Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
806
0

У Юрія Калитвинцева День народження!

Тренер національної збірної України сьогодні святкує свій 42-й День народження

У Юрія Калитвинцева День народження!
Юрий Калитвинцев

Нинішній тренер і капітан національної збірної України 90-х років Юрій Калитвинцев сьогодні святкує свій 42-й День народження.

Кар’єру футболіста Калитвинцев розпочав у 1985-му році виступами за волгоградський «Ротор», де його талант почав розкриватися і його помітили провідні клуби СНД. За кілька років, у 1991-му, футбольні двері перед Юрієм відкриває московське «Динамо», у складі якого він двічі ставав бронзовим призером чемпіонату Росії (1992 та 1993 рр.).

Доля «дарувала» Калитвинцеву нелегкі випробування: у 1994-му році, виступаючи за «Локомотив» з Нижнього Новгорода, в матчі проти владикавказького «Спартака» Юрій отримує перелом ноги – травму, яка могла би поставити хрест на кар’єрі півзахисника. Але, на щастя, сталося інакше. Важкий для спортсмена та людини період Юрію допоміг подолати український футбол. Калитвинцев отримує пропозицію від київського «Динамо», кольори якого він захищав чотири сезони (1994-1998 рр.). У цей час півзахисник, змінивши російське громадянство на українське, розпочав свої виступи за національну збірну України, за яку упродовж 1995-99 рр. зіграв 22 матчі, забивши один м’яч.

Після «Динамо» у 1999 році Юрій провів сезон у турецькому «Трабзонспорі». А наступного року півзахисник захищав форму київського «ЦСКА». Тоді ж в армійському клубі Калитвинцев закінчив свою кар’єру гравця і прицілився на тренерську роботу.

У 2001-му році Калитвинцев очолив «Закарпаття», яке тоді виступало в українській Першій лізі. Робота із «Закарпаттям» принесла молодому тренеру визнання у професійному середовищі – за підсумками сезону команда Калитвинцева посіла перше місце й здобула право виступати у Вищій лізі.

Тренерський талант Юрія й надалі цінувався – у 2003-2006 рр. він працював з юнацькими збірними України, а впродовж 2007-2009 рр. з «Динамо-2».

2009 рік став тріумфальним для Калитвинцева – тренера. Разом з юнацькою збірною України він перемагає на домашньому Чемпіонаті Європи (U-19). Поки що це єдиний трофей збірних України усіх вікових категорій.

Наступна сторінка в тренерській історії Калитвинцева також пов’язала його зі збірною. Після обрання у лютому 2010-го року головним тренером збірної Мирона Маркевича, Юрій увійшов до складу тренерського штабу національної команди.

Талановитий півзахисник і тренер, сьогодні у день свого 42-річчя готовий доповнювати список своїх титулів (чотириразовий чемпіон України, дворазовий володар Кубка України, чемпіон Європи в амплуа тренера) багатьма трофеями. Хочеться побажати Юрію Миколайовичу  міцного здоров’я, благополуччя, тренерського завзяття та сімейного затишку, а також футбольного фарту! А головне – і надалі творити Велику історію українського футболу!

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.