Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
4762
13

ДЕМЬЯНЕНКО: «Маркевич мог бы и больше футболистов вызвать»

Экс-тренер киевского «Динамо» комментирует «список Маркевича»

ДЕМЬЯНЕНКО: «Маркевич мог бы и больше футболистов вызвать»
Анатолий Демьяненко
«Наставник збірної хоче перевірити гравців, які себе добре зарекомендували у чемпіонаті України. У списку також багато досвідчених футболістів – Тимощук, Шевченко, Алієв, Мілевський, Воронін, Чигринський. Підтримую рішення Маркевича не залучати молодих Ярмоленка і Ракицького. Молодіжці треба вирішувати свої завдання і гравці з досвідом виступів за національну збірну мають їй в цьому допомогти».
 
Уперше до табору збірної викликано п‘ятьох футболістів, четверо з яких виступають у чемпіонаті України: захисники Польовий із запорізького «Металлурга» і Ощипко з «Карпат», а також півзахисники Олійник (з «Металіста») і Коноплянка (з «Дніпра»). Ще один новобранець захищає кольори бельгійського «Вестерло» − це півзахисник Олександр Яковенко.
 
«Збірна гратиме товариські матчі, чому б і не залучити до команди новачків? У Прем'єр-лізі є футболісти, які грають на високому рівні. Але чемпіонат і збірна – це різні речі. Для дебютантів цей збір стане тестом. Думаю, можна було і більше гравців викликати».
 
Українці проведуть три контрольних матчі: 25 травня у Харкові проти Литви, 29 травня у Львові − проти Румунії і 2 червня в Осло − проти Норвегії.
 
«Перемога у товариських матчах не буде принциповою. Звичайно, хочеться, щоб команда показала гарний результат, але головне завдання – це перевірити гравців. Тренерський штаб має побачити, що футболісти можуть показати на рівні збірної. Можливості основних гравців Маркевич знає, а новачків треба проекзаменувати. Збірні Литви, Румунії і Норвегії – команди досить високого рівня».
 
Виклик у збірну отримав найкращий снайпер російської Прем'єр-ліги Олександр Алієв. У «Локомотиві» стверджують, що екс-динамівець має російське громадянство. Сам футболіст запевняє, що від українського паспорта і збірної він не відмовлявся.
 
«Преса підняла великий ажіотаж навколо цього питання. Мабуть, це комусь вигідно. Думаю, все буде нормально».
 
«У Чигринського і Тимощука не має ігрової практики. Ці футболісти досвідчені, зіграли багато матчів за збірну. Хлопцям треба грати, тренування не замінить матчу. Будемо сподіватися, що і Дмитро, і Анатолій заграють у своїх клубах, або змінять команди».
 
«Калиниченко зараз гарно виглядає. Можливо Маркевич вирішив не викликати Максима, щоб перевірити новачків. Думаю, з можливостями футболіста «Дніпра» тренер збірної добре знайомий. Взагалі можна згадати ще багато прізвищ, які могли б отримати виклик у головну команду країни. Тут важко щось сказати, адже кожен тренер підбирає гравців під свою схему».
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
monomoto
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
yan_2010
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
olgorl
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
yan_2010
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
payman
Одна умная фраза из всего вышесказанно Демьяном - каждый тренер подбирает игроков под свою схему, поэтому не надо удивляться, что не вызван Калина...
JoRgic
Клоун откуда ты вылез иди проспись алкан
Marchello_
а где сейчас физрук работает тренирует что-то или х .. пинает ?
Dron.gin
Ну на счет Калины он прав! Не понятно почему не вызвал!
movkli
да можно и больше-еще человек 20 и Литву не звать, самим покатать)
Hell_z
ДЕМЬЯНЕНКО: «Да вообще тренером можно было бы и меня назначить»
Patriot1410
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Евгений Найт
Евгений Найт
Демьяненко в сборную!!!