Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1276
3

Малигін бере реванш

Результати матчів 17-го туру другої ліги

Малигін бере реванш
Титан - ФК Сумы

ГІРНИК-СПОРТ - ФК ПОЛТАВА - 0:1(0:1).
27 березня. 15.00. Комсомольськ. Стадіон «Юність». 1000 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), В.Жилін, Я.Пісоцький (обидва — Суми).
Делегат ФФУ: М.Хапченков (Донецьк).
Комсомольськ: Мачулін, Слива, Турчин, Ткаченко, Порубльов, Дігтяр (Козлов, 63), Калиниченко (Протченко, 76), Бахмач (Полтавець, 46), Забула (Кравчук,69), Скляренко (Філь, 46), Шарко.
Тренер: Сергій Мурадян.
Полтава: Зарубін, Новицький, Ятленко, Радевич, Бичков, Бриж, Зеленевич (Козаченко, 76), Реуцький, Батусов (Книжник, 90), Артюх (Григоренко, 90+2), Муковозов (Деордиця, 86).
Тренер: Юрій Малигін.
Гол: Реуцький (59).
Попередження: Дігтяр (60) — Бриж (79).

Значно омолоджений склад «Гірника-Спорту», хоч і зміг показати зуби претендентові на вихід у першу лігу, але все-таки через одну єдину помилку захисника, та й не без допомоги арбітра, поступився досвідченому супернику.

Матч став тим більше знаковим, що молоді (у грі брали участь футболісти 1991—1992 р. н.) відразу ж «пощастило» зустрітися з одним із лідерів першості. До того ж, цим амбітним футбольним колективом керує Юрій Малигін, який відпрацював з ФК «Гірник-Спорт» усю осінню частину нинішнього чемпіонату. Тож очікувалося неслабке дербі.

З перших же хвилин зустрічі гості спробували вирішити свої проблеми, і кілька промахів захисту поблизу штрафного майданчика «гірників» мало не закінчилися розпачем для господарів поля. Трибуни просто завмерли, коли полтавський нападник зумів вельми вдало підставити голову під м'яч, спрямовуючи його в «дев'ятку», але круглий врізався лише в кут рамки. «Гірники» й не думали здаватися й пострілювали контратаками.

Найбільш вражаючим був постріл Шарка головою під поперечину. На жаль, для комсомольців, гравцю не вдалося випередити воротаря гостей, який і парирував удар. Так само господарі поля, зокрема, той же Шарко і Скляренко, намагалися розібратися з суперником, щоправда, безуспішно, за допомогою дальніх прострілів. Але все-таки гості були активнішими, й основна боротьба велася на половині поля «Гірника-Спорту», чому, до речі, сприяв сильний попутний вітер.

Наприкінці першого тайму долучився так званий третій чинник — арбітраж. Неприємно було дивитися, як на картинні падіння полтавців арбітр реагував штрафними. Апогею було досягнуто на 58-й хвилині. Після грубої помилки крайнього захисника нападник гостей вкотре опинився на газоні, й арбітр, скориставшись нагодою, призначив штрафний. Цього разу м'яч пролетів повз голкіпера «Гірника-Спорту». Після чого — серія замін і свистки арбітра просто не залишили часу для гри. Хоча в останні 10—15 хвилин другого тайму «гірники» й насіли на ворота суперників, регулярні зупинки збивали гру, і комсомольці практично не створили голевих моментів.

ТИТАН - ФК СУМИ - 1:0 (0:0).
27 березня. 15.00. Армянськ. Стадіон «Хімік». 1800 глядачів.
Судді: П.Чижевський, А.Драчов (обидва — Київ), І.Маковей (Жмеринка).
Делегат ФФУ: І.Карпенко (Кривий Ріг).
Армянськ: Кошелєв, Кркжов, Ішмаков, Столярчук (Калиненко, 64), Антоненко (Зубков, 90), Мацак, Довжик (Камерцель, 56), Панін, Волга (Бездольний, 90+3), Візьонок (Радіонов, 56), Климентовський.
Тренер: Микола Федоренко.
Суми: Галігузов, Мірошниченко, Галюза, Бусаргін (Литвиненко, 78), Богачов (Белканія, 80), Пукась, Сичов, Савченко (Бермудес, 84), Фатій (Куянов, 60), Хлапонін, Марченко.
Тренер: Валерій Бермудес.
Гол: Радіонов (69).
Попередження: Мацак (44) — Галюза (13), Сичов (36), Мірошниченко (61).

Дебютний цього року офіційний матч склався достатньо непросто для господарів. Підтримка уболівальників, хороший стан поля, ранг господарів, здавалося, повинні були зумовити переконливу перемогу «Титана». Однак упевнені дії голкіпера гостей мало не звели зусилля господарів нанівець.

Уже на п'ятій хвилині реальний шанс відкрити рахунок мав Кирило Антоненко. Отримавши м'яч від Костянтина Візьонка, Кирило пробив точно, але несильно, і воротар сумчан зміг парирувати удар. А за дві хвилини вже гострий пас Антоненка з правого флангу тільки дивом не знайшов нікого з партнерів у карному майданчику гостей. Ще за дві хвилини Євгена Волгу, який увірвався у штрафну зону, штовхнув у спину захисник гостей. Арбітр одразу показав на одинадцятиметрову позначку, але після масової «атаки» сумчан на бічного арбітра і консультацій з ним рішення своє змінив і зафіксував точку порушення за межами карного майданчика. Довжик точно й сильно спрямував м'яч зі штрафного в кут воріт, але знову на висоті був воротар гостей.

Тим часом гості провели кілька випадів, турбуючи захист господарів. І хоча до відвертих загроз воротам не доходило, все ж захист «Титана» працював на повну. Найнебезпечнішим моментом можна вважати швидку контратаку сумчан на 25-й хвилині, яку перервав своєчасний вихід Кошелєва.

Остання п'ятихвилинка тайму знову була за «Титаном». Спочатку Волга на 40-й хвилині дуже небезпечно виконав штрафний з двадцяти метрів, і м'яч в сантиметрах пройшов над поперечиною. А за кілька хвилин Мацак, перехопивши м'яч в центрі поля, пройшов кількох гравців гостей, увірвався в карний майданчик, де в єдиноборстві із захисником опинився на землі. Арбітр розцінив цей епізод як симуляцію гравця і «нагородив» його жовтою карткою.

Друга половина гри знову почалася масованими атаками господарів. «Титанівці» наполегливо шукали шляхи до воріт. Усе частіше гості не встигали за армянськими гравцями і змушені були грати грубо, часто порушуючи правила. Одне з таких порушень призвело до травми і вимушеної заміни Столярчука. Не в змозі утримати його прохід по лівому флангу, суперник просто вдарив його в обличчя ногою. Ступінь важкості ушкодження ще належить визначити, але не виключена і втрата гравця на якийсь термін.

А результатом тиску на ворота сумчан незабаром став гол. Чергова подача в штрафний майданчик гостей продовжилася серією рикошетів, а завершилася ударом головою Радіонова. Воротар ФК «Суми», який до цього діяв бездоганно, в цьому епізоді виявився безсилим — 1:0.

Тренер гостей тут же зробив низку замін і спробував переламати хід гри. Якоюсь мірою сумчанам це вдалося. Але вони так і не створили реальної загрози воротам Кошелєва.

СТАЛЬ - ШАХТАР - 1:0 (0:0).
27 березня. 13.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 1000 глядачів.
Судді: М.Кривоносов, В.Топіха, Є.Яковлєв (усі — Київ).
Делегат ФФУ: Ю.Ісаєв (Запоріжжя).
Дніпродзержинськ: Карабін, Сахно, Лешко, Полуницький, Обревко, Романенко, Скарлош (Васильєв, 59), Кривий (Кудь, 90+3), Шутов (Гориславський, 90), Алієв, Бережной (Кирилов, 71).
Тренер: Сергій Задорожний.
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Минка, Савін, Олійник, Коновалов, Цабріа (Якушин, 76), Коршиков, Кошелєв (Морев, 87), Кир'янов (І.Дорошенко, 70), Півненко (Помазанов, 64).
Тренер: Андрій Порохненко.
Гол: Кирилов (72).
Попередження: Кир'янов (64), Олійник (75), Штанченко (77), Коршиков (89), Якушин (90+1).

Матч «Сталі» й «Шахтаря» вийшов своєрідним — в ньому не побачили багато небезпечних моментів, при цьому мотивація в обох команд була високою, що й забезпечило інтригу поєдинку.

З перших хвилин матчу стало зрозуміло, що одна з найкращих команд ліги за захистом приїхала до Дніпродзержинська за нічиєю. Загалом, гравці з Свердловська своїми діями на футбольному полі цього й не приховували, господарям, у свою чергу, кров з носа необхідно було брати три очки, з огляду на турнірне становище армянського «Титана». Але як брати ці три очки, якщо гравці суперника мало не всією командою біля своїх воріт організували серйозні захисні побудови, я б сказав, бетон по-свердловськи? Ось і довелися «Сталі» півтора тайма безуспішно розхитувати оборонні порядки гостей і лише завдяки вдалій заміні дотиснути суперника.

Перша половина зустрічі пройшла у в'язкій боротьбі. «Сталь» достатньо швидко захопила ініціативу і впродовж всього матчу грала першим номером, в той час як гості відверто працювали на нічию, через що в першому таймі голевих моментів практично не було.

У другому таймі «Сталі» вдалося підвищити темп, унаслідок чого ігрова перевага дніпродзержинців дозволила їм створити голеві можливості біля воріт Вадима Старцева. На 61-й хвилині Шутов подав кутовий, Павло Летко скинув м'яч на лінію воріт Дмитру Кривому, який, перебуваючи в щільній опіці, завдав удару, але Старцев був на місці.

На 71-й хвилині замість Дениса Бережного на заміну вийшов Вадим Кирилов, який за хвилину після своєї появи на полі відзначився забитим м'ячем. Усе почалося з подвійної помилки гостей: спочатку один із них невдало виніс м'яч зі свого штрафного майданчика, після чого інший головою віддав передачу Шутову, який, недовго думаючи, скинув м'яч Кирилову, котрий чатував перед ворітьми Старцева. Удар Вадима зблизька голкіпер «Шахтаря» парирувати не зміг.

Прикметно, що в доданий арбітром час «гірникам» вдалося створити перший небезпечний момент біля воріт Івана Карабіна. Треба віддати належне воротареві «Сталі», який двічі відбив удари одного з гравців «Шахтаря».

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 — ГІРНИК — 3:2 (2:1).
27 березня. 13.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 100 глядачів.
Судді: Г.Литвинов, О.Шост (обидва — Луганськ), Р. Бохняк (Севастополь).
Делегат ФФУ: Ю. Бондаренко (Херсон).
Маріуполь: Євтушенко, Задоя, Передрій, Оберемок, Доценко, Ковальов, Поргобіані (Буравльов, 65), Корольов (Гревцов, 55), Швець, Сикульський, Філатов (Музика, 70, Грибян, 87).
Тренер: Юрій Керман.
Кривий Ріг: Гурин, Голуб, Христусь, Кучеренко, Мукан, Кондратенко (Грамм, 65), Гончаренко (Павлов, 75), Сичов, Большунов, Пашковський, Коломієць.
Тренер: Сергій Микула.
Голи: Корольов (35), Філатов (40), Швець (82) — Пашковський (15), Коломієць (54).
Попередження: Оберемок (3) — Кондратенко (23), Кучеренко (49).


Группа Б. Турнірна таблиця

М Команда I В Н П М О ЧГ
1 «Титан» Армянськ 17 14 2 1 32:13 44 7,9687
2 «Сталь» Дніпродзержинськ 17 11 4 2 26:13 37 7,5587
3 ФК «Полтава» Полтава 17 10 5 2 23:6 35 7,8444
4 «Кремінь» Кременчук 16 10 5 1 31:15 35 7,7231
5 «Олімпік» Донецьк 17 11 2 4 30:18 35 7,9864
6 «Шахтар» Свердловськ 16 7 4 5 16:11 25 7,6316
7 «Суми» Суми 16 5 3 8 20:20 18 7,3392
8 «Шахтар-3» Донецьк 15 5 2 8 20:25 17 7,6851
9 «Гірник-Спорт» Комсомольск 15 5 1 9 15:21 16 7,0141
10 «Дніпро-75» Дніпропетровськ 17 4 5 8 19:21 14 7,5379
11 «Олком» Мелітополь 15 4 2 9 21:28 14 7,4593
12 «Гірник» Кривий Ріг 17 4 1 12 19:36 13 7,5792
13 «Іллічівець-2» Маріуполь 17 3 2 12 13:28 11 7,8015
14 «Металург-2» Запоріжжя 16 2 0 14 12:42 6 7,3146

 

Руслан КОХНО, Микола МАЦАК, Олександр ГОРБАЧОВ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sergini0_92
эх..... когда в Сумах будет команда хотя бы уровня 1-й лиги.....
ZEVS97
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ZEVS97
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил