Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
647
0

Каха Каладзе: "Українцям не варто сподіватися на легкий матч"

Интервью с игроком сборной Грузии о предстоящем поединке со сборной Украины

Каха Каладзе: "Українцям не варто сподіватися на легкий матч"

Найулюбленішим футболістом у "Мілані" для українських уболівальників після Андрія Шевченка є грузин Кахабер Каладзе.
     
 Адже всі добре пам’ятають, скільки разів Каха допомагав київському "Динамо" в поєдинках різного рангу.
      
До того ж, грузин за першої-ліпшої нагоди залюбки відвідує столицю України, де має чимало друзів. Тож до Каладзе ставлення в Україні як до свого. Втім післязавтра Каха у складі національної збірної Грузії гратиме проти команди України. У разі перемоги в цьому матчі підопічні Олега Блохіна можуть вирішити питання стосовно виходу у фінальну частину чемпіонату світу. Тому для нашої збірної цей поєдинок "на вагу золота". Напередодні двобою журналіст "Газети" поспілкувався з Кахою Каладзе.

    
  – Цього тижня збірна Грузії зіграє проти українців. Грузини вже втратили шанси потрапити на чемпіонат світу, натомість якщо в цій грі переможуть підопічні Олега Блохіна, збірна України забезпечує собі путівку на світовий форум. Національна футбольна дружина Грузії гратиме на повну силу чи не надто намагатиметься досягнути позитивного результату?      
 – Ми в будь-якому разі спробуємо продемонструвати гарний футбол. Справді, в нас немає шансів вийти на чемпіонат світу. Але через рік буде новий відбірний турнір до чемпіонату Європи. Тому вже нині потрібно розпочинати підготовку до цих двобоїв. У нас багато молодих гравців, яким потрібно довести своє право грати у збірній. Тому немає неважливих матчів. Позаяк грати за національну команду і мені, і партнерам по команді надзвичайно почесно. Це футбол. Іноді виграєш, іноді програєш, хтось сумує, а хтось радіє. Не бачу жодних проблем, якщо збірна Грузії переможе українців. Або навпаки. Це спорт... Нехай переможе сильніший.
     
 – Тобто легкої прогулянки для підопічних Олега Блохіна в цій зустрічі не буде?      
 – Так, безумовно, українцям не варто сподіватися на легкий матч.
     
 – Чи вплинула на психологічний стан гравців відставка головного тренера збірної Грузії француза Алена Жиресса?     
  – Ми провели лише одне протистояння. Себто один день були разом, а потім роз’їхалися у свої клуби. За цей короткий відтинок часу не помітив пригніченого стану у своїх партнерів. Наразі нічого не можу сказати докладніше. У нас новий тренер, з яким виграли першу зустріч. Сподіваємося, що продовжимо переможне починання.
    
  – У якій формі нині перебуває Андрій Шевченко?     
  – Він добре почувається. Регулярно тренувався. Тож має непогану ігрову форму.
    
  – Чи розмовляли з ним про гру Україна-Грузія й чи він принаймні жартома не просив піддатися в цьому матчі?
      
 – Ні, про матч Україна-Грузія ми з ним не спілкувалися. Останнім часом повністю зосередилися на старті Серії А. Для нас надзвичайно важливою є італійська першість. Тому про збірну наразі не говорили.
    
  – Чи задоволені результатом жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів?    
   – Загалом так. Для "Мілана" немає слабких чи сильних суперників. Для нас результат жеребкування є нормальним. Маємо те, що маємо.
    
  – А кого найбільше остерігаєтеся?    
   – Усі ігри будуть цікавими. Першу "Мілан" проводить удома проти турецького "Фенербахче". Думаю, цей матч буде важким. Німецький "Шальке" теж гарна команда, непоганий колектив зібрався в ПСВ "Ейндховен". Тож легких зустрічей не буде.
     
 – Ви, мабуть, бачили гру "Шахтар" – "Інтер". Яке враження на вас справили "гірники"?      
 – Бачив гру лише в Донецьку. В тому протистоянні грала лише одна команда – "Інтер". Коли торік "гірники" грали проти нас, то були доволі зіграним колективом. А цьогоріч у мене склалося враження, що це вже зовсім інша команда.
      
– Як гадаєте, в чому причина деградації "Шахтаря"?     
  – Безумовно, проблема криється у футболістах. За "Шахтар" виступає чимало технічних гравців, але на полі потрібно віддаватися грі на сто відсотків. У футбол грати – це не на прогулянку ходити. Якщо хочеш виграти, повинен докладати максимум зусиль. Коли змагаєшся з такими командами, як "Інтер", "Мілан" або "Ювентус", завдяки лише класу не переможеш. Можна виграти за допомогою самовіддачі.
     
