Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2662
1

А виграла Буковина...

Огляд матчів 17-го туру другої ліги у групі А

А виграла Буковина...
Нива - Бастион

НИВА - БАСТІОН -1:1 (0:0).
25 квітня. 17.00. Вінниця. ЦМС. 3500 глядачів.
Судді: П.Чижевський, В.Топіха (обидва — Київ), Б.Бучинський (Тернопіль).
Делегат ФФУ: Р.Зань (Львів).
Вінниця: Гайдаржі, Бабік (Лук'янець, 63), Найко, Гергелюк, Пилявський (Веретинський, 79), Варченко, Воронін, Герасимєць, Бовтрук, Кушка (Пивовар, 82), Козьбан. Запасні: Скибенко, Куба, Чаус, Адаменко. Тренер: Олег Федорчук.
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Волчков, Вол.Рудий, Куянов (Панченко, 73), Гуменюк, Нечипорук, Лужанський, Гавенко (О.Данильченко, 86), Барба (Віт.Рудий, 65), Сантрапинських. Запасні: Колядюк, Атаманюк, В.Данильченко.
Тренер: Андрій Краснянський.
Голи: Воронін (50) — Сантрапинських (53).
Попередження: Лужанський (22), Панченко (90+2)

Повне домінування «Ниви» в домашній грі з «Бастіоном» не принесло результату вінничанам. Чорноморські гості їхали в місто над Бугом по нічию і її досягли, реалізувавши чи не єдиний момент у зустрічі.
Причин втрати двох дорогоцінних очок «Нивою» є кілька. Прикра травма захисника Прохорова та дискваліфікація нападника Качура. Слабка реалізація голевих моментів (у Миколаєві «Нива» мала шість моментів, з яких 50 відсотків реалізувала, у Вінниці з тієї ж кількості моментів було забито лише один м'яч...). Психологія футболістів, які були надто впевнені в своїй перемозі.

Отож, не від хорошого життя Федорчук включив у заявку на гру двох нових гравців — Віталія Бабіка та Костянтина Чауса. Перший встиг зіграти понад годину і відзначився непоганими діями в захисті. А ось замінити в нападі Качура Кушка не зміг. Чергові проблеми з реалізацією стали ахілесовою п'ятою «Ниви» в цій грі. Упевненість у своїй непереможності зіграла злий жарт з підопічними Олега Федорчука.

Перша половина гри завершилася за повної переваги «Ниви». А. «Бастіон» грав від оборони, старався залишити вінничан без м'яча та позбавити їх простору. На початку другого тайму «Нива» повела. Пилявський з центральної лінії поля навісив у карний майданчик, Бовтрук відпасував на Вороніна, а той злету метрів з 17-ти переправив м'яч у ворота рикошетом від стійки!

Але не пройшла ще радість від взяття воріт, як вінничани наразилися на стрімку контратаку одеситів. Після вкидання аута зі своєї половини Лужанський віддав приховану передачу в центр на Нечипорука, а той відправив м'яч вперед на самотнього Сантрапинських. Троє захисників «Ниви» та воротар припустилися помилки, якою майстерно скористався бомбардир «Бастіону». Євген обіграв Найка та Гайдаржі й поцілив у порожні ворота — 1:1. Якби воротар залишився в рамці, то нічого небезпечного з цього випадку б не сталося.

«Нива» одразу могла вийти наперед, але Козьбан укотре не реалізував вихід сам на сам. Браво, Череднюк! Кілька небезпечних штрафних пробивали Герасимець та Воронін. Знову майстерно в рамці діяв кіпер гостей. Наприкінці гри «Ниві» ледь не вдалася чудова комбінація. Герасимець віддав м'яч у карний майданчик на Веретинського. Той п'ятою відпасував назад Пивовару. Олексій майстерно оцінив ситуацію й віддав передачу Козьбану. Та ось удар злету був невлучним. Усе ж «Нива» свій гол забила, але, як показав повтор, — з положення поза грою. Після удару Герасимця воротар відбив м'яч на Козьбана, який, як і Пилявський, був в офсайді. Гол нападника «Ниви» з лінії воротарського майданчика цілком закономірно не було зараховано...

Отож, конкуренти в боротьбі за путівку до першої ліги очки втратили. А виграла, в цій битві чернівецька «Буковина»...

