Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
903
3

На Кіровоградщині буде Дім футболу

У Кіровограді відбулася V звітно-виборча конференція Кіровоградської обласної федерації футболу

На Кіровоградщині буде Дім футболу

У конференції, окрім делегатів, обраних від міських і районних федерацій, професійних футбольних клубів області, обласних фізкультурно-спортивних громад, також взяли участь почесні гості — голова інспекторського комітету і Комітету з розвитку футболу в регіонах ФФУ Анатолій Дяченко, заступник виконавчого директора ФФУ Василь Заброда, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, начальник облспортуправління Сергій Колодяжний, начальник Кіровоградського міськспортвідділу Олександр Куценко і голова регіонального відділення НОК Володимир Ковальов.

Почалася конференція з хвилини мовчання на згадку про ветеранів кіровоградського футболу, котрі пішли з життя за останні чотири роки. Далі звітували про виконану роботу голова КОФФ Віктор Безсмертний і голови профільних комітетів. До речі, всім делегатам був наданий буклет з повним звітом про всі проведені змагання за звітний період з турнірними таблицями тощо. Відзначимо, що прогрес в діяльності організації за останні роки очевидний. У загальній масі доповідей особливий інтерес викликала доповідь заступника відділу КОФФ Віктора Тюпи, який чітко визначив пріоритети організації на майбутнє. Зокрема, Віктор Іванович відзначив, що в непростих умовах вдалося добитися виділення землі під будівництво Футбольного дому Кіровоградщини. У районі верхнього входу на стадіон «Зірка» виділено 250 кв. м.

Цей проект, наголосив Віктор Тюпа, буде спрямований передусім на поліпшення фінансових можливостей КОФФ. За попередніми підрахунками, за вдалого втілення проекту в життя футбольна сім'я Кіровоградської області може дуже істотно поліпшити своє становище і з дотаційної перетворитися на досить потужну самофінансовану організацію. Прозвучала й цифра — близько 100 000 гривень на місяць!

«Досить ходити з простягнутою рукою, — зазначив Віктор Іванович. — Тим більше, що конкретної допомоги від бізнесменів, небайдужих до футболу, чекати не доводиться. Для цього необхідно змінювати податкове законодавство, як це робиться в провідних європейських країнах».

Також Віктор Іванович звернув увагу присутніх на те, що створення Футбольного дому Кіровоградщини повинне стати загальною справою. План заходів вже розробляється. У ньому, звичайно ж, буде врахована спонсорська допомога, а також КОФФ сподівається на підтримку іменитих кіровоградських футболістів, в тому числі ветеранів.

Крім того, керівництву КОФФ вдалося заручитися підтримкою і серйозними обіцянками керівництва Кіровограда та області про включення в бюджетний проект на 2011 рік коштів на будівництво Футбольного дому Кіровоградщини. «Цей будинок повинен стати не лише символом футбольної Кіровоградщини, а й центром, де будь-який житель нашої області зможе отримати інформацію та кваліфіковану консультацію з різних футбольних питань.

До того ж, футбол Кіровоградщини, багатий своїми традиціями, на сьогоднішній день має дуже серйозний недолік — відсутність свого музею футбольної слави. З реалізацією проекту і він буде усунутий. Особлива увага при цьому буде приділена нашим незаслужено забутим ветеранам».

Такий серйозний настрій був високо оцінений присутніми на конференції представниками ФФУ Анатолієм Дяченком і Василем Забродою, які пообіцяли заручитися підтримкою в цій справі й щодо інших питань, які хвилюють нашу футбольну сім'ю.

Головною ж темою конференції було обрання на наступний п'ятирічний термін нового керівництва обласної федерації футболу. Одноголосним рішенням всіх делегатів було ухвалено залишити головою КОФФ Віктора Безсмертного, а також його першого заступника Юрія Махна і заступників Віктора Тюпу і Олександра Смиченка.

Практично без змін залишився і склад виконкому КОФФ, а також контрольно-дисциплінарний комітет.
Як відзначив Анатолій Дяченко, подібна одностайність говорить лише про те, що на Кіровоградщині працює добре сформована і дружна сім'я, очолювана Віктором Безсмертним.

Кульмінацією конференції стало нагородження. Так, почесні грамоти ФФУ були вручені Віктору Тюпі, Олександру Смиченку, Сергію Лисицькому (голова Світловодської міської федерації футболу), Юрію Кевличу (президент ФК «Олімпік», Кіровоград), Віктору Садовнику (тренер Маповіськовської ДЮСШ), Григорію Виннику (тренер Онуфрієвської ДЮСШ «Юність» райради «Колос»).

За вагомий особистий внесок у розвиток футболу спеціальними грамотами Асоціації аматорського футболу України були нагороджені Віктор Безсмертний, Віктор Туз (заступник голови Новомиргородської районної федерації), Анатолій Головатенко (Знам'янська районна федерація), Микола Снісаренко (заступник голови Компаніївської районної федерації).



Сергій ОСАДЧИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jack19892008
Кривбасс и Кировоград -это 2 разные вещи
veterok
А причем тут Кривбасс?
BekXan
Проснулись но это звучит как то злорадство по отношению к Кривбасу