Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3567
1

«Народний богатир» стартував!

Розпочався новий телевізійний проект

«Народний богатир» стартував!

30 квітня Професіональна Ліга стронгменів України спільно з компанією «Konyushok sport events» та телеканалом «Тоніс» розпочала телевізійний проект «Народний богатир». 25 стронгменів-аматорів, котрі зробили свої заявки на веб-сайтах  Василя Вірастюка та  Професіональної Ліги, були допущені до кваліфікаційного змагання, яке відбулося цієї п‘ятниці в Ірпені під Києвом, на стадіоні Національного університету Державної податкової служби України.

Понад  3 тисячі  студентів оваціями зустріли  прославлених атлетів – членів Експертної Ради проекту «Народний Богатир»: братів Василя й Романа Вірастюків, Кирила Чуприніна, Михайла Старова, Олександра Пеканова, Віктора Юрченка, Олександра Лашина, Володимира Муравльова та  Сергія Конюшка. З вітальним словом до учасників телепроекту звернувся ректор Національного університету Державної податкової служби народний депутат Петро Мельник, якому президент Професіональної Ліги Василь Вірастюк вручив символічний богатирський кубок.

Одразу після цього претенденти на звання професіоналів взялися  демонструвати на що вони здатні. Усім слід було якомога швидше пройти естафету з трьох етапів: пронести 10 метрів  і закласти на платформу три мішки вагою 70 кілограмів кожен, пройти фермерську прогулянку на дистанцію 20 метрів (вага балонів – 100 кг кожен) і тричі підняти 90-кілограмовий лог-ліфт. 14 атлетів повністю виконали завдання і одразу потрапили до фіналу, який відбудеться 29 травня у місті Калуші Івано-Франківської області. Найкращий результат у цій естафеті – 1 хвилина 09,70  секунди показав Віталій Міхеєв з міста Вишивного, що під Києвом. Успіх 31 річного атлета, який свого часу став бронзовим призером Чемпіонату Євразії з кік-джитсу, справедливо розділяє його тренер Сергій Березан. Другий результат – у Павла Костенюка з Чернівців ( 1. 13,17) , а третій – у киянина Артема Білязе (1.14,52).

Вихід до фіналу 14 атлетів, котрі повністю виконали  програму естафети був безперечним, а от долю решти одинадцяти вирішувала Експертна Рада «Народного Богатиря». Думки розділилися: що казати, якщо у братів Василя й Романа були різні погляди на те, хто саме має увійти до фінальної двадцятки. Однак в результаті авторитетної і зваженої дискусії  спільна думка була знайдена і список 20 фіналістів було  затверджено. Хлопці поділені на 10 команд. Кожна з яких отримала свого наставника з членів Експертної Ради. Тепер досвідчені професіонали будуть готувати своїх підопічних до фіналу, в тому числі навідуючись до їхніх рідних міст.  Як саме хлопці виступали у кваліфікації і яким чином вони готуються до фіналу у Калуші – дивіться на телеканалі «Тоніс», починаючи від 15 травня (щосуботи й щонеділі).

Наступного дня після фіналу 29-го травня, 6 найкращих пар за підсумками індивідуального змагання (це саме ті двійки, за які відповідають експерти) позмагаються у турнірі в Івано-Франківську. Тут уже буде визначено командних переможців.

Бажаємо «Народному богатирю» легкого  старту і  щасливого плавання, а претендентам на звання професіональних стронгменів сили м‘язів, витримки і, звичайно ж, сили духу.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри
Бокс | 25 апреля 2024, 14:53 6
Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри

Также MEGOGO покажет поединок Беринчик – Наваррете

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
myroslavmail
Колись любив це шоу. Добре що воно вертається!