КАРПАТИ-2 - РОСЬ - 0:2 (0:1).
25 квітня. 15.00. Львів. Стадіон СКА. 200 глядачів.
Судді: Ю.Синишин, А Нізола (обидва — Івано-Франківськ), П.Касанов (Вінниця).
Делегат ФФУ: І.Павленко (Вінниця).
Львів: Данкович, Чоба, Малаха, Гудак, Чучман, Шевчук (Покладок, 60), Біловус (Дорошенко, 80), Яджин (Яремчук, 66), Костевич, Кокотайло, Левчук (Фостяк, 36). Запасні: Лазарський, Жовтюк, Пігач.
Тренер: Володимир Вільчинський.
Біла Церква: Поштаренко, Кулажкін (Андрощук, 70), Пащенко, Гетьман, Ткачук, Рудюк (Берідзе, 55), Дорогань, Рабченюк (Таран, 51), Булкін (Отришко, 40), Рябцев, Нагірний (Лазурець, 53). Запасні: Довжанський, Єлькін.
Тренер: Ігор Химич.
Голи: Рудюк (19, пен.), Рябцев (49).
Попередження: Біловус (12), Шевчук (44), Чучман (64) — Рудюк (21), Нагірний (24), Кулажкін (56).

Гра сусідів по турнірній таблиці завжди викликає підвищений інтерес. У разі перемоги «Карпати-2» могли обігнати «Рось», проте білоцерківська команда, підтримати яку до Львова вирушила й численна група підтримки, з перших хвилин гри дала зрозуміти, що теж приїхала по очки.

Хоча перший небезпечний момент виник саме біля воріт «Росі», проте Левчука, який рвався до них, вчасно випередив воротар. А контратака гостей завершилася, на думку арбітра, порушенням правил з боку захисника Малахи, й Рудюк чітко реалізував пенальті. «Карпати-2» відповіли двома небезпечними атаками. Спочатку Костевич після подачі Малахи пробив головою поруч з рамкою воріт. А згодом удар Костевича прийняв на себе воротар. Обидві команди швидко переходили від оборони до атаки й ще до перерви створили два небезпечні моменти.

А на початку другого тайму спрацювало старе неписане правило: не забиваєш ти —забивають тобі. Якщо Чучман, завершуючи атаку, пробив сходу вище воріт, то Рябцев влучно замкнув флангову передачу з лівого краю і подвоїв рахунок.

Молоді карпатівці, в складі яких дебютував 16-річний вихованець СДЮШОР «Карпати» (тренер — Геннадій Погорілець) Юрій Покладок, до слова — син найкращого бомбардира «Карпат» в національних чемпіонатах Андрія Покладка, намагалися провести бодай гол престижу. І таку нагоду мав захисник Роман Гудак, потужно виконавши штрафний удар. Але воротар, не ризикуючи, перевів м'яч на кутовий.

СКАЛА - МФК МИКОЛАЇВ -0:2 (0:1).
24 квітня. 13.00. Стрий. Стадіон «Сокіл». 500 глядачів.
Судді: А.Папірович, М.Миколюк (обидва — Хмельницький), М.Маланчук (Чернівці).
Делегат ФФУ: В.Бабій (Житомир).
Моршин: Левицький, Сало, Д.Мазур, Соколовський (Ю.Мазур, 80), Чорноморець (Антонів, 66), Бутрак, В.Білий, Кайдрович (В.Косар, 46), Карпинець (Боднар, 46), Єрмаченко, Забродін (С.Косар, 46). Запасні: Голубицький, Ширай.
Тренер: Олександр Томах.
Миколаїв: Карпов, Войцеховський, Гончаренко, Жоров, Бербат, Кузнецов (Гончарук, 90+1), Безсалов (Лук'янов, 88), Леонов (Ком'ягін, 73), Білоус (Головко, 89), Мартинов (Савка 90+3), Скороход (Криворучко, 90). Запасний: Чоларія.
Тренер: В'ячеслав Мазараті.
Голи: Безсалов (8), Скороход (86).
Попередження: В.Білий (9).

Моршинська «Скала», яка свої домашні матчі проводить у районному місті Стрий (попри запевнення Миколи Кмітя, головного ініціатора створення команди, що все буде добре, та хороші наміри керманича Олександра Томаха), наразі приречена бути поставником пунктів для суперників. Це засвідчив і звітний поєдинок, у якому гості з Миколаєва, незважаючи на тренерську перестановку (Михайла Калиту замінив В'ячеслав Мазараті, здобули свою чергову перемогу, а господарі вкотре не реалізували своїх голевих моментів і розчарували прихильників.

Керована Мазараті команда доволі швидко увійшла у вир боротьби й втілила свою перевагу в результативний удар. Моршинці на лівому фланзі порушили правила. Відстань до воріт — понад двадцять метрів. Артем Безсалов взявся виконати стандарт. За першим разом оборонці відбили м'яч, але просто на миколаївця, який повторним ударом у дальній кут воріт під стійку відправив шкіряну кулю у ціль. Воротар Лєвицький кидався на порятунок ситуації, але руки у воротаря виявилися ...короткими.

