Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2580
0

І м'яч від... лелеки

Результати матчів 15-го туру першості другої ліги у групі А

І м'яч від... лелеки
ФК Львов-2 - МФК Николаев

Друга ліга. Група А. 15 тур

ФК ЛЬВІВ-2 - МФК МИКОЛАЇВ - 0:1 (0:1).
10 квітня. 14.00. Кам'янка-Бузька. Стадіон «Над Бугом». 200 глядачів.
Судді: І.Маковей (Жмеринка), П.Касанов (Вінниця), Р.Криницький (Чернівці).
Делегат ФФУ: В.Бурмич (Хмельницький).
Львів: Мусієнко, Білий (Вол.Макар, 54), Лазар, Жук, Віт.Макар, Мачуленко, Грицай, Танчик (Мазур, 80), Матвіїв, Варивода, Бабич (Малиновський, 85). Запасні: Шевчук, Тимишин, Власюк, Дадак. Тренер: Михайло Токар.
Миколаїв: Чоларія, Войцеховський, Волков (Білоус, 88), Новак, Лук'янов, Кузнецов, Безсалов (Жоров, 74), Бербат, Головко (Ком'ягін, 78), Морозов (Леонов, 63), Таран (Скороход, 65). Запасний: Карпов. Тренер: Михайло Калита.
Гол: Морозов (32).
Попередження: Жук (37) — Таран (19), Морозов (32), Скороход (76).

Молодим львівським хлопцям протистояла досвідчена команда з Миколаєва. Підопічні тренера Михайла Токара ще відточують футбольну майстерність, а миколаївці, очолювані Михайлом Калитою (допомагав львів'янам добути путівку до прем'єр-ліги), ведуть відчайдушну боротьбу за путівку до першої ліги і не мають права на втрату пунктів. Тому на кам'янко-бузькому стадіоні, що в сорока кілометрах від рідного міста, де друга львівська команда проводить свої домашні матчі, передбачався цікавий футбольний поєдинок.
Так воно й було, хоча гравці діяли у дуже прямолінійному стилі. У складі господарів не знайшлося футболіста, який би взяв на себе роль лідера, а нападники цього разу відверто розчарували. Дещо краще діяли оборонці, які зі всіх сил намагалися стриміти миколаївський шторм на ворота Мусієнка. Принагідно й кіпер своїм виступом не може бути ні розчарованим, ні задоволеним. Пропустив один підступний м'яч, який зіпсував настрій після двох успішних дуелей Волкова.

Гра супроводжувалась дрібним дощиком і польотом лелеки, який, подивившись на старання змагунів, вирішив принести перемогу гостям. Миколаївці у першому таймі створили три голеві моменти. На 13-й хвилині Головко віддав пас на Волкова, і Дмитро з кількох метрів злету вистрілив. Проте дивовижна реакція Мусієнка розрядила ситуацію. Відверто змарнували свої моменти Таран і ще раз Волков, коли воротар львів'ян відводив небезпеку.

Проте і Олександр не встояв перед ударом зі штрафного у виконанні Сергія Морозова. Відстань у чверть сотні метрів не стала на заваді миколаївському стрільцю, натомість нерівний газон (м'яч вдарився об землю, оминув руки воротаря,- і стрибнув у сітку) спричинив клопоту. Простий м'яч, але з розряду тих, що не беруться...

Після перерви львів'яни діяли динамічніше й ледь не досягли успіху. Олег Бабич, отримавши м'яча на лівому краю поля, увірвався в карний майданчик миколаївців і завдав удару. Однак нападник, пробивши на силу, програв дуель Чоларії, який відчайдушно кинувся під удар, рятуючи свої ворота.

Далі переважала сумбурна гра, у якій найчастіше м'яч опинявся за лініями поля. Львів дещо розчарував, але й Миколаїв не захопив. Так бажаного лідери досягли легко, але вони, навіть на виїзді, мають діяти яскравіше. Глядач хоче красивого футболу, а не звичайної біганини за м'ячем.

Хто не розчарував, так це, мабуть, арбітр матчу Ігор Маковей, який доволі впевнено впорався зі своїми обов'язками. Суддя, який свого часу на високому рівні грав у футбол! Хочеться вірити, що за такими майстрами майбутнє нашого футболу.

ВЕРЕС - БАСТІОН - 1:1 (1:1).
10 квітня. 15.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 500 глядачів.
Судді: О.Драчов (Київська область), Р.Пузанський, Ю.Суряк (обидва —Львів).
Делегат ФФУ: В.Козик (Мукачеве).
Рівне: Печинський, Воротеляк, Котюк, Вол.Момоток, Жук, Примак (Кобрин, 67), Українець, Хлібович (Фірсов, 82), Оксенюк, Гайдук, Сергійчук. Запасні: О.Момоток, Бубнович, Друховець, Назаренко, Сташко. В.о. головного тренера: Віталій Шевчук.
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Волков, Лілик, Куянов, Гуменюк, Лужанський, Гавенко, Панченко (Барба, 55), Сантрапинських, Белмохтар (Віт.Рудий, 65). Запасні: Колядюк, Атаманюк, О.Данильченко, Краснянський, Паламарчук. Тренер: Олександр Краснянський.
Голи: Гайдук (28) —Павлов (42).
Попередження: Українець (89) — Павлов (40).

