Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3519
0

Гол, який він забив

Шлях футболіста. Костянтин Деревльов

Гол, який він забив
Константин Деревлев

У доробку Костянтина Деревльова уже майже півсотні м'ячів — красивих, трудових, потрібних «для престижу». Але одним із них завжди пишатиметься не лише сам автор, а й увесь білоцерківський футбол. Адже саме гол «десятки» білоцерківців приніс «Арсеналу» перемогу в додатковому матчі з ФК «Полтава» і путівку в першу національну лігу.

Ранній дебют

У дорослий футбол Костик Деревльов потрапив зовсім юним — всього сезон у ДЮФЛ, упродовж якого він встиг забити за «Карпати» дев'ять м'ячів, і ось юного нападника вже ставлять у матчах професіональних турнірів. У сезоні-2000/2001 Деревльов дебютував у першій лізі за ФК «Львів» першого призову, встигнувши відкрити й лік голам у матчі проти сумського «Спартака». Після реорганізації клубу й переходу під крило «Карпат» Костянтин продовжив виступи вже в клубній системі головного клубу «міста Лева». Упродовж першого кола він грав за «Карпати-2» у першій лізі та за «Галичину-Карпати» в другій. А навесні подався в новостворений «Сокіл», який у Золочеві організував Богдан Кобрин. У гострій боротьбі із Красиловом «соколята» посіли друге місце і таки вийшли у першу лігу. Допомогли в цьому й п'ять голів 18-річного Деревльова.

За півроку в першій лізі Костик забив лише кілька м'ячів, але були в його грі такі пластика та футбольна думка, які цінує певна категорія тренерів. Так, своє 20-річчя Деревльов відсвяткував, будучи гравцем столичного «Арсеналу» та студентської збірної України. А 11 жовтня 2003 року настала черга й дебюту в молодіжній збірній — нападник відіграв тайм проти македонців.

У пошуках себе

Проте у вищоліговій команді новачку велося непросто. За півроку він лише тричі вийшов на заміну, зігравши загалом не більше півгодини часу. Не дивно, що молодому футболісту довелося побувати у всіх можливих фарм-клубах канонірів (у першій лізі пограв за ЦСКА під керівництвом Володимира Лозинського, а в другій — в «Арсеналі-2»). Зважаючи на те, що й там він забивав небагато, почалися оренди й тимчасові контракти у першолігові клуби. Були це «Газовик-Скала» зі Стрия, «Спартак-Горобина» із Сум, бурштинський «Енергетик», а наостанок — і ФК «Львів».

Деревльов грав багато, але забивав мало. Зате з'ясувалося, що агресивному спортсмену атаки до снаги не лише гра попереду. Костик може тримати в руках (чи то пак ногах) усі нитки командної атаки — грати з глибини, виконувати стандарти, роздавати передачі й завершувати наступ. Але щоб усе це з'ясувати, потрібен був час. Деревльов прогресував довго та впевнено. Уже в ФК «Львів», на той час взагалі юному колективі, талант Деревльова проявився у всій красі. Зокрема, саме його чималий внесок допоміг клубу № 2 Львова утвердитися в місті — спершу вибити з 1/16 Кубка України «Карпати», а потім, також по пенальті, поступитися лише харківському «Металісту» (у доробку Костика — гол команді Маркевича та реалізований післяматчевий 11-метровий).

«Арсенал», але не той


Справжній прорив у біографії Костянтин здійснив у білоцерківському «Арсеналі». Цю команду з Київщини жартома називають «львівською». І справді — тренер Ігор Артимович, творець равського дива, низка гравців — із клубної системи «Карпат». Тут Деревльову комфортно. У першому сезоні в клубі він забив сім м'ячів, а сам «Арсенал», який також дебютував у другій лізі, посів сьоме місце в групі «А». А вже за рік 13 м'ячів «десятки» у чемпіонаті дозволили «меблевим гармашам» посісти друге місце (разом із тернопільцем Малим Костик став найкращим стрільцем групи «А»), завдяки чому команда отримала право зіграти із срібним призером групи «Б» в стиковому матчі за вихід у першу лігу. І тут — соло Деревльова: саме його удар став вирішальним. У Черкасах Біла Церква здолала Полтаву, а Деревльов забив, напевне, поки що свій найважливіший гол.

Першоколове півріччя Костик може занести собі в актив: із чотирма голами разом із Піцуром він є найрезультативнішим гравцем команди. А кожен із його забитих м'ячів (єдиний і переможний «Сталі» в першому турі, дубль Севастополю в безнадійно програному матчі (2:7), один із трьох м'ячів ковальцевій Олександрії) був важливим для білоцерківців і, до того ж, забивався вдома. Не дивно, що Деревльов є улюбленцем місцевих фанів. Тож відсутність його навіть у кількох спарингах під час зимового антракту стривожила відданих прихильників молодого клубу. Навесні Костик доліковує травму й ще не поповнив особистий рахунок забитими м'ячами. Побажаємо йому швидкого одужання, а фанам «Арсеналу» — знову бачити свого капітана на рідному білоцерківському стадіоні.


Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего
Футбол | 19 апреля 2024, 19:52 3
Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего

Украинцу в ближайшее время нужно определиться с будущим

Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram
Футбол | 19 апреля 2024, 21:36 5
Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram

После суперсерии пенальти у Андрея уже 2,6+ миллиона подписчиков

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.