 – На ваш погляд, можна говорити про відсутність самовіддачі у гравців київського "Динамо" в безславному матчі зі швейцарським "Тюном"?      
 – Мені важко судити про цю гру, оскільки не бачив її. Але здається, що головна проблема "Динамо", як і "Шахтаря", в легіонерах. Не знаю, як вони ставляться до футболу й до "Динамо". Коли грали за київський клуб, для нас Ліга чемпіонів була надзвичайно важливим турніром – ми викладалися в матчах на сто відсотків і робили все для того, щоб не розчарувати наших уболівальників. Легко в нинішньому футболі нічого не дається.
     
 – А що говорять про теперішню ситуацію в київському клубі ваші колишні одноклубники – гравці "Динамо"?      
 – Нічого особливого. У футболі все буває, й неможливо завжди вигравати. Непотрапляння у груповий турнір Ліги чемпіонів теж не можна назвати чимось неприродним. Сьогодні "динамівці" намагаються проаналізувати ситуацію й наступного року прагнуть виступити краще у єврокубках. Думаю, керівництво "Динамо" запросить висококваліфікованого іноземного тренера та декількох гравців.
     
 – Нині багато говорять про те, хто саме очолить київське "Динамо". Як гадаєте, який із кандидатів на цю посаду є найоптимальнішим варіантом?     
  – Якщо брати до уваги хто що вигравав, то Оттмар Хітцфельд є найоптимальнішим варіантом. Німець тренував "Баварію", досягнув із цією командою успіху, є дуже авторитетним і сильним тренером. Тож він, на мій погляд, є реальною кандидатурою.
     
 – Та й, мабуть, Хітцфельд зуміє краще за інших кандидатів встановити "залізну" дисципліну в "Динамо"...      
 – Так, справді німецькому наставникові це під силу. В "Динамо" завжди була залізна дисципліна. Надто в часи Лобановського. Без неї у футболі не можна існувати.
     
 – У період міжсезоння вами цікавилося лондонське "Челсі". А інших пропозицій не надходило?      
 – Ні, з жодною іншою командою я не вів переговорів. Єдиний клуб, з яким мав перемовини, – це лондонське "Челсі". Англійці хотіли купити мене. Мав розмову з тренером "Челсі" Жозе Моуріньйо та власником клубу Романом Абрамовічем. Це була їхня ініціатива. Ми дійшли згоди. Єдиною проблемою був контракт із "Міланом". У мене угода з італійцями закінчується лише через рік. Переконаний, що керівництво "Мілана" просто не хотіло мене відпускати. Якби вони хотіли мене продати, то не було б жодних проблем. З одного боку, задоволений тим, що вони мене цінують і поважають. Тому підписав із "Міланом" новий контракт терміном на п’ять років. Але, з іншого, хотiв змiнити обстановку i переїхати жити в Лондон. Не вийшло. Втім нiчого страшного, я залишаюся в найсильнiшiй командi свiту. Тому немає причин сумувати.
      
– Яке враження від Романа Абрамовіча?      
 – Роман Абрамовіч – звичайна людина. Говорять, що кожен багач має свої примхи. Але у власника "Челсі" я нічого такого не помітив. Він звичайна спокійна людина, яка дуже любить футбол.
     
 – Чому в попередньому сезоні ви не так часто з’являлися в основному складі?      
 – Проводячи переговори з "Челсі", вiдмовлявся пiдписувати новий контракт із "Мiланом". Тому мене не ставили в основний склад. Керiвництво "Мiлана" постiйно тиснуло на мене, щоб я продовжив контракт із ними. Гадаю, тепер усе змiниться, i я гратиму вiд стартового свистка (у стартовому матчі Серії А проти "Асколі" Каха Каладзе вийшов на поле в основному складі і його замінили на 86-й хвилині, – "Газета").
    
  – Від поразки у фіналі Ліги чемпіонів від англійського "Ліверпуля" вже оговталися?     
  – Звісно, всі вже давно забули про цю гру. Думаю, потрібно однаково швидко забувати перемоги та поразки. Позаяк життя триває, будуть нові матчі й нові результати. Хочемо цьогоріч знову вийти у фінал Ліги чемпіонів і реабілітуватися перед уболівальниками за поразку від англійців.
    
  – Вочевидь, для вас це дещо неприємне запитання – є новини про вашого зниклого брата?      
 – Ні, мені нічого про нього не відомо.

Розмовляв Гліб Ваколюк, Львівська газета
Источник – сайт ДК от Шурика

футбол
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Обнародован момент, после которого Миколенко получил травму в АПЛ
Футбол | 24 апреля 2024, 23:29 4
ВИДЕО. Обнародован момент, после которого Миколенко получил травму в АПЛ

Виталий не сумел продолжить поединок «Эвертон» – «Ливерпуль»

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.