Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1102
2

ФЕДОРЧУК: «Із лідерами легше грати»

Розмова з головним тренером вінницької «Ниви»

ФЕДОРЧУК: «Із лідерами легше грати»
Нива Винница - Бастион

Вінницька «Нива» — єдина команда групи, яка завдала першої і допоки єдиної поразки «Бастіону». Уже завтра ці команди знову зійдуться в очній дуелі, цього разу в Вінниці. Про перипетії довкола цієї зустрічі ми поспілкувалися з головним тренером вінничан Олегом Федорчуком.

— Олеже Вікторовичу, результативна гра «Ниви» навесні у Кубку Ліги та чемпіонаті — це результат цілеспрямованої роботи під час зимового антракту?
— Узимку ми провели плідну роботу. Мали .можливість зіграти 18 контрольних ігор, де хлопці відточували майстерність і вчилися краще розуміти одне одного на полі. Участь же в Кубку Ліги додатково дає нам велику ігрову практику. Разом уся ця робота й приносить навесні позитивні результати.

— Такий щільний календар змагань може вплинути на фізичний стан гравців?
— У Кубку Ліги намагаємося більше використовувати тих гравців, які мають менше ігрової практики. Гравці ж основи виступають переважно не більше тайму. Це дозволяє їм підтримувати себе завжди в формі. Єдине: на півфінальній стадії перерва між матчами Кубка Ліги й чемпіонату — лише два дні, тож буде складніше. Але ми маємо два рівноцінні склади, тому особливих побоювань з цього приводу не маю.

— У період зимового антракту в команді з'явився квартет новачків: воротар Чангелія, оборонець Ярмолюк, півоборонец Куба і нападник Качур. Розкажіть про новобранців «Ниви».
— Перша трійка — це молоді хлопці, які лише починають свій шлях у футболі. Ми їх розглядаємо як перспективу, тому вони поки що з'являються на полі, переважно виходячи на заміну. Качура ж ми брали під певну схему гри. Нам бракувало нападника, який міг би притримати м'яч і відзначався б швидкісними діями. Переглянули його, впевнилися що футболіст кваліфікований, підписали з ним контракт. Він грав у ФК «Черкаси», потім пробував свої сили в Азербайджані («Симург». — Прим, авт), а з 2008-го виступав за «Дністер» (Овідіополь).

— Два матчі поспіль «Ниві» грати з командами-лідерами. Минулого туру вдалося переграти МФК «Миколаїв» (3:1), на черзі — «Бастіон». Підготовка до цих поєдинків має особливий підтекст?
— Нам з лідерами навіть легше грати, ніж з іншими командами. Завдання ж футболістів — перебороти нехлюйство й неуважність. Поки що ми за підготовкою і класом сильніші від опонентів, як і за потенціалом. Тому боротьба йде не із суперниками, а лише зі своїми недоліками. Якщо хлопці діятимуть уважно, в нас не буде проблем із жодною з команд-суперниць.

— Доводилося бачити гру «Бастіона» в другому колі?
— Ця команда мені й так добре відома, адже вона понад п'ять років грає переважно одним складом. Потенціал іллічівців, їхні сильні й слабкі сторони знаємо. Результат у цьому матчі залежатиме не від «Бастіону», а від нас. Якщо ми зіграємо в свою гру, суперник шансів не матиме.

— Як «Нива», так і «Бастіон» багато забивають і мало пропускають. Чи варто від цього матчу очікувати високої результативності?
— Від «Бастіону» не хотілося б чекати результативності (сміється). Ми ж дуже мало пропускаємо в останній іграх. За гол від «Миколаєва» на 90+3-й хвилині зазнають покарання винні в цьому гравці, адже вони, не догравши матч, подумки вже були в роздягальні. А в цілому грою захисту й воротаря ми задоволені. Сподіваємося, вони й надалі діятимуть так надійно.

— У матчі з «Миколаєвом» ви грали з трьома нападниками. З «Бастіоном» плануєте в такій же манері діяти?
—Нічого змінювати, порівняно з минулим матчем, не будемо. Та й, мабуть, було б нелогічно в домашньому матчі грати з двома нападниками, тоді як на виїзді — з трьома. Інколи в домашніх поєдинках зустріч закінчувати доводилося і з квартетом форвардів.
Ми намагаємося грати у свій футбол і не дивитися на суперника. Нам не надали можливості переглянути гру «Миколаєва». Однак, цей чинник не став на заваді. Зіграли так, як уміємо. Пресингували по всьому полі і використовували будь-яку можливість для атаки.

—Як вважаєте, які команди боротимуться за вихід до першої ліги цього сезону?
—Перша четвірка боротиметься до кінця, бо в турнірній таблиці така ситуація, що одна гра може змінити розміщення команд. А відзначив би «Миколаїв». Бойовий колектив. З усіх команд, з якими довелося грати цього сезону, — це, як на мене, найсильніша. Вони нам створили багато проблем упродовж перших З0 хвилин гри. В зустрічі з нами їм просто не пощастило.


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
newport
Нива вперед! Мы с тобой!!!
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил