Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1991
0

ШОСТУХА: «У нас хороші шанси на плей-офф»

В БК «Говерла» Олександр Шостуха проводить вже дев’ятий поспіль сезон

ШОСТУХА: «У нас хороші шанси на плей-офф»
Александр Шостуха

Такою постійністю можуть похвалитися тільки одиниці гравців вітчизняного баскетболу... Нинішній чемпіонат для Сашка є особливим, адже він вперше у кар’єрі, як, зрештою і сама «Говерла», грає на такому високому рівні як Суперліга...

Нашу розмову з старожилом івано-франківського клубу ми розпочали з того, які враження йому залишив переможний поєдинок у Львові…

- Матч проти львівської «Політехніки-Галичини» був для нас дуже принциповим. Як-ніяк, західноукраїнське дербі, у якому нам обов’язково потрібно було перемагати. На такі матчі навіть налаштовувати команду не треба, адже усі гравці чудово розуміли наскільки важливою буде для нас перемога у цьому двобої, до того ж, у сенсі боротьби за місця у плей-офф.

- За рахунок чого, на твою думку, «Говерлі» вдалося так впевнено перемогти у Львові?
- Ми виконали установку тренера на цей матч, добре зіграли у захисті. Відтак це допомогло нам переважати суперника впродовж усієї гри.

- У Львів поїхала відчутна група підтримки «Говерли». Наскільки відчувалася їх підтримка під час матчу?
- Дуже сильно відчувалася підтримка наших вболівальників, за що їм велике спасибі. Наші вболівальники просто перекричали львівських шанувальників «Галичини», які просто не розуміли хто є господарем майданчику (посміхається).

- Головний тренер «Галичини» Михайло Увалін після матчу зазначив, що переломним у негативному сенсі для його команди вийшов інцидент наприкінці першої половини. Як вважаєш, чи це справді так?
- По великому рахунку ми і без того впевнено перемагали суперників з десяти очковою різницею. Зрозуміло, що той епізод міг додати впевненості львів’янам, якби Вільямс пробив неспортивний фол, а згодом атаку була би у «галичан». Проте неспортивна поведінка того ж Вільямса, який просто не стримав свої емоції, а також Виноградова не залишилася без уваги арбітрів. Вони у цьому епізоді усе розсудили цілком вірно. 

- Наступні чотири гри на фініші регулярного чемпіонату «Говерла» проводитиме у рідних стінах. Наскільки цей факт буде важливий для позитивного завершення чемпіонату?
- Зрозуміло, що рідні стіни та вболівальники повинні нам допомогти для здобуття позитивного результату у цих матчах. Загалом у нас хороші шанси на плей-офф.

- Як гадаєш, скільки «Говерлі» потрібно здобути перемог у цих матчах, щоби гарантувати собі місце у плей-офф?
- Зрозуміло, що ми будемо прагнути перемогти у всіх чотирьох поєдинках. Як воно буде насправді – подивимось.

- Найближчий матч «Говерла» проведе проти столичного БК «Києва». Що можеш сказати про цей клуб?
- Насамперед БК «Київ» вирізняється тим, що не має у своєму складі жодного легіонера. Натомість керівництво клубу зробило ставку на молодих гравці, які відносно недавно грали за дублюючий склад. І це принесло їм результат, адже зараз «вовки» ідуть п’ятими у турнірній таблиці, до того ж, вони дісталися до фіналу Кубка Суперліги.

- Разом із тим «Київ» поступився у останньому турі «Дніпру»…
- Можливо у столичного клубу намітився певний спад, а можливо – просто не задалася гра. У будь-якому разі ми зробимо усе, щоби перемогти цей молодий, але дуже амбіційний колектив. 

- Чи міг би пригадати поєдинок між «Говерлою» та БК «Києвом» у першому колі? Адже тоді ми програли фактично виграшний матч…
- Справді ми більшу частину матчу були попереду, але у четвертій чверті вони переломили хід гри і краще за нас провели кінцівку. Зрозуміло що тепер, в домашніх стінах, ми прагнутимемо реваншу за ту прикру поразку.

- Як міг би оцінити нинішню ігрову форму команди у порівнянні з тою, скажімо, яка була в першій половині сезону?
- Відверто кажучи зараз ми перебуваємо у досить хорошій формі, я би навіть сказав на піку своєї форми. Справа у тому, що ми нарешті заграли у командний баскетбол, чого від нас ще раніше вимагав тренер.

- Облишимо баскетбол і поговоримо про твій вільний час. Як ти його проводиш?
- Взагалі то вільний час я проводжу у сімейному колі. А так, якщо є можливість, у більярд чи боулінг люблю пограти або вдома у комп’ютерні ігри (посміхається). Але у такі теплі весняні дні взагалі то полюбляю прогулянки по місту.

- Як твоя дружина ставиться до твоєї професії?
- Цілком нормально, адже вона і сама колись грала у баскетбол. До того ж вона не пропускає жодного домашнього матчу за участю БК «Говерла». Більш того, навіть незважаючи на вагітність відвідала останній виїзний матч у Львові, де ми переграли «Галичину».

- Вже знаєш хто у тебе буде: хлопчик чи дівчинка?
- Вже знаємо, що буде хлопчик.

- Мабуть, також стане баскетболістом, які і тато?
- Навіть і на знаю. Але моя дружина каже, що їй достатньо і одного баскетболіста, двох – вона не витримає (посміхається).

BC Goverla

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего
Футбол | 19 апреля 2024, 19:52 3
Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего

Украинцу в ближайшее время нужно определиться с будущим

Калинина идет за титулом. Определились все участницы 1/2 финала в Руане
Теннис | 19 апреля 2024, 22:24 3
Калинина идет за титулом. Определились все участницы 1/2 финала в Руане

Ангелина имеет хорошие шансы побороться за победу на соревнованиях во Франции

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.