Після нищівної поразки у Миколаєві мало хто сподівався на вдалий виступ рівненського «Вереса» в домашній грі з лідером групи. Проте господарі змогли гідно протистояти «Бастіону» й мали всі шанси здобути перемогу. Зібрані за кілька днів до другої половини змагань юні рівненські футболісти не тільки дали бій іллічівцям, а й ледь не створили гучну сенсацію, якби перемогли суперника. Після фінального свистка нечисленні вболівальники оплесками проводжали «Верес». Не менш задоволеними після поєдинку були самі винуватці.

Початок гри був за гостями. Футболісти «Бастіона» заволоділи ініціативою й розпочали методичні наступальні дії. Проте розхитати захисні редути господарів було не так легко — юні футболісти «Вереса» в захисті діяли впевнено, без помилок. Іллічівці змушені були завершувати свої атаки ударами з дальньої відстані. Переважна більшість їх не була влучна. Реальний шанс забити гості мали на 19-й хвилині. Сантрапинських завдав дальнього влучного удару. Печинський у карколомному кидку кінчиками пальців перевів м'яч на кутовий. Під завершення першої півгодини зустрічі «Верес» провів класичну результативну контратаку «2 в 1». Сергійчук пройшов лівим флангом і відпасував на Гайдука. Володимир вийшов віч-на-віч із воротарем «Бастіону» і влучним ударом завершив контратаку — 1:0. «Бастіон» намагався відігратися. Це їм вдалося наприкінці першого тайму. Після подачі кутового м'яч опинився після кількох рикошетів у капітана гостей. 35-річний сивочолий ветеран сповна скористався нагодою й потужним ударом зрівняв рахунок.

Здавалося, у другому таймі господарям буде непереливки. Досвідченіші іллічівці намагатимуться зламати опір рівнян. Проте сталося все навпаки. Підопічні Віталія Шевчука відчули впевненість і змогли нав'язати свою гру супернику. Впродовж всієї другої половини матчу гості не створили жодного (!!!) голевого моменту поблизу воріт Печинського. Лідер групи «А» діяв беззубо та безпорадно, чого не скажеш про юних спортсменів «Вереса». Чим менше часу лишалося до завершення матчу, тим помітніше іллічівці «підсіли», чого не скажеш про господарів. Навіть не вірилося, що команда цілеспрямовано тренується лише два тижні.
Під завісу матчу принести перемогу «Вересу» мав нагоду Кобрин. Гайдук вивів на побачення з воротарем «Бастіону» Олександра, але витиснути максимум з цього моменту не вдалося. Фінальний свисток зафіксував несподіваний нічийний результат — 1:1, де господарі втратили два очки, а гості — здобули.

БУКОВИНА - РОСЬ - 2:0 (1:0).
10 квітня. 16.00. Чернівці. СОУ «Буковина». 3000 глядачів.
Судді: Л. Харко (Луцьк), В. Журибіда (Рівне), П. Кравцов (Луцьк).
Делегат ФФУ: Я. Лемех (Львів).
Чернівці: Збарах, Шевцов (Кубай, 90+1), П.Іванов, Климус, Жижиян, Донець (Ємельянов, 46), Дорош (Гаранян, 53), Дяченко (Ільїн, 83), Керчу (Мигалатюк, 77), С.Маковійчук, Коробкін (Степанков, 60). Запасний: Ленчінков. В.о.головного тренера: Вадим Заяць.
Біла Церква: Довжанський, Кулажкін, Пащенко, Ямборко (Ткачук, 46), Блавацький, Гетьман, Рудюк, Булкін, Берідзе (Мазур, 64), Рябцев (Таран, 65), Отришко. Запасні: Єлькін, Спотар, Миколайчук. Тренер: Ігор Химич.
Голи: Коробкін (38, з пенальті), Ємельянов (73)
Попередження: Керчу (27),.Ємельянов (70), Гаранян (79) — Ямборко (38), Рябцев (52), Ткачук (70), Довжанський (72), Пащенко (79).

Після матчу з моршинською «Скалою» наставник «Буковини» Вадим Заяць сказав, що чернівецька команда з кожним матчем додаватиме у грі. Слова Вадима Григоровича не розійшлися з ділом. У матчі з «Россю» чернівчани показали змістовний футбол. Особливо вдало діяли буковинці у першому таймі. І якби були точнішими при завершенні атак, то питання щодо переможця гри вирішилося б ще у перші З0 хвилин зустрічі.

Попри потужний стартовий штурм воріт гостей буковинці зуміли втілити свою незаперечну перевагу у забитий м'яч лише на 38-й хвилині. Суперник порушив правила у власному майданчику, і арбітр із Луцька Любомир Харко вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті реалізував капітан чернівецької команди Коробкін, який забив свій 10 гол у першості. До завершення першої половини гри футболісти «Буковини» ще кілька разів загрожували воротам «Росі». На «постріл» Дяченка зреагував Довжанський, а удар Климуса прийняли на себе футболісти з Білої Церкви.

