Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 29 января 2023, 11:28
3034
1

Открытое письмо кандидата в президенты ФГУ Андрея Мельника

Пути урегулирования конфликта в украинском гандболе

| Обновлено 29 января 2023, 11:28
3034
1
Открытое письмо кандидата в президенты ФГУ Андрея Мельника
Андрей Мельник

Шановне гандбольне суспільство !

20 березня 2010р. у приміщенні «Будинку вчителя» в м. Києві відбувся черговий звітно-виборчий Конгрес Федерації гандболу України (в подальшому Конгрес ФГУ). Федерація гандболу України офіційно запросила взяти участь у роботі Конгресу ФГУ 205 делегатів.

Після оголошення порядку денного, надійшла пропозиція про його зміну, і першим було запропоновано поставити питання щодо прийому у члени ФГУ шести обласних федерацій (33 делегата), які до затвердження цих кандидатур користувались всіма правами, що й постійні члени. Також, нові члени протягом п’яти років приймали активну участь у змаганнях та інших сферах діяльності ФГУ, серед яких були і кандидати на посаду президента ФГУ. Серед делегатів від цих обласних федерацій були присутні чемпіони олімпійських ігор, спортсмени, тренери та керівники ДЮСШ.

Внаслідок порушення порядку проведення Конгресу деякими його учасниками, серед яких федерації гандболу Запорізької, Полтавської, Луганської, Одеської та Херсонської областей, постійно здійснювались дії по зриву конгресу, а саме: делегатам не давали можливості вільно висловлювати думку з трибуни, головуючому – вести Конгрес ФГУ згідно регламенту, а також намагались його вивести із зали та замінити на свого представника. Зазначені протиправні дії з боку цих делегатів унеможливили подальше проведення Конгресу, тому без затвердження нового порядку денного, президентом ФГУ за пропозицією більшості делегатів, у відповідності до Статуту ФГУ, було оголошено про перерву у роботі Конгресу на декілька тижнів. Про час та місце продовження Конгресу буде повідомлено всіх його учасників належним чином, а також через засоби масової інформації.

Незважаючи на це, деякі делегати Конгресу в особі федерацій гандболу Запорізької, Полтавської, Луганської, Одеської та Херсонської областей після оголошення перерви у роботі Конгресу, зібрали власні збори, назвавши їх конгресом нової спілки. Дані збори були проведенні з метою дискредитування ФГУ та переслідуючи свої власні інтереси над інтересами ФГУ. На цих зборах не було прийняте рішення щодо утворення нової організації, яка дублює функції ФГУ, не вівся протокол, а також не було прийняте рішення щодо реєстрації цієї новоутвореної організації в Міністерстві Юстиції України.

Слід звернути увагу, що кількість учасників нової організації не перевищувало 47 осіб, але на своїх зборах вони вирішували питання, які є у компетентності виключно Президента, Ради, Президії, Секретаріату та Опікунської ради Федерації гандболу України.

Гандбольна громадськість обурена такою вседозволеністю. Президент ФГУ Миленький і члени президії ФГУ в екстреному порядку звернулися до ЄГФ з метою поінформувати про нелегітимне проведення конгресу ФГУ, та ухвалили рішення про термінове проведення розширеної наради Президії ФГУ, що відбулась 24 березня 2010 року у м. Київ по вул. Антонова Авіаконструктора,5, оф. 501. На цій нараді були присутні: кандидати на посаду Президента ФГУ Миленький В.М., Третьяков В.М., Мельник А.А., представник від кандидата на пост Президента ФГУ Санченко С.П. - Мельничук С.З.; представники Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту Колодяжний Є. та Чайченко О.; виконавчий директор НОК України Коваленко Н. За результатами наради був підписаний Меморандум про усунення конфлікту в ФГУ.

За результатами наради кандидатів у президенти Федерації гандболу України, їх представників, представників Національного олімпійського комітету України, Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, проведених між Сторонами переговорів, опираючись на висновки НОК України Сторони домовились про наступне::

1. Створити робочу групу у складі:
- Кандидатів в президенти ФДМ: Миленький В.М., Мельник А.А., Третьяков, В.М., Санченко С.П.;
- Представників кандидатів у президенти (по одному);
- Представника НОК України;
- Представника Міністерства у справах сім'ї, молоді та споту
2. Звернутися до Міністерства та НОК з пропозицією очолити робочу групу та організувати роботу;
3. Погодиться брати участь у роботі групи у складі згідно з п.1 цього Меморандуму;
4. Усім кандидатам у президенти ФДМ (Миленький, Мельник, Третьяков, Санченко) дати на розгляд НОК і Міністерству документи, протоколи обрання мандатної та лічильної комісій, реєстраційні документи,
протоколи за результатами голосування і рішень, прийнятих під час звітно-виборного конгресу, що відбувся 20 березня 2010 року, і просити їх провести незалежну юридичну експертизу;
5. Підготувати і підписати Меморандум щодо розуміння і угоди між кандидатами в президенти ФДМ, який повинен включати в себе механізм та алгоритми дій щодо виходу з ситуації, що створилася.
6. Погодиться, що повідомлення про збори групи буде розсилатися представником НОК і Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, письмово, відповідно заданим реквізитами.

Меморандум підписали:

1. Миленький Владислав Миколайович

2. Санченко Сергій Павлович (Мельничук С.)

3. Третьяков Валерій Михайлович

25 березня 2010 р. надійшов лист-запрошення від Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту за підписом Заступника Міністра А.В. Домашенко щодо участі у засіданні робочої групи відповідно до Меморандуму, яке відбулося 07 квітня 2010 р. об 11.00 год.

Прибувши на засідання до Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту, представником НОК нам було представлено новий «Меморандум» від 06.04.10р. за підписами кандидатів на посаду президента ФГУ Миленького, Санченко, Третьякова, де вони всупереч Статуту ФГУ, законодавству України, та в розріз із усіма нормами етики та поваги до своїх колег, затвердили Третьякова "Президентом" ФГУ, наплювавши на громадську думку гандбольного суспільства щодо порозуміння між кандидатами в президенти Федерації гандболу України та подальших спільних дій у питанні розвитку гандболу:

1. Визнати роботу Федерації гандболу України в період керівництва її
президента Миленького Владислава Миколайовича задовільною.

2. Сторони визнають всі рішення звітно-виборчого Конгресу
всеукраїнської спілки громадських організацій "Федерація гандболу
України", що відбувся 20 березня 2010 року у місті Києві, в тому числі
щодо обрання президентом ФГУ Третьякова В.М.

3. Сторони беруть на себе зобов'язання не звертатися до суду,
Міністерства юстиції України, Міністерства у справах сім'ї, молоді та
спорту, правоохоронних органів щодо правомірності рішення
звітно-виборчого Конгресу всеукраїнської спілки громадських
організацій "Федерація гандболу України" від 20.03.10р.

4. Сторони домовились об'єднати свої зусилля у питанні подальшого
розвитку гандболу.

5. Сторони домовились, що до закінчення чемпіонату України з гандболу
сезону 2009-2010 років не змінюється склад Комісій, Комітетів, рад
Федерації гандболу України.

6. Сторони домовились виходити з ситуації, що виникла у відповідності
до наданих ними пропозицій.

Меморандум підписали:

1. Миленький Владислав Миколайович

2. Санченко Сергій Павлович

3. Третьяков Валерій Михайлович

Ці кандидати які ще 2 місяця потому обливали один одного брудом, яки обіцяли своїм виборцям, що внесуть зміни до керівного складу ФГУ, зараз вони створили змову протіїв всіх тих хто прагнув до перемін.
Запрошую усіх небайдужих до подальшої, і так нелегкої, долі українського гандболу об’єднатися та взяти активну участь в осуді «Меморандуму» від 06.04.10 та змови трьох кандидатів проти всієї гандбольної громадськості України.

Тільки разом ми зможемо подолати те нещастя, що рветься до влади в українському гандболі та покласти початок відродженню та стабільному розвитку дорогого серцю виду спорту!

Пропоную:

1. Звернутися до Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту та Національного олімпійського комітету України з пропозицією очолити робочу групу та взяти на себе обов’язки по організації проведення чергового звітно-виборчого Конгресу ФГУ .
2. Провести звітно-виборчий Конгрес ФГУ у червні 2010р.
3. Чітко дотримуватися Статуту ФГУ.

Кандидат на пост Президента ФГУ А.А. Мельник

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Maximko_Kh
та многим как-то пох, а ты гость харе спамить