Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1005
0

ХИМИЧ: «Нерви лідерам попсуємо»

Головний тренер білоцерківської «Росі» розповів про підготовку своєї команди до другого кола змагань

ХИМИЧ: «Нерви лідерам попсуємо»
Игорь Химич

— Ігоре Івановичу, ваша команда із запізненням почала підготовку до другого кола. Чи вдалося надолужити згаяне?
— Почати хотілося б з того, що генеральний спонсор команди заснував новий клуб, і ми, в свою чергу, готували гравців уже для нової команди. Але, як це часто буває, у найвідповідальніший момент виникли проблеми. Ми опинилися в ситуації, коли новий клуб ще не створили, а очікуваної передачі клубу, що обіцяло б нам перспективне майбутнє з серйозними завданнями, не відбулося. Криза в бізнесі відповідно позначилася й на нашій життєдіяльності. Наразі від нас поки не відмовилися, але борги перед командою є. Нам же залишається працювати під чесне слово наших спонсорів.
Президент клубу Сергій Челноков, який обіймає посаду віце-президента ПФЛ, більше переймається політичними питаннями й не може поки знайти шляхів фінансування. Тримаємося за рахунок дрібних подачок.

— «Рось» вдасться зберегти?
— Однозначно. Нині необхідно визначитися з генеральним спонсором. Конкурентоспроможний колектив зберегли. З 24 березня по З квітня проведемо третій збір, у рамках якого зіграємо матчі Кубка ліги. Можете не сумніватися, попри наше нелегке становище, нерви лідерам попсуємо. Щодо завдання, то воно залишається незмінним — бути в п'ятірці найкращих.

— Місяць тому ви говорили, що багато ваших підопічних вирушили працевлаштовуватися в інші клуби, а дехто — навіть за кордон.
— Так, Олег Якименко пробував свої сили в узбекистанському «Машалі», однак після зборів травмувався й змушений був повернутися. Сергій Рябцев пробував свої сили в дніпродзержинській «Сталі», але також повернувся. Також не відбувся перехід і  Василя Ткачука в ФК «Полтаву», оскільки хтось із гравців цієї команди повернувся з-за кордону. А ось Юрій Глушко в дублі запорізького «Металурга» закріпився й у двох матчах вже забив три м'ячі («Металіст» — 1:1, «Металург» Д — 4:0). Закріпився в дублі «Закарпаття» й Ігор Варга, якого готують під основний склад. Сергія Титомира віддали в оренду «Феніксу-Іллічівцю» до літа. Ну а Сергієм Соботюком цікавиться донецький «Металург».

— Ці втрати молоддю плануєте компенсувати?
— Були б фінанси, можна було б запрошувати сильних виконавців. На жаль, не знаємо, що буде завтра, тому нічого й не обіцяємо хлопцям. Доводиться  розраховувати на тих, хто ставить перед собою мету працювати на перспективу підвищення свого класу. Переважно це 16—18-річні.


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.