Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1314
2

Едуард ПАВЛОВ: «Треба обігрувати прямих конкурентів»

Розмова з новим керманичем тернопільської «Ниви»

Едуард ПАВЛОВ: «Треба обігрувати прямих конкурентів»
Эдуард Павлов

У тернопільської «Ниви» змінився головний тренер. На місце виконуючого обов'язки наставника команди Ігоря Біскупа прийшов Едуард Павлов, який раніше працював у тренерському штабі ФК «Княжа». Минулого тижня новопризначений наставник клубу та керівництво команди поспілкувалися із ЗМІ.

—Пане Едуарде, розкажіть, які команди ви тренували, в яких — грали...
—Закінчив школу київського «Динамо», грав у команді другої ліги в «Металурзі» з Дніпродзержинська. Потім була армія, СКА (Одеса). Згодом виступав у «Шахтарі» з Павлограда, грав ще в Луганську, в командах Азербайджану, Узбекистану, а в Польщі вже закінчував кар'єру. Останні 15 років працюю тренером.

—Як виник варіант із «Нивою»?
—Велися переговори між керівництвом «Ниви» та колишнім тренером «Княжої» Віталієм Левченком, і я замість нього приїхав подивитись на стан команди, саме на матч з «Енергетиком» (2:2). Поговорив із президентом клубу Степаном Рубаєм про умови роботи та про завдання команди. Як ви знаєте, умови тут надзвичайно складні, а завдання — залишитися в першій лізі. Віталія Левченка вони не влаштували, а задовольнити його вимоги наразі тут ніхто не може. Порадившись, президент клубу та директор запропонували залишитись мені. Я погодився.

—У таких умовах зможете вирішити поставлене завдання?

—А є інші варіанти? З умовами всі можуть, а от без них все набагато складніше. Я вважаю: перш ніж говорити про преміальні чи збільшення зарплати, спочатку потрібно показати щось.

—Після зими в «Ниві» зібралися тільки ті, кого вдалося зібрати. Команда перший тайм грає, а на другий вже не вистачає сил...
—Так. Наразі команда не готова ні фізично, ні технічно, ні тактично...

—Чи будуть кадрові поповнення?

—Незабаром продивимось кількох футболістів. Якщо вони будуть сильніші за тих гравців, які нині в команді, ми їх візьмемо. Плануємо переглядати виконавців із західного та інших регіонів. Але прізвища не називатиму. Кота в мішку теж ніхто брати не збирається.

—Як нині проходить тренувальний процес, на що налаштовуєте колектив?

—З командою була розмова, і я сказав: гравці мусять бути морально і фізично налаштованими виходити на кожну гру, щоб здобувати очки. Я — максималіст, але в даній ситуації мій максималізм — в рамках збереження прописки в першій лізі.

—Як ви вважаєте, скільки очок вистачить для виконання цього завдання?

—Усе залежить від того, як гратимуть наші суперники. У матчах, що залишилися, всі три команди з дна турнірної таблиці гратимуть між собою — «Харків», «Нива» та «Прикарпаття». Наведу приклад. Була така ситуація в «Кубані» з Овчинниковим, який, прийнявши команду, обіграв «Спартак» і ще когось з лідерів, а потім програв ігри з суперниками, які були поруч. Так от, для виконання завдання необхідно долати прямих конкурентів, а за програш «Спартаку» навряд чи хтось сказав би погане слово на адресу тренера... Тому не буде завдання перемогти когось з лідерів. Варто обігрувати «Прикарпаття» та «Харків».

— Хто займе місце у воротах команди в найближчих матчах?

— Наразі це таємниця. Можу сказати, що у нас два рівноцінних воротарі — Микола Вірковський та Олександр Ільющенков. Вони ще й дуже добре доповнюють один одного за своїм віком. Окрім того, до них підтягується і Руслан Мазур.


Олександр ТРАВЯНКА., газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
romsoko
треба залишатися в 1 лізі
dimon319
Нива впереда ! Ми с тобою !