Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1609
2

КАРДАШ: «Киянам треба абстрагуватися»

Колишній гравець «Динамо» та «Карпат» поділився своїми думками з приводу матчу між цими командами

КАРДАШ: «Киянам треба абстрагуватися»
Василий Кардаш

— Василю, «Карпати» нині — на підйомі. За рахунок чого їм вдався цей прорив?
— Гадаю, тут найбільша заслуга тренера. Адже, сказати, що склад команди став значно ліпшим, не можна — гравці того ж рівня, а команда грає сильніше. Отже, дякувати потрібно тренеру.

— Свідченням підвищення рівня львівської команди є виклик до національної збірної України двох її гравців — лівого захисника Ощипка та розігруючого Ігоря Худоб'яка...
—Безумовно! І це не єдині гравці «Карпат», котрі можуть допомогти національній команді!

— Про кого йдеться?
— Я б ще радив придивитися до Кожанова та Федецького.  Особливо в контексті того, що збірна має певні проблеми з правим захисником та крайніми хавбеками. Ці двоє гравців на рівні з Ощипком та Худоб'яком теж є лідерами «Карпат». На жаль, Артем не зможе зіграти у звітному поєдинку через дискваліфікацію. Вважаю, це велика проблема для Кононова.

— А що скажете про молодого Олега Голодюка?
— Олег, безумовно, відкриття нинішнього чемпіонату. Хочеться йому побажати не зупинятися на досягнутому й прогресувати надалі. Бо випадків, коли людина добре стартувала, а потім зникала з обрію — безліч. Стосовно його перспектив у збірній — вони є, але не зараз. Потрібно набратися ще досвіду в іграх за молодіжку.

—Чи не вважаєте ви, що у львів'ян з від'їздом до «Аланії» Сергія Кузнецова з'явилися певні проблеми у нападі?
— Так, і вони посилюються через дискваліфікацію Батисти. Але в кожному негативі є свій позитив. Чудовий шанс нарешті можуть отримати Сергій Зеньов та Юрій Фурта. Особливо хотілося б побачити у грі останнього. Людина, котра в турнірі дублерів забила 14 м'ячів, заслуговує на це.

— Поговоримо тепер про «Динамо». Як ви вважаєте, чи правильно вчинив Газзаєв, що, не скориставшись плодами праці Сьоміна, розпочав усе «з нуля».
— Ну, я б так категорично не говорив... Розумієте, у кожного тренера своє бачення гри. До того ж, відповідальність за результат лежить саме на ньому. Він і звітуватиме за свої вчинки. Гадаю, якщо Газзаєв щось і зруйнував із побудованого попередником, то це означає лише, що він хоче побудувати свій дім і залишитися тут надовго. А час покаже, мав він рацію чи ні.

— Багато хто критикує нині Андрія Ярмоленка. Ваша думка про здібності цього футболіста?
— Давайте розпочнемо з того, що він — недосвідчений, і через це трапляються неправильні вчинки — як на полі, так і поза ним. З досвідом прийде як ігрове мислення, так і побутове. Це по-перше. По-друге, критикувати Андрія можна тільки за технічний або за тактичний бік гри. Все, що стосується старанності, бійцівських якостей, то тут Андрій дасть фору кожному!

— А що скажете про новачка команди — правого захисника Данила?
— Скажу, що у Газзаєва великий досвід запрошення бразильців, які дають потім результат, а тому я б не сумнівався в цьому гравцеві. Та й перші поєдинки показують, що це надзвичайно спокійний, розсудливий футболіст, який вміло підключається до атаки, не втрачаючи при цьому позиції.

— Узимку «Динамо» продало Олександра Алієва. Правильно зробило?
— Тут я б говорив не з боку «Динамо», а з боку Алієва. Як гравця я його розумію. Якщо тобі тренер не довіряє, треба змінювати ситуацію. Чи вплине відсутність Алієва на гру «Динамо»? Якщо Газзаєв будуватиме її за принципом ЦСКА, то не повинна, але в команді має бути гравець, який може вдарити зі штрафного.

— А чому ж тоді в «Динамо» проблеми з грою?
— На мою думку, ці проблеми з галузі психології. Крім того, що у киян не йде гра, ще й постійні суддівські скандали заважають гравцям зосередитися на футболі. В таких випадках треба просто від усього абстрагуватися й гнути свою лінію далі.

— Ваш прогноз на цей матч?
— Нічия або перемога «Карпат».

Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
SPR1T
победит рефери !! )
Ty-777
— Ваш прогноз на цей матч?
— Нічия або перемога «Карпат»...&D