівне: Печинський, Воротеляк, Жук, Котюк, В.Момоток, Примак (Кінах, 64), Українець, Друховець (Любар, 46), Оксенток (Фірсов, 85), Сергійчук, Гайдук. Запасні: Суходолов, Назарчук, Сташко, Жилінський.
Тренер-адміністратор: Віталій Шевчук.
Гол: Таран (39).
Попередження: Ткачук (56), Дорогань (64), Таран (81), Нагірний (90) — Жук (ЗО), Воротеляк (32).


Вадим СІРИЙ, Сергій ЧАЙКА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tsvyatt
Чемпіонат області: Результати 2 тур. Розгромні перемоги берегометських "Карпат", дорошівського "Дністра", та 5 мячів за матч Коломійця Євгена.
http://buksport.cv.ua/view_post.php?id=229