Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Тяжелая атлетика
|
1677
0

Розбір польотів штанги

У збірній України навіть не знають точної ваги Коробки, зате зростили у своїх лавах авіатора

Розбір польотів штанги
Ольга Коробка

Важка атлетика — титанічна праця, і її результати наша збірна продемонструвала на першості Старого Світу в Мінську. Про підводні камені, які завадили українцям посісти вищі місця, ніж одне «срібне» та одне «бронзове», і про стратегічні плани національної збірної розповіли керівники національної команди.

Попри вельми скромний медальний ужинок, важкоатлетична Україна тішиться поверненням на поміст Ольги Коробки. За словами головного тренера жіночої збірної Василя Кулака, з’явився «подразник», який визначив вибір чернігівки. «Оля дізналася, що у спорт повертається її затята суперниця Агата Врубель», — пояснює Василь Григорович, маючи на увазі, що його підопічна хоче реваншуватися за попередні поразки польській атлетці. Водночас Кулак із прикрістю зазначає, що причина, від якої в Ольги всі проблеми з суглобами, — значна власна вага (близько 170 кг) — нікуди не зникла. «Здається, за два роки відновного лікування навіть з’явились додаткові кілограми. Якщо чесно, то ми не знаємо справжніх «габаритів» Коробки. Адже в Мінську ваги були розраховані лише на 150 кіло», — поділився деталями пан Кулак.

Та Ольга здобула принаймні «срібло». Натомість од виступу решти спортсменок Василь Григорович не в захваті. Найбільш негативний осад — від невдалої спроби Наталі Троценко захистити титул чемпіонки Європи. «Схоже, наставники просто «загнали» її на тренуваннях, і вона перегоріла», — критикує процес підготовки Наталки «жіночий головнокомандувач».

Трохи оптимістичніше дивиться на виступ своїх вихованців головний тренер чоловіків–штангістів Петро Алаєв. «Порадувала бронзова медаль Артема Іванова. Для нього це перший п’єдестал на «дорослих» змаганнях», — каже Петро Тимофійович. Він стверджує, що 22–річний кримчанин має величезний потенціал, аби піднятися на нові висоти. Алаєв задоволений і четвертим місцем Олексія Торохтія, який змушений був поєднувати захист дипломної роботи в Національному аерокосмічному університеті з підготовкою до чемпіонату Європи.

Обидва тренери вірять, що їхні підопічні добре підготуються до чемпіонату світу в Туреччині, де планують вибороти чотири олімпійські ліцензії для жінок та п’ять — для чоловіків.

Віталій МОХНАЧ, Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 15
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18.04.2024, 11:20
Socca: курс на Кубок Европы 2024
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.