Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2082
0

Денис ОВСЯННІКОВ: «Хочемо вже оформити чемпіонство!»

Інтерв'ю з гравцем львівського «Тайму» Денисом ОВСЯННІКОВИМ

Денис ОВСЯННІКОВ: «Хочемо вже оформити чемпіонство!»
Денис Овсянников

19:0 – такий підсумок трьох останніх матчів, проведених між командами, які посідають найвищі місця в турнірній таблиці українського чемпіонату. Знову Львів не фартовий для донецької команди, а «Тайм» далі рухається до золотих медалей першості. Недільний матч був надзвичайно яскравим та видовищним на голи. Своїми враженнями від матчу із кореспондентом Sport.ua поділився Денис Овсянніков, який двічі зумів відзначитися у матчі.

- Денисе, це вже третя перемога над «Шахтарем». Як ти вважаєш,  про що свідчать ці «розгромні» рахунки, які ми бачимо на табло?
- Ну перш за все, так скромно кажучи, ми знаходимося зараз на високому рівні, а по-друге -  «Шахтар» переживає зараз кризу перехідного періоду.

- З чим це пов’язано?
- В команді багато змін – і в керівництві клубу, і тренер новий, тому йде коригування складу. На початку сезону в них награвався зовсім інший склад, коли там було шість бразильців. Тепер у ситуація змінилася – бразильці покинули клуб, лідери команди отримали травми…

- Проблеми в захисті команди дуже помітні… за ці три матчі «Шахтар» пропустив 19 сухих м’ячів…
- Команда поповнилася новими виконавцями, зокрема молодими, які ще не до кінця вписалися в колектив, тож, поки розкатується склад, вони не готові боротися за перше місце, і в першу чергу - з нами.

- Протягом перших десяти хвилин здавалося, що суперник робитиме все, щоб забрати очки в матчі. Як все виглядало з середини, з майданчику?
- Чесно кажучи, так склалося, що в останніх іграх ми дуже довго розігрували м’яч – мабуть це тому, що ми розуміємо, що суперник нікуди не подінеться, а можливо трохи нервували, все-таки гра з титулованим «Шахтарем», проти якого завжди цікаво виходити в поле, ну але потім ми свою гру  знайшли і почали забивати голи.

- В такому разі можна сказати, що «Тайм» провів непогану розвідку. Все задумане вдалося?
- Це було настанова тренера, щоб перші два виходи присвятити розкачуванню, оцінити суперника. Варто зазначити, що з того часу, як Ігор Москвічов очолив  «Шахтар» - гра команди змінилася, вони почали використовувати іншу тактику - якщо на початку сезону вони грали переважно в пресинг і активний футбол, то зараз, через проблеми із кадрами, а саме брак виконавців,  заставляє тренера будувати гру від оборони. І якщо взяти до уваги перший тайм, то Ромаріо і Фумаса помінялися лише тричі, тобто левову частку часу проводили на майданчику, тому постійно їм грати в пресинг було важко. Нам до цього потрібно було звикнути, підібрати ключі до цього коду (Сміється - авт.)

- Тепер нервуватися, мабуть, вже немає причин?
- Та ні! Хвилювання має місце перед кожною грою. Особливо зараз, коли ігри відбуваються між шісткою кращих команд, можливо глядачам зі сторони здається, що всі наші перемоги нам даються дуже легко, невимушено,  це приємно, звісно, але навіть ці ігри, які закінчуються із великим рахунком в нашу користь – даються важко. Навіть в тій же грі з «Шахтарем», до першого забитого м’яча гра була досить рівною.

- На останню чверть другого тайму ти вийшов п’ятим польовим, що не лише призвело до ще двох забитих м’ячів, а ти й зумів поставити фінальну крапку в матчі.
- Я вважаю, що нам все вдалося. Половину забитих м’ячів  до активу ми внесли саме при грі з п’ятим польовим. Ми добре тримали м’яч, і не дали жодної можливості «Шахтареві» відзначитися.

- «Тайм» зараз часто практикує гру вп’ятьох…
- Так, я хочу зазначити, що це дуже добре, що ми приділяємо багато уваги такій тактиці. Ми регулярно відпрацьовуємо її на тренуваннях, обговорюємо перед матчами в роздягальні. Якщо порівняти, як ми колись починали практикувати це, коли могли і м’яч втратити і гол пропустити, і зараз – то мушу сказати, що тепер ми набагато впевненіше граємо, спокійніше, і звідси йде результат.

- В такому разі суперник просто не має права на помилку?
- Чесно кажучи, я сам чув, як Москвічов давав вказівки не забирати м’яч, не лізти у відбір, мабуть переживав, щоб знову не пропусти вісім чи, взагалі, десять : ).  Якщо пригадати першу гру, то власне вони допустилися саме такої помилки - пішли вперед і отримали ще кілька голів у свої ворота.

- Проте, коли донеччани випустили ще одного польового – вдіяти-таки нічого не змогли…
- Ще коли ми відпочивали в перерві матчу, ми припускали, що найімовірніше «Шахтар» буде грати  в таку гру, тому це для нас не було несподіванкою. Їм вже не було що втрачати і куди діватися, і з перших хвилин другого тайму вони підуть цілою командою вперед.

- Ти не задумувався, що це ти в лютому започаткував лік голам у цих зустрічах?
- Я звісно пам’ятаю всі свої голи, але, що ця суха серія - 19-0 розпочалася із мого голу, якось не думав.  А ще приємно, що за три матчі ми не пропустили жодного м’яча.

- У «Шахтаря» є місяць до матчу-відповіді. Як ти вважаєш, чи вдасться їм щось змінити  у своїй грі, виправити нарешті помилки?
- Думаю, що наприкінці сезону їм вже важко буде щось змінювати. Зараз гра, яку демонструє «Шахтар» не відповідає їхньому місцю в турнірній таблиці. Попереду в них матчі із гідними суперниками, тому цілком можливо, що вони втратять ще очки. Я не кажу що лише «Шахтареві» буде непросто, а й нам теж. «Енергія» зараз набрала дуже хороший хід, «Ураган» і «ТВД» також, в останніх іграх це було добре видно. Протягом сезону, бувало, відіграєш гру із сильним суперником, а потім можна розслабитися, коли наступна зустріч із командою із другої частини турнірної таблиці. А зараз дуже напружений графік, всім важко, але тому і цікаво.

- Як тобі система проведення чемпіонату?
- Мені подобається! Хоча коли закінчився регулярний чемпіонат, то можна було впіймати себе на думці – «Кому потрібна ця «шістка»? Вже б завершили цю гонку на першому місці». Але з іншої сторони – дуже цікаво грати з сильними командами – звідси і прогрес в чемпіонаті і у гравців зокрема. Деколи не вистачає такої напруженості, хоча цього року всі команди стали більш рівними за силами, і непросто грати з усіма.

- Чемпіонська гонка продовжується?
- Звісно. Вона завершиться тоді, коли ми відіграємо ігри так, що суперник вже не зможе нас наздогнати в турнірній таблиці. От тоді про це можна буде говорити. А зараз може будь-що  трапитися. Але зрозуміло, що ми всі зусилля будемо прикладати, щоб якнайшвидше оформити чемпіонство, і дай Боже, щоб так воно і було.

- Які настрої зараз в команді?
- Все просто чудово! Всі відчули, що наближається фінішна пряма, і всі горять бажанням швидше її перетнути.

Андрій СТАДНИК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Все серьезно? Миколенко покидал стадион в защитном ботинке на левой ноге
Футбол | 25 апреля 2024, 02:15 2
Все серьезно? Миколенко покидал стадион в защитном ботинке на левой ноге

Виталий получил неприятную травму в матче «Эвертон» – «Ливерпуль»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.