Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2262
6

Після першого тайму - мир

Результати перших матчів півфіналу Кубка ліги

Після першого тайму - мир

НИВА-МИР-0:0.
28 квітня. Вінниця. Центральний міський стадіон. 1000 глядачів.
Судді: Є.Петраков (Київ), Н.Николик (Хмельницький), Т.Соломчак (Тернопіль).
Вінниця: Скибенко, Прохоров (Бабік, 46), Найко (Пилявський, 57), Чаус (Гергелюк, 46), Воронін (Ярмолюк, 57), Пивовар, Лук'янець, Веретинський, Адаменко, Качур (Куба, 57), Козьбан (Кушка, 46).
Тренер: Олег Федорчук.
Горностаївка: Кульков, Осьмачко, Хомутов, Приємлін, Лахнюк, Щипа, Батраченко, Копильченко, Савченко, Доценко, Жигалов.
Тренер: Олександр Сапельняк.

Цікавою та безкомпромісною стала позавчорашня гра півфіналу Кубка Ліги. Сенсаційним був і підсумковий результат першого матчу. «Нива» вперше в сезоні 2010 року не забила й несподівано зіграла внічию з аматорами з Херсонщини.

Та чи справді раптово? Триразовий чемпіон Херсонської області (2005, 2006, 2007 років) уже два роки поспіль бере участь у чемпіонаті України серед КФК і має великий досвід таких змагань. У складі гостей кілька гравців мають досвід виступів й у командах майстрів як вищої ліги (Батраченко, Осьмачко), так і першої ліги. Отже, досвіду гостям було не позичати.

Господарі ж грали наполовину основним складом. У кожній лінії без своїх лідерів — Гайдаржи, Бовтрука, Варченка, Герасимця. Зате вперше в команді майстрів зіграли юні Чаус та Ярмолюк.

Закидати шапками гостей не вдалося. На завершальній стадії чимало голевих моментів втратили гравці основи — Качур та Козьбан. Гра не зовсім вдавалася експериментальному складу «Ниви», оскільки вдало діяв захист «Миру» та досвідчений воротар Кульков. Небезпечними були контратаки гостей. Двічі неабияку майстерність продемонстрував кіпер подолян Скибенко. Та все ж різниця в класі відчувалася, й подоляни мусили вигравати. Але не по зубах вінничанам виявився херсонський горішок.

Олег Федорчук: «Не знаю, хто робив календар змагань. Ми граємо двічі на тиждень. Сьогодні я вирішив поберегти хлопців перед важливим виїздом у Хмельницький. Але, як бачимо, резерву тяжко увійти в гру, незважаючи на досить високий рівень мотивації. Не бачу трагедії з результату сьогоднішнього матчу. Я попереджав гравців, що буде непросто».

ГІРНИК-СПОРТ - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 0:0.
28 квітня. 16.00. Комсомольськ. Стадіон «Юність». 100 глядачів.
Судді: О.Москаленко (Кривий Ріг), В.Куцев, Є.Яковлєв (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: В.Іжко (Київ).
Комсомольськ: Бахметьєв, Слива, Ходуля, Бахмач, Калиниченко (Малюк, 18, Голядинець, 35), Кондрашов, Крутенко, Малиночка, Забула (Львов, 64), Філь (Кравченко, 46), Ткаченко (Кравчук, 69).
Тренер: Сергій Мурадян.
Маріуполь: Євтушенко, Оберемок, Ковальов, Доценко, Корольов, Сикульський, Швець, Буравльов, Омельченко (Гревцов, 56, Феденков, 88), Філатов (Музика, 48), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.

Домашній матч ФК «Гірник-Спорт» з маріупольським «Іллічівцем-2» можна сміливо назвати грою на виживання, — практично з перших хвилин зустрічі «гірники», що накопичили втому, намагалися витягнути півфінальну гру.

Початок матчу відразу ж показав сценарій всієї гри і її кінцевий результат — гості сіли в глуху оборону. Враховуючи втому, що накопичилася за поточний місяць (хлопці зіграли вісім матчів — через два дні на третій, а такий «марафон» нелегко витримати навіть досвідченим футболістам), а також рівень виконавської майстерності «гірників», можна було наперед передбачити результат. Та футбол, як відомо, славний своїми несподіванками.

З перших хвилин зустрічі «гірники» почали тиснути на гостей поля. Вже на шостій хвилині Олег Філь примудрився доправити м'яч майже в штрафний майданчик суперників, і захисту залишалося лише відправити його на кутовий. Після подачі й стрімкого розіграшу м'яча Олександр Забула ударом голови спрямував сферу у бік воріт — та вдарилася об землю і, перелетівши через воротаря, пролетіла майже поруч . порожніми воротами. На десятій хвилині Роман Малиночка зі штрафного по дузі запустив м'яч у ворота. Захисники і нападники пролетіли повз нього, а ось воротар гостей опинився на місці.

На 16-й хвилині знову мав шанс відзначитися Олег Філь, який стрімко виривався вперед. Йому практично вдалося вийти сам на сам, але при цьому Олег зупинив м'яча, щоби вдарив Роман Малиночка. Вельми ефектну комбінацію було перервано захистом.

У другій половині першого тайму Андрій Кондрашов прострілив «дальнім», і воротар не зумів утримати м'яч, але Володимир Ткаченко, якого перевели з оборони вперед, не встиг на добивання. Так до кінця першої половини зустрічі глядач бачив, що накопичена в квітні втома заважає результативній грі — команда не встигала в стрижневих моментах гри.

У другому таймі господарі практично зупинилися на місці. Не допоміг навіть реактивний Сергій Кравченко, який у зв'язку з хворобою значно втратив у швидкості. Лише одного разу йому вдалося прорватися до воріт, обіграти воротаря, але м'яч, запущений уздовж рамки порожніх воріт, нікому було добити — штрафний майданчик суперників не удостоїв своєю присутністю жоден з партнерів.

А на 89-й хвилині оборонець «гірників» у боротьбі в середині поля втратив м'яч, і нападник «Іллічівця-2» вийшов віч-на-віч з голкіпером, але Андрій Бахметьєв чудово зіграв на виході та парирував удар.

Матч закінчився із «сухим» рахунком — 0:0.


Олег ФЕДЧЕНКО, Руслан КОХНО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
zevs973
Нива чемпион всех на пути порвут.
sasha_oz
кубок лиги - это турнир в котором берут участие только клубы играющие под эгидой ПФЛ + аматорские коллективы. Я так понимаю...)))
KORSARozgo
это пипец
Arm1n
webster94 — 01.05.2010 09:21

Что это???
я тоже не догоняю))))
tsvyatt
Думаю Нива В візьме кубок.
Чемпіонат Буковини з футболу buksport.cv.ua
webster94
Что это???