За кілька хвилин господарі могли встановити рівновагу. Воротар Карпов невдало зіграв на виході. Але господарям на вістрі атаки забракло завзятості, і момент було втрачено. Після грубої помилки Войцеховского Єрмаченко опинився віч-на-віч з воротарем, але Олександр завдав надто неприцільного удару.

Молодим моршинцям бракувало сил і досвіду в боротьбі зі значно краще функціонально підготовленими миколаївцями. Проте господарі не здавалися, але у вирішальних моментах Карпов своєчасно підбирав м'ячі, а в інших бракувало влучності.

У другому таймі Олександр Томах, намагаючись змінити командний малюнок, освіжив бойові сили команди і ввів у гру трьох нових гравців: братів Володимира і Сергія Косарів та Олега Боднара. Здавалося, команда забігає і зможе змінити результат, але припущення виявились хибними. Чого не сказати про гравців «Миколаєва», які доволі легко проходили захисні редути «Скали», і коли б не воротар, то досягли б більшої переваги. На 86-й хвилині комбінація за участю Ком'ягіна і Безсалова завершилася голом. М'яч потрапив до Скорохода, Юрій нескладними фінтами обіграв двох захисників і влучно пробив повз Левицького. Після чого уже стало зрозумілим, хто є хто.

ВЕРЕС - ЄДНІСТЬ - 1:1 (1:0).
24 квітня. 16.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 600 глядачів.
Судді: Л.Харко, В.Журибіда (обидва — Луцьк), Я.Біць (Львів).
Делегат ФФУ: Ю.Скорейко (Чернівці).
Рівне: Печинський, Воротеляк, Жук, Котюк, В.Момоток, Примак (Кінах, 88), Оксенюк (Любар, 90+2), Друховецький (Назарчук, 57), Хлібович, Гайдук, Сергійчук. Запасні: О.Момоток, Кобрин, Фірсов, Сташко. Тренер-адміністратор: Віталій Шевчук.
Плиски: Преснаков, Заварін (Казаков, 75), Лемішевський (Квашук, 78), Влаєв, Синьогуб, Яворський, Крохмаль (Марущук, 43), Карпов (Олексієнко, 66), Іванов, Гричак, Прима. Запасні: Шевченко, Шарій, Дмитренко.
Тренер: Вадим Лазоренко.
Голи: Лемішевський (31, у свої ворота) — Марущук (90+2).
Попередження: Воротеляк (45+2), В.Момоток (45+2), Гайдук (63), Котюк (64), Оксенюк (74) — І.Іванов (64), Олексієнко (70), Марущук (75).
Вилучення: Хлібович (70) — Синьогуб (82).

Рівненський «Верес» приємно дивує. Зібрана в останні дні напередодні старту весняної частини першості молода рівненська команда не виглядає хлопчиками для биття. Принаймні вдома. В обох поєдинках «Верес» зіграв унічию. Але саме про такі матчі кажуть: команда втратила два очки. Цікавою та драматичною виявилася чергова зустріч сімнадцятого туру змагань у Рівному. На останніх хвилинах компенсованого часу гості змогли врятуватися від поразки. На цей момент команди догравали поєдинок у неповних складах.

Команди обережно розпочали зустріч. Лише на 15-й хвилині було завдано першого прицільного удару по воротах. Рівнянин Печинський впевнено взяв м'яч. Через хвилину господарі відповіли тим же. Вже наступна атака на ворота «Єдності» могла завершитися голом. Отримавши чудовий пас, Гайдук вийшов віч-на-віч із Преснаковим, але пробив повз ворота.

Господарі заволоділи територіальною ініціативою. Проте дивідендів з цього вони до певного часу не мали. На 31-й хвилині чергове порушення правил проти гравця «Вереса» призвело до забитого м'яча. Оксенюк, один з найкращих у складі господарів, виконав штрафний. Лемішевський був першим на м'ячі і головою... спрямував його у сітку власних воріт. Підопічні Віталія Шевчука намагалися розвинути успіх і були близькі до цього. Впродовж двох хвилин Хлібович змарнував дві можливості відзначитися. Наприкінці першого тайму плисківчани прийшли до тями й двічі загрожували воротам «Вереса». Рівняни зуміли втримати їх недоторканими.

Після перерви «Єдність» доклала максимум зусиль, аби відігратися. Господарі впевнено захищалися і відповідали не менш небезпечними атаками. На 62-й хвилині питання стосовно переможця могло бути знято. Після подачі кутового Михайло Сергійчук головою спрямував м'яч у ворота. Гол. Проте боковий арбітр вгледів положення поза грою, якого не було й близько.

