Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
516
0

Андрiй ВОРОНІН: "Головне - не перегорiти"

Форвард збiрної України запевняє, що перед матчами з грузинами та з турками має вiдмiнну форму (газ. "Експрес", 1 сентября)

Андрiй ВОРОНІН: "Головне - не перегорiти"

Цiєї суботи нацiональна збiрна України з футболу має нагоду першою з-помiж усiх європейських дружин забронювати собi перепустку на чемпiонат свiту у Нiмеччинi. Пiсля Меморiалу Лобановського, у футбольних колах часто можна було почути занепокоїння, нiбито провiднi українськi футболiсти Андрiй Шевченко та Андрiй Воронiн мають поганi фiзичнi кондицiї. Чи справдi цi побоювання не безпiдставнi? Про це та iнше кореспондент "Експресу" поговорив з форвардом леверкузенського "Баєра" Андрiєм Воронiним.

       - Я почуваю себе вiдмiнно. Жодної iгрової кризи у мене не було i не буде, - переконливо заявив нападник збiрної України. - Регулярно виступаю в основному складi леверкузенського "Баєра" у першостi бундеслiги. Звiсно, пiк моєї форми ще не настав, та вiн обов'язково прийде. Ми зiграли лише три матчi у бундеслiзi, натомiсть гравцi чемпiонату України провели набагато бiльше поєдинкiв. Футболiсти чемпiонату України мають бiльше iгрової практики, анiж легiонери. Та це ще не дає пiдстав твердити, що легiонери не мають належної форми. Принаймнi, в мене все гаразд.

       - У пресi можна було почути висловлювання, що Андрiй Воронiн пiсля лiтнього мiжсезоння повернувся до "Баєра" iз зайвою вагою...
       - Та це ж абсурд! Я вiдтепер буду обачнiше спiлкуватися з пресою. Як можна було написати про зайву вагу, якщо я пiд час лiтнього мiжсезоння схуднув на три кiлограми. У той час, як деякi гравцi "Баєра" вiдпочивали, я тренувався у таборi одеського "Чорноморця". Як кажуть, поєднував корисне з приємним. Так що не варто пiсля двох матчiв Кубка Лобановського робити висновки, що я занедбав свою форму. На Меморiалi Лобановського Україна зiграла пристойно. Просто у грi з Iзраїлем нам не поталанило. Серби були набагато сильнiшi за iзраїльтян. Як на мене, було б закономiрно, якби матч Україна - Сербiя i Чорногорiя був би фiнальним.

       - У списку запрошених на iгри з грузинами та з турками фiгурують iм'я нових футболiстiв...
       - Приємно, що до збiрної повертаються такi гравцi як Ребров, Ващук та Венглинський. Мене дивує, що багато фахiвцiв називає їх новачками. Ребруха зiграв 67 матчiв за збiрну, Ващук - також поза пiвсотнi. Венглинський та Калiнiченко не раз допомагали збiрнiй. Всi цi друзi не завадять Блохiну, а навпаки - лише допоможуть.

       - Чого ти найбiльше боїшся перед поєдинками зi збiрними Грузiї та Туреччини?
       - Боюся, щоб ми не перегорiли. Всi вже декiлька мiсяцiв вигукують, що Україна пробилася на чемпiонат свiту. Мовляв, пiсля перемог над данцями та греками ми без проблем повиннi здолати у гостях грузинiв та вдома туркiв. А такi слова, повiр, тиснуть на гравцiв. Головне, щоб ми не перегорiли, тодi все буде гаразд. Все-таки на нас чекають вирiшальнi iгри.

       - Андрiю, вже вiдомi завдання леверкузенського "Баєра" на цей сезон?
       - Так, керiвництво клубу поставило нам мету потрапити до трiйки призерiв. Думаю, нам це завдання по зубах. Ми плiдно попрацювали пiд час мiжсезонних зборiв. Хоч бiльшiсть контрольних iгор програли, однак досвiду набралися. Наш старт, як на мене, успiшним не був, адже ми виграли лише один iз трьох поєдинкiв (в останньому турi бундеслiги "Баєр" програв "Вольфсбургу з рахунком 1:2 - Авт). До того ж великих кадрових змiн у клубi не вiдбулося. Декiлька гравцiв пiшли з команди, а на їх мiсце прийшли iншi. А кiстяк залишився в Леверкузенi.

       - А в атацi в тебе з'явилися конкуренти?
       - Так. Пiвтора тижнi тому командi представили нового форварда iз Сербiї. Щоправда, iнший нападник Франса покинув "Баєр", так що конкуренцiя така сама, як у минулому роцi.

       - У Нiмеччинi ти тепер частiше граєш на позицiї плеймейкера? Ця позицiя тобi iмпонує?
       - Пiд час мiжсезоння мене пробували на позицiї "пiд нападниками". А вже у матчах чемпiонату Нiмеччини я дiяв на позицiї чистого форварда. Тут менi комфортнiше, адже я зi самого дитинства грав у нападi. Утiм, у збiрнiй України я часто дiю на позицiї атакувального пiвзахисника. Усе залежить вiд тактики, яку обирає тренер.

       - Що там у Нiмеччинi кажуть про збiрну України?
       - Мене вже привiтали iз виходом на Мундiаль. А я всiм кажу, що робити це ще зарано. Сподiваюсь, що пiсля гри з Грузiєю без жодного остраху можна буде думати про чемпiонат свiту. Не приховую, що я б хотiв на Мундiалi зустрiтися зi збiрною Нiмеччинi. Нiмцi кажуть, що в українцiв класна команда, однак вони наб'ють нам, скiльки треба. А я їм вiдповiдаю так: "Почекаймо до лiта. Тодi i побачимо: хто, кого i з яким рахунком".

Олег ЗУБАРУК

Источник - Динамо Киев от Шурика

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины
Футбол | 28 марта 2024, 09:32 6
Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины

Журналист Виктор Вацко вспомнил кейс из карьеры защитника «Шахтера»

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 0
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.