Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1046
0

НАГОРНЯК: «Был шокирован разгромом от Таврии»

Бывший капитан киевского «Арсенала» об игре команды

НАГОРНЯК: «Был шокирован разгромом от Таврии»
Сергей Нагорняк, фото
Екс-капітан «канонірів» Сергій Нагорняк погодився проаналізувати гру «Арсеналу» та «Металургу» напередодні сьогоднішнього матчу.
 
«Арсенал» – дуже контрасна команда, – бере слово 38-річний Нагорняк. – Чесно кажучи, навіть не уявляю, чого очкувати від них у сьогоднішній грі. Дивлячись на весняну частину чемпіонату, можна пригадати по-справжньому красиві матчі, як наприклад з «Карпатами», котрі змінювались відвертими провалами (гра з «Таврією»), та непорозуміннями (зустріч з «Закарпаттям»). Також для мене стала несподіванкою перемога ослабленого складу «Арсеналу» над «Кривбасом».
 
- 1:6 від «Таврії» ви напевне не забули… Дивились той матч?
- Бачив цю гру й, відверто кажучи, був шокований її результатом. Перша помилка на 30-тій секунді гри коштувала «канонірам» пропущеного м’яча. Потім кожна помилка каралась забитим м’ячем: винен як голкіпер, так і гравці захисту з півзахисниками та нападниками. В таких ситуаціях не варто шукати крайніх, а винні всі разом.
 
- Розгром від «Таврії» – це повторення найбільшого програшу в історії «Арсеналу» від київського «Динамо» влітку 2004. До речі, у тому матчі ви приймали участь і виводили команду на поле з капітанською пов’язкою…
- На той момент у команді відбувся ряд змін, і на гру нас готував не В’ячеслав Грозний, а його помічники. Тоді така ситуація склалась, що той результат був відображенням шокового стану колективу.
 
- З ким з сьогоднішніх «канонірів» спілкуєтесь?
- Краще знаю тих, з ким приходилось грати. А так підтримую зв’язок з Сергієм Закарлюкою.
 
Чи бачите ви в «Арсеналі» яскравого лідера?
Знаєте, лідера команди мені одразу важко назвати. Але хотів би виділити молодого Андрія Богданова. Чесно кажучи, до цього сезону я про нього навіть не чув, але подивившись ряд ігор «Арсеналу» розумію, що у хлопця є майбутнє. У нього з’явився шанс, який варто використовувати.
 
- Що скажете про інших молодих виконавців команди?
- У матчі з «Карпатами» мені дуже сподобались дії Євгена Шахова. Також відзначив би Ярослава Захаревича, котрий як і Богданов став для мене відкриттям. Гру Дмитра Коркішка не бачив, а згадую лише його фантастичний гол у ворота «Кривбасу». У молоді поки що не вистачає стабільності, проте це прийде с досвідом. Радує, що в «Арсеналі» з’являються перспективні виконавці.
 
- Ви сказали, що для вас несподіванкою стала перемога «Арсеналу» у Кривому Розі…
- У тій грі приймали участь ряд гравців, яких ніяк дублерами не назвеш. Довга лава запасних дозволяє команді мати когось на підміну. Також хочу відзначити, що на той момент на команду не впливав тягар відповідальності, тож хлопці без зайвого хвилювання вийшли і перемогли.
 
- Чи правильним ви вважаєте рішення В’ячеслава Грозного, який подав у відставку після гри з «Таврією»?
- Якщо В’ячеслав Вікторович вирішив так зробити, то це лише його рішення, яке оскаржувати не варто. Не в усіх тренерів вистачає сміливості написати заяву про відставку після таких розгромів.
 
- Скажіть декілька слів про сьогоднішнього суперника «Арсеналу» – донецький «Металург».
- У Донецька гарна команда, але чомусь в останній час вона грає нестабільно. Мені дуже сподобався футбол, який вони показали в півфіналі Кубку, перегравши донецький «Шахтар». Проте після цього у них почались проблеми у чемпіонаті. Неозброєним оком видно, що у них щось сталось у команді.
 
- Можливо вони вже всіма думками у фіналі Кубку?
- Будь-якому колективу більше хочеться бути володарем Кубку ніж просто 5-м у чемпіонаті. Проте якщо програвати у чемпіонаті, то до фіналу Кубку можна підійти не в кращій формі.
 
- У «Металургу» виникають постійні клопоти з лімітом на легіонерів. Дішленковіч навіть прийняв українське громадянство…
- В останні 5 років донецький «Металург» робить ставку на легіонерів. Це вибір керівництва клубу. Проте не варто забувати, що у країні існує ліміт на легіонерів. Частенько у них бувають ситуації, що українця ніким замінити. Завдяки цьому шанс отримують хлопці з дублюючого складу.
 
Роман Бебех, Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин не заслужил? Украинский вратарь не попал в символическую команду ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 15:31 16
Лунин не заслужил? Украинский вратарь не попал в символическую команду ЛЧ

Место в воротах символической команды занял Мануэль Нойер

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 18
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.