Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1845
1

БАТИСТА: «Хочемо поборотися за бронзу»

Із «Таврією», обіцяє автор переможного гола у ворота «Динамо», «Карпати» гратимуть на перемогу

БАТИСТА: «Хочемо поборотися за бронзу»
Вильям Батиста

Футбольна громадськість України продовжує обговорювати перипетії переможного матчу «Карпат» проти київського «Динамо», яке після поразки у Львові втратило лідерство у Прем’єр-лізі. Водночас ця перемога зробила цілком реальними шанси «Карпат» здобути за підсумками сезону довгоочікувану путівку в Лігу Європи. Автором єдиного переможного гола у ворота Олександра Шовковського став бразильський легіонер «Карпат» Роша Батиста.

- Грати проти київського «Динамо» завжди непросто. І матч у Львові не став винятком, – ділиться враженнями Роша Батиста. – Мені як нападнику важко було грати проти Юссуфа та Бетао. Але я готувався до цього поєдинку, дивився попередні матчі за участю «Динамо», аналізував дії цих захисників.

- Переможний гол ви забили після паса Дениса Кожанова. З якими ще гравцями найкраще розумієтеся на полі?
- Зі Самсоном Годвіним, Андрієм Тлумаком, Ігорем Худоб’яком давно граємо в одній команді... Загалом, у нас прекрасний колектив. Нам навіть не треба говорити на полі, ми по очах бачимо задуми один одного... Теперішні «Карпати» – зіграна команда.

- Мабуть, гол у ворота «Динамо» запам’ятається вам надовго...
- Це один із найважливіших моїх голів, але не це головне. Найкраще, що цей гол поліпшив турнірне становище «Карпат».

- Ви зробили за «Карпати» вже чотири дублі, а хет-трика ще не було...
- Так, я все шукаю хет-трик, шукаю... Сподіваюся, цей день не за горами. Загалом, я забивав по три голи за матч, тільки не в Україні, а коли виступав у Болгарії і Чехії.

- У суботу, 1 травня, на «Карпати» чекає матч із «Таврією». Аби здобути путівку до Ліги Європи, львів’янам достатньо в Сімферополі зіграти внічию...
- Ми ставимо перед собою завдання піднятися вище п’ятого місця. Хочемо не лише потрапити в єврокубки, а й поборотися за бронзові медалі. Хоча зробити це буде дуже важко, адже від «Металіста» «Карпати» відстають на п’ять очок. І в нас, на відміну від харків’ян, усі три матчі важкі. Після гри з «Таврією» прийматимемо «Кривбас», який до останнього боротиметься за місце у Прем’єр-лізі... Отже, про нічию в Сімферополі думати не варто. Ми їдемо в Крим за перемогою і прагнемо зіграти там у наш футбол.

- Після історичної перемоги над «Динамо», яке львів’яни здолали вперше за десять років, самовпевненості у діях «Карпат» не буде?
- Розслаблятися нам ніяк не можна! Попереду ще три гри, і футболісти «Карпат» налаштовані в них лише на перемоги.

- Якими, на вашу думку, є причини твоєї успішної гри «Карпат» у весняній частині чемпіонату?
- Коли перед початком другої частини чемпіонату з «Карпат» пішов Сергій Кузнєцов, багато хто говорив, що нашій команді буде дуже важко. Але головний тренер «Карпат» Олег Кононов підійшов до мене і сказав, що вірить у мене. Хочу подякувати Олегу Георгійовичу за довіру. Я радий, що взимку не пішов в іншу команду. Восени я не часто потрапляв до основного складу, тож пропозиції з інших клубів в мене були.

- Після гри з «Динамо» ви наздогнали за голами Артема Федецького – у вас по сім забитих м’ячів...
- Найголовніше, щоб був командний результат, щоб «Карпати» перемагали. Дай Боже, щоб у наступній грі ми з Артемом забили по голу.

- Ви повернулися в «Карпати» після півторарічної перерви... Які спогади від ФК «Харків» і ФК «Баку»?
- Дехто говорив мені, що в Азербайджані низький рівень футболу. Але спогади про виступи в «Баку», на відміну від «Харкова», дуже хороші. Адже я став чемпіоном Азербайджану, виступав у єврокубках. Утім, я дуже тішуся, що після цього була пропозиція повернутися в «Карпати», до Львова, де мене пам’ятали.

- Львів уже встиг стати для Батисти рідним?
- Так, я звик до цього гарного історичного міста... Наразі живу тут на квартирі, яку винаймає клуб, а моя сім’я мешкає у Бразилії.

- Де у Львові любите бувати у вільний час?
- Навесні був дуже щільний графік матчів «Карпат», тож вихідних випадало не так уже й багато... При нагоді люблю випити смачної кави у львівських кав’ярнях, піти в кіно. Часом їжджу відпочити в гори, до Трускавця, а також у «Бухту вікінгів», що неподалік Львова.

- У чемпіонатах України ви на 8-му місці у списку бомбардирів із Бразилії. До показника екс-«шахатря» Матузалема – лише один гол...
- Намагатимуся якнайшвидше їх наздогнати. Хочу потрапити до п’ятірки найкращих бразильських бомбардирів української першості.

- Уболівальники в останніх матчах вщерть заповнювали чашу стадіону «Україна»...
- Я вже у Львові п’ять років, тож бачу, як тут люблять футбол, як палко вболівають за «Карпати». Підтримка прихильників надихає нас. Будемо разом боротися не лише за Лігу Європи, а й за право зіграти в Лізі чемпіонів.

Довідка
Роша Вільям Батиста народився 27 липня 1980 р. у Сан-Паулу (Бразилія). Нападник. Виступав за клуби «Португеза Сантиста» (Бразилія), «Левскі», «Спартак» (Плевен) (обидва – Болгарія), «Опава» (Чехія), «Баку» (Азербайджан), «Харків». У «Карпатах» дебютував 17 березня 2005 р. і провів 105 матчів (забив 33 голи). У Прем’єр-лізі провів 79 ігор (24 голи).

Юрій НАЗАРКЕВИЧ0, Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 03:01 1
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов
Футбол | 23 апреля 2024, 13:45 31
Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов

Украинский вратарь летом может перейти в другую команду

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
UgandaMan
Виявляється, Батіста знає такі слова, як "тішуся", "наразі", "палко"... може в нього десь там і шмайсер під хвутболкою тіліпається?