На 70-й хвилині арбітр залишив «Верес» у меншості, вилучивши за грубий поштовх після зупинки гри Хлібовича. «Єдність» намагалася скористатися з більшості. Господарі, які почали фізично «підсідати», намагалися проводити контратаки. В одній з них грубо зупинив гравця «Вереса» Синьогуб і побачив перед собою червону картку. За дві хвилини Печинський дивом зреагував на удар з трьох метрів і відвів небезпеку від своїх воріт. Проте на другій компенсованій хвилині він був безсилий врятувати команду від удару Андрія Марущука.

ЛЬВІВ-2 - ДИНАМО - 0:4 (0:1).
24 квітня. 16.00 Кам'янка-Бузька. Стадіон «Над Бугом». 200 глядачів.
Львів: Шевчук, Жук, Лазар (Дадак, 75), Віт.Макар, Варивода, Вол..Макар (Тимишин, 68), Матвіїв (Мазур, 83), Власюк, Грицай, Малиновський (Мачуленко, 35), Бабич.
Тренер: Михайло Токар.
Хмельницький: Козіброда, Балицький, Осокін (Папірович, 73), Шимко, Шляховий, Горбієвський, Дехтярук (Ткачук, 58), Колесников (Муравський, 79), Малицький (Безвещук, 78), Солонинко (Грищук, 66), Дітковський (Слободян, 85).
Тренер: Віктор Муравський.
Голи: Малицький (5), Дітковський (69, 81), Муравський (86).
Попередження: Шимко (37), Малицький (39)

Чому цей розгром нелогічний? Та тому, що перевага гостей не була вже такою переконливою, а остаточний рахунок вони встановили на останніх хвилинах зустрічі. Так, львів'яни поступилися гостям за багатьма компонентами гри, проте до сумного підсумку матчу довели їхні необов'язкові помилки та деякі інші обставини.

Наприклад, хтозна, як міг би повернутися хід зустрічі, якби арбітр Драчов з Київської області призначив пенальті на початку другого тайму (за рахунку 0:1), коли у штрафний майданчик «Динамо» вривався Бабич, а його збили з ніг. Або якби суддя вилучив з поля за навмисний фол гравця Хмельницького «Динамо» (теж за рахунку 0:1), але рефері обмежився жовтою карткою. Ці епізоди після матчу викликали чимало нарікань у наставника «Львова-2» Михайла Токаря, але найбільше його претензій — і це цілком зрозуміло — було до підопічних за невиразну гру.

Хмельничанам вдався швидкий гол — уже перша осмислена атака завершилася проходом правим флангом Колесникова, простріл якого замкнув Малицький. На це львівські футболістами відповіли кількома вправними атаками. Спочатку комбінацію розіграли Бабич і Варивода, а згодом удари з дальніх дистанцій не зовсім вийшли у Матвіїва і Грицая. Однак на перерву команди пішли за мінімальної переваги гостей.

Жваво розпочали львів'яни другу половину зустрічі, та все ж Варивода ударом головою зі зручної позиції після кутового воротаря суперників не пробив, про епізод з проходом Бабича і непризначеним пенальті тут уже згадано, а у Власюка удар головою після навісу Володимира Макара не вийшов.

А в середині тайму грубо помилився оборонець Лазар, після чого ветеран Хмельницького футболу Дітковський з другої спроби переграв голкіпера «Львова-2» Шевчука. Згодом найкращий бомбардир «Динамо», скориставшись прострілом з флангу, оформив дубль. А крапку в зустрічі поставив Муравський, який отримав м'яч від Грищука і смачно вистрілив у дев'ятку. Усі ж спроби львів'ян якось змінити ситуацію ні до чого не привели.


Олег ФЕДЧЕНКО, Юрій НАЗАРКЕВИЧ, Олександр ПАУК, Володимир ПРИСЯЖНЮК, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Довбика после быстрого гола в ворота Барселоны
Футбол | 04 мая 2024, 19:59 0
ФОТО. Лицо и эмоции Довбика после быстрого гола в ворота Барселоны

Артем забил 20-й мяч в текущем сезоне Ла Лиги

«Все готовы воевать». Стаховский прокомментировал закон о мобилизации
Война | 04 мая 2024, 15:42 23
«Все готовы воевать». Стаховский прокомментировал закон о мобилизации

Бывший теннисист считает, что уровень нравственного качества определенных структур должен измениться

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tsvyatt
Чемпіонат чернівецької області з футболу: 2 тур.
http://www.buksport.cv.ua/view_post.php?id=214