Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1535
0

Фінал: Будівельник - Ферро?

Прогнози щодо переможців півфіналів від фахівців

Фінал: Будівельник - Ферро?

В четвер, 6 травня, стартує стадія 1/2 фіналу, одна з найцікавіших в історії вітчизняної першості. Напередодні протистоянь «Будівельник» – «Київ» і «Ферро» – «Азовмаш» ми звернулися за прогнозами щодо переможців півфінальних серій до вітчизняних баскетбольних фахівців.
 
Геннадій Защук, спортивний директор чоловічих баскетбольних збірних України:
В парі «Будівельник» – «Київ» я все ж таки віддам перевагу «Будівельнику», у процентному співвідношенні – 60 на 40, виходячи з того, що у «беків» немає значного досвіду ігор у плей-офф. Взагалі-то, давати прогнози – справа невдячна, тим більше, що ігри плей-офф завжди непередбачувані, і перемога в одному окремому матчі аж ніяк не гарантує успіху в серії. Причому, в цій парі фактор свого поля не відіграє жодної ролі. Хто виявиться більш готовим до кожної, конкретної, гри, той і переможе. Однак практично всі лінії «Будівельника» укомплектовані більш досвідченими гравцями високого рівня. Я маю на увазі Ель-Аміна, Дроздова, Гуіна та Анісімова. Останнім часом, зокрема в серії з «Говерлою», дуже добре себе проявив Максим Балашов, якого також не варто скидати з рахунків. Та й ті хлопці, які виходитимуть з лави на заміну, теж будуть прагнути довести свій рівень.
 
Що стосується БК «Київ», то де ж, як не в іграх плей-офф, гравцям національної збірної показувати, що їх майстерність росте з дня у день. Хочеться вірити, що саме ця пара буде найбільш цікавою – і з точки зору продемонстрованого рівня майстерності, і в плані самовіддачі гравців, незалежно, від того, яким буде кінцевий результат. Гадаю, ми справді побачимо цікавий баскетбол. Хотілося, щоб у серії було п’ять ігор. Це лише підтвердило б, що в нас сильна конкурентоздатна молодь. Рахунку 3:0 у цій серії точно не буде.
 
Якщо говорити про фактори, які сприятимуть успіху тієї чи іншої команди, то «Києву» треба постійно показувати гру на межі можливостей, тоді з’явиться шанс пройти такого серйозного суперника як «Будівельник». У гравців «Будівельника» майстерності вистачає, потрібна лише мотивація. Я це кажу, тому що бачив і першу, й другу ігри «будівельників» з «Говерлою», і в другій у них виникли проблеми, пов’язані з переоцінкою власних сил та недооцінкою суперника. Тобто для «Києва» важливо буде повірити у власні сили, а для «Будівельника» – серйозно налаштовуватися на кожну гру. Як тільки якась із команд буде займатися самозаспокоєнням, переоцінювати власні можливості й, відповідно, недооцінювати противника, одразу ж інша команда, мотивована та мобілізована, покарає суперника за це.
 
Що стосується другої пари, то, якщо запоріжці виграють обидва домашні матчі – отримають значну перевагу. Крім того, на користь «Ферро» свідчить наявність сильних легіонерів, які, здобувши Кубок Суперліги, довели, що претендують на найвищі місця і в чемпіонаті. Самовіддача, яку вони демонструють (а на мою думку, кольори «Ферро» захищають одні з найкращих легіонерів в українській першості), доводить, що запоріжці прагнуть грати у фіналі. Показовою в цьому відношенні була гра у Дніпропетровську, коли запоріжці відіграли шістнадцятиочкове відставання та здобули перемогу.
 
Водночас, «Азовмашу», щоб розраховувати на успіх, слід спробувати виграти бодай одну гру в Запоріжжі. Команда також укомплектована дуже добре, тож від неї можна очікувати чого завгодно. Взагалі, гадаю, перевага свого майданчика для цієї пари буде вкрай важливою. Визначальною ж стане гра в захисті, від якої значною мірою залежатиме доля обох півфінальних протистоянь.
 
Віталій Лебединцев, головний тренер БК «ОДЕСА»:
Поступово, протягом сезону, до гри у виконанні Запоріжжя почали прилаштовуватися, й такий клуб як «Азовмаш» з його досвідом боротьби за медалі, гадаю, також зуміє це зробити. Пара дуже серйозна, хоча «Ферро» все ж таки виглядає потужніше. Мій прогноз, 45 на 55 відсотків на користь запоріжців, враховуючи їх значний досвід і рівень гри, який вони демонструють останнім часом. Все буде залежати від того, як вони зіграють у Запоріжжі. Якщо «Ферро» поведе в серії 2:0, то вийде у фінал, оскільки виграти три гри поспіль «Азовмашу» буде надзвичайно складно. Якщо ж у перших двох матчах команди розійдуться миром – 1:1, слід очікувати на надзвичайно серйозні ігри в Маріуполі.
 
Що стосується іншої пари – якщо Кравцов так само переконливо виглядатиме, як зазвичай, якщо буде робити свої 3-4 «блоки», збирати 10-15 відскоків і набирати по 20 очок за гру, то за рахунок цього перевага «Будівельника» багато в чому нівелюється. Якщо ж «Будівельник» зуміє впоратися з Кравцовим, то у «Києва» шансів практично не буде, бо за усіма іншими параметрами суперник їх переважає. Причому, в «Будівельника» є Анісімов, Гуін, Малиш, досвідчений Хижняк, тобто є що протиставити в передній лінії і в кількісному, і в якісному відношенні. А Кравцов – це основна козирна карта БК «Київ», партнери багато в чому залежать від нього, оскільки саме Слава цементує своїми діями гру команди як у нападі, так і в захисті. Тому, коли його вдасться нейтралізувати, не здивуюся, якщо серія завершиться з рахунком 3:0 на користь «Будівельника», хоча вірогіднішим видається рахунок 3:1.
 
Денис Журавльов, головний тренер БК «Дніпро»:
Думаю, у фіналі зустрінуться «Будівельник» і «Ферро». «Азовмашу» буде важко протистояти запоріжцям. У гравців «Ферро» кращі фізичні кондиції, вони швидші, краще влучають. «Азовмаш» грає у більш європейський, важкий, баскетбол з важкими центровими. Я не думаю що «Азовмашу» вдасться зупинити «Ферро» навіть за рахунок захисту, все одно запоріжцям вдасться забити багато очок. Фактор домашнього майданчика теж може відіграти свою важливу роль у цьому протистоянні.
 
Переможцем другої пари стане «Будівельник», однак, зважаючи на те, що гравці БК «Київ» демонструють хорошу гру, борються за кожен м’яч, «сухою» перемога підопічних Андрія Подковирова не буде. Єдине, що може допомогти «Києву» – це надійний захист. Слід зупиняти Ель-Аміна, не давати йому розігрувати. Думаю, що обидві серії можуть тривати до п’яти ігор. Легко не буде жодній команді – це точно.
 
Михайло Переверзій, головний тренер БК-93 «Пульсар»:
Мені здається що в парі «Будівельник» – «Київ», за всієї поваги до «Києва», переможцем стане «Будівельник». У «Києва» значно коротша лава, гравці, за винятком, можливо, Брянцева, не настільки досвідчені. Рахунок серії, швидше за все, буде 3:1.
 
Такий же рахунок, ймовірно, буде у парі «Ферро» – «Азовмаш» на користь маріупольців. Хоча «Ферро», враховуючи індивідуально сильних легіонерів, дуже непередбачуваний суперник, «Азовмаш» пройде до фіналу за рахунок досвіду.

Суперліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.