Щодо другої половини матчу, то буковинці продовжували створювати небезпечні моменти біля воріт суперника. Зокрема, на 70-й хвилині міг засмутити стража воріт «Росі» Маковійчук, але не зміг поцілити у рамку. Через дві хвилини «Буковина» таки забила другий гол. Півзахисник Ємельянов, який вийшов на заміну одразу після перерви, завдав влучного удару в правий нижній від воротаря «Росі» кут воріт. Наприкінці зустрічі могли забити Ємельянов і Степанков. Однак рахунок не змінився — 2:0.
Перемігши білоцерківську «Рось», буковинська команда повернула собі лідерство.

СКАЛА - КАРПАТИ-2 - 0:1 (0:0).
10 квітня. 15.00. Стрий. Стадіон «Сокіл». 1200 глядачів.
Судді: В.Федунець, Т.Соломчак, Б.Трач (усі — Тернопіль).
Делегат ФФУ: В.Їжко (Київ).
Стрий: Левицький, Продай (Жиловець, 46), Д.Мазур, Соколовський, Чорноморець, Карпинець (Бутрак, 50), В.Білий, В.Косар, Боднар (С.Косар, 70), Гермаченко, Максим'юк (Забродін, 34). Запасні: Голубицький, Антонів, Сало. Тренер: Олександр Томах.
Львів: Данкович, Чумак, Чоба, Гудак, Чучман, Біловус, Яджин, Задорожний (Кокотайло, 56), Яремчук (Малаха, 79), Фостяк (Левчук, 46), Загідулін (Костевич, 62). Запасні: Лазарський, Шевчук, Дорошенко. Тренер: Володимир Вільчинський.
Гол: Кокотайло (90+2).

Гра земляків та сусідів по турнірній таблиці пройшла зі змінним успіхом. Першим міг відзначитись Віталій Біловус. Але після розіграшу кутового не влучив у ворота. У свою чергу, й Олександр Яремчук не встиг замкнути прострільну передачу Сергія Загідуліна. У «Скали» реальну нагоду відкрити рахунок втратив Василь Білий, потужно пробивши здалеку над рамкою воріт. І потім спрацювали заміни Володимира Вільчинського. Вже у компенсовані хвилини Роман Кокотайло головою замкнув флангову передачу Андрія Малахи. Це вже другий у сезоні гол Кокотайла у ворота «Скали», а вперше Роман відзначився 23 березня в рамках Кубка ліги і також у Стрию.

Тож «Карпати-2» нарешті перервали свою програшну у першості серію з шести матчів, яка розпочалась ще 26 вересня минулого року в Іллічівську.

ЄДНІСТЬ - ДИНАМО - 1:0 (0:0).
10 квітня. 16.00. Прилуки. Стадіон «Супутник». 300 глядачів.
Судді: Є.Петраков, О.Москаленко (Кривий Ріг), О.Холодинський (Харків).
Делегат ФФУ: І.Якубовський (Київська область).
Плиски: Преснаков, Заварін, Лемішєвський, Гаврильченко, Синьогуб, Яворський (Шарій, 64), Іванов, Крохмаль, Карпов, Гричак (Олексієнко, 74), Прима (Кваша, 76). Тренер: Вадим Лазоренко.
Хмельницький: Козиброда, Балицький (Бєлов, 89), Шляховий, Осокін, Папірович, Дехтярук (Горбієвський, 46), Малицький (Лепетун, 81), Колесников, Солонинко (Безвещук, 74), Дітковський, Слободян (Ткачук, 64). Тренер: Віктор Муравський.
Гол: Яворський (64).
Попередження: Карпов (57) — Шляховий (37), Колесников (76).

Становище команд

М Команда I В Н П М О ЧГ
1 «Буковина» Чернівці 14 9 3 2 25:11 30 7,3010
2 «Бастіон» Іллічівськ 14 8 5 1 28:14 29 7,6120
3 «МФК Миколаїв» Миколаїв 14 8 5 1 20:6 29 7,6935
4 «Нива» Вінниця 13 8 2 3 27:11 26 7,3982
5 «Динамо» Хмельницький 14 6 3 5 17:12 21 7,3953
6 «Єдність» Плиски 13 5 2 6 13:18 17 7,5631
7 «Верес» Рівне 13 4 3 6 14:24 15 7,5356
8 «Рось» Біла Церква 14 4 2 8 13:23 14 6,9335
9 «Львів-2» Львів 13 3 4 6 8:15 13 7,5411
10 «Карпати-2» Львів 14 4 1 9 13:25 13 7,6300
11 «Скала» Моршин 14 0 2 12 9:28 2 7,3850



Олександр ПАУК, Володимир ПРИСЯЖНЮК, Олексій МАМЧУК, Юрій НАЗАРКЕВИЧ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 28
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Букмекеры назвали наиболее вероятный клуб, в который перейдет Судаков
Футбол | 23 апреля 2024, 18:42 17
Букмекеры назвали наиболее вероятный клуб, в который перейдет Судаков

По мнению аналитиков, следует ожидать перехода Судакова в «Наполи»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.