Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
955
1

ТАРАСЕНКО: «Я не дипломат»

Интервью с защитником «Карпат»

ТАРАСЕНКО: «Я не дипломат»
Евгений Тарасенко, fckarpaty.lviv.ua
По завершенні недільного матчу багато хто з фахівців та вболівальників висловлював думку, що найбільший внесок у перемогу нашої команди зробили Ігор Худоб’як та Євген Тарасенко. Причому, якщо автор переможного гола виділявся в передній лінії, то 33-й номер був справжнім стовпом оборони карпатівців. Однак сам Тарасенко-старший у розмові з кореспондентом Інформаційного центру клубу по завершенні матчу з таким твердженням був не зовсім згідний.
 
– Дякую за добрі слова на мою адресу, дивіться, тільки не наврочте, але я вважаю, що сьогодні вся команда зіграла дуже добре і кожен зробив свій вагомий внесок у перемогу. Ми дуже хотіли виграти, а тому зараз безмежно раді, що зуміли це зробити. Ну й, звісно, нам дуже приємно, що в цей святковий день ми змогли подарувати нашим уболівальникам цю перемогу. Скажу, що вони також зробили свій чималий внесок у виграш: грати за такої підтримки дуже приємно. Сподіваюся, на наступних іграх на трибунах глядачів буде, як мінімум, не менше. 
 
– Нічия б вас не влаштувала?
– Звичайно, що ні. По-перше, нам потрібні очки, бо перед нами стоять турнірні завдання. Які, говорити не буду – ви й самі прекрасно про них знаєте. А по-друге, хіба за такої підтримки можна думати про щось інше, окрім перемоги?..
 
– Чим можеш пояснити ситуацію, що в чисельній більшості ви віддали ініціативу супернику?
– Лише одним – ми дуже хотіли виграти. Коли вилучили Ротаня, рахунок вже був 1:0. Тому ми десь підсвідомо в першу чергу думали про те, аби не пропустити. Розумію, що це не найкращий варіант, але знаєте, в таких поєдинках ціна кожної помилки може стати вирішальною. «Дніпро» – не той суперник, якому можна давати шанс.
 
– Одним з них суперник таки скористався, але асистент арбітра зафіксував положення «поза грою». В тому епізоді ви зробили штучний офсайд?
– Ні, якраз тоді Селезньов сам примудрився забігти в офсайд ще до удару. Напевне надто велике бажання забити призвело до того, що у нього не витримали нерви – от він й рвонув раніше, ніж було потрібно.
 
– Загалом Селезньов у положення «поза грою» потрапляв не один раз. Ви спеціально ловили його на тому, що він полюбляє грати на грані офсайду?
– Ми на тренуваннях працюємо над багатьма варіантами оборони. Створення штучного офсайду – один з них. Але цей прийом оборони спеціально під Селезньова ми не готували. Просто при його манері гри з ним його використовувати простіше, ніж з іншими нападниками.
 
– Схоже, що Селезньов нашій обороні дошкуляв не надто. А хто з дніпрян створив тобі та твоїм партнерам по лінії оборони найбільше проблем?
– Напевно, Коноплянка. Дуже швидкий і технічний гравець. Відібрати у нього м’яч – справа не проста. Але нічого, як ви бачили, і з ним також ми впоралися. Хоча нервів, скажу відверто, він нам попсував чимало.
 
– Сьогодні ти грав у центрі оборони в парі з Тубічем, а тиждень тому – з Мілошевічем. З ким із них ти почуваєшся на полі комфортніше?
– Для мене це не має значення. Кажу так не тому, що я є дипломатом. Я насправді чудово розуміюся на полі як з Іваном, так і з Неманьєю.
 
– До наступного матчу з «Чорноморцем» лише чотири дні на підготовку. Після такого важкого протистояння встигнете відновитися функціонально?
– Думаю, що так. Фізично ми зараз готові добре. Так що на «Чорноморець» маємо бути готові повністю.
 
– І яким буде твій прогноз на цей матч?
– Прогнозів на матчі своєї команди ніколи не роблю. Але скажу, що ми гратимемо тільки на перемогу. Тому хочу попросити наших уболівальників прийти у п’ятницю на стадіон і допомогти нам у цій грі. Повні трибуни додають нам наснаги і сил. Так що приходьте – ми на вас чекаємо.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
andr2896
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил