Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2209
2

Сестры Семеренко получили квартиры в Сумах

Не остались без наград и Седнев с Пидгрушной

Сестры Семеренко получили квартиры в Сумах
Сергей Седнев, Вита Семеренко, Сергей Бубка, Владимир Брынзак

Найкращі спортсмени січня та березня цього року за версією Національного олімпійського комітету України сьогодні отримали заслужені нагороди.

Обидва лауреати, визнані героями першого зимового та весняного місяців-2010, – представники біатлонної «жовто-блакитної» дружини. Саме лижники, що стріляють, на початку року найчастіше дарували вболівальникам українського спорту яскраві емоції. Так, на Олімпійських іграх у Ванкувері вони продемонстрували найвищі результати серед наших спортсменів (Андрій Дериземля – 5-е місце, жіноча естафета – 6-е місце, чоловіча естафета – 8-е місце).

Статуетку, грошову премію та пам’ятний диплом найкращого спортсмена січня отримав Сергій Седнєв, який переміг в індивідуальній гонці на етапі Кубка світу з біатлону в італійському місті Антхольц. Перемога Сергія на етапі кубкової першості стала другою для чоловічої біатлонної команди України за всю її історію. До того ж, саме в цій гонці він показав свій найкращий результат у стрільбі, не пустивши «в молоко» жодної кулі.
Нагороду на етапі Кубка світу з біатлону в березні записала в свій актив і Віта Семеренко, яку було визнано найкращою спортсменкою першого весняного місяця. Окрім «срібла», здобутого на цих змаганнях в гонці з масовим стартом, українка зібрала повний комплект медалей на чемпіонаті Європи в Естонії. На її рахунку – золота нагорода в гонці переслідування, срібна – в естафетній гонці та бронзова – у спринті.

«Сьогодні перед нами – талановиті, сильні, перспективні спортсмени. Наприклад, Сергій, увірвавшись в національну команду, за короткий час став одним з її лідерів. Вірю, що як у нього, так і у Віти є потенціал, щоб потрапити до топ-десятки найкращих біатлоністів світу. Бажаю, щоб шлях до цих висот виявився якомога коротшим», – зазначив під час нагородження Сергій Бубка.

Теплі слова адресував керманич НОК президенту Федерації біатлону України Володимиру Бринзаку та особистим наставникам атлетів – Олександру Москаленку та Григорію Шамраю, які були визнані найкращими тренерами січня та березня відповідно.

«Це досвідчені тренери, які докладають багато зусиль для виховання талановитих спортсменів. Серед їхніх учнів – такі відомі біатлоністи, як Оксана Яковлєва, сестри Семеренко, Інна Супрун та багато інших. Думаю, завдяки їм на біатлонному небосхилі світу ще засяють нові зірки», – додав головний олімпієць країни.
У свою чергу, спортсмени та тренери подякували Національному олімпійському комітету за отримані нагороди і пообіцяли й надалі радувати шанувальників спорту перемогами та поборотися за найвищі місця на олімпійському подіумі в Сочі-2014.

Окрему подяку президенту Національного олімпійського комітету Сергію Бубці та президенту Федерації біатлону України Володимиру Бринзаку висловила Віта Семеренко, яка завдяки їхнім клопотанням та за особистого сприяння Президента України Віктора Януковича нещодавно отримала квартиру в рідних Сумах. По сусідству житиме і її сестра Валя.

Власну оселю в Тернополі тепер матиме і їхня партнерка по національній команді з біатлону Олена Підгрушна: такий приємний сюрприз спортсменці, яка теж завітала на церемонію нагородження, сьогодні зробили спонсори Федерації. Лауреата січня за версією НОК Сергія Седнєва вони відзначили грошовою нагородою.

Нагадаємо, що НОК України з листопада 2005 року щомісяця визначає найкращого спортсмена, а починаючи з січня 2008 року вшановує і найкращого тренера.

НОК Украины

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudya
skupoj — 21.04.2010 10:24
ну так призы же не за Олимпиаду получили
skupoj
Двоякое впечатление..от Олимпиады....но ладно..Получили призы..квартиры..может в Сочи бегать лучше будут...