Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1566
7

Харків фартовіший для Кременя

Результати матчів групи Б другої ліги

Харків фартовіший для Кременя

КРЕМІНЬ - ФК ПОЛТАВА -1:0 (0:0).
20 березня. 12.00. Харків. Стадіон ДФА «Металіст». 100 глядачів.
Судді: К.Монзуль, В.Луценко (обидва — Харків), А.Ісаєв (Запоріжжя).
Делегат ФФУ: Ю.Буренко (Київ).
Кременчук: Олійник, Волошин (Проненко, 92), Чорномор, Борш (Дичко, 78), Шаповал, Климов (Тимченко, 90), Тининик, Собко (Коваленко, 46), Лапа (Глибокий, 68), Кириєнко, Степанчук (Бородін, 64).
Тренер: Юрій Чумак.
Полтава: Карбів, Новицький, Плехтяк, Радевич, Бичков, Бриж, Артюх, Реуцький, Батусов, Козаченко, Бондаренко.
Тренер: Юрій Малигін.
Гол: Степанчук (50).
Попередження: Шаповал (49) — Плехтяк (37), Бондаренко (10).

Матч видався непростим для обох команд. Добре, що хоч синтетичне поле дозволяло демонструвати гравцям своє уміння. Номінальні господарі оволоділи ініціативою з перших хвилин матчу.

Не можна сказати, що матч ряснів цікавими епізодами, але напруга поєдинку, поза сумнівом, компенсувала відсутність безлічі голевих моментів. Фрагментами обидві команди, хоч і з натяжкою, але демонстрували футбол такий, що має право на існування. Найяскравіший момент у першому таймі виник після дальнього удару когось із полтавців, коли м'яч влучив у хрестовину воріт. Важко сказати, зміг би воротар «Кременя» Андрій Олійник виручити свою команду, якби м'яч летів у ворота.

«Кремінь», один з головних козирів якого — флангові атаки, довгий час не міг знайти протидії злагодженим діям оборони суперника, що перекрив усі підступи до штрафного майданчика. Господарям просто не дали розбігтися.

Після перерви Юрій Чумак кинув у бій «легку кавалерію», і суперникові стало складніше стримувати напористого і швидкого Олега Коваленка, який у парі з Сергієм Степанчуком завдав чимало клопоту обороні «Полтави». Варто зазначити, що в цій грі на позиції центрального оборонця в господарів зіграв «учорашній» нападник Руслан Борш. І якби не травма, він, напевно, відзначив би свій дебют на цій позиції повною мірою.

Лише за п'ять хвилин після відновлення гри «Кремінь» забив, як з'ясувалося, переможний гол. Степанчук підстеріг центрального оборонця Павла Новицького на лінії штрафного майданчика й скористався неоковирністю свого візаві сповна. Новицький під натиском Степанчука несподівано впав, Сергій, отримавши «безкоштовно» м'яч, вийшов до воріт і спокійно переграв свого колишнього одноклубника по харківському «Арсеналу» Руслана Зарубіна.

МЕТАЛУРГ-2 - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 3:0 (2:0).
19 березня. 14.00. Запоріжжя. Стадіон НТБ ФК «Металург». 50 глядачів.
Судді: Д.Козорєзов, Ю.Атаманюк, Д.Бондаренко (усі — Одеса).
Делегат ФФУ: І.Карпенко (Кривий Ріг).
Запоріжжя: Шевченко (Басанець, 90), Дяченко (Бойченко, 90), Тимошков, Кравець, Зозуля, Ключик (Грищук, 88), Коньков (Коваленко, 62), Донгаузер (Ульянов, 46), Зінченко, Галинський (Данюк, 81), Ковалевський (Савеленко, 75).
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Маріуполь: Зінченко, Передрій, Ковальов, Куров, Королев (Задоя, 54), Сикульський, Швець, Поргобіані (Гревцов, 73), Гарибян, Музика (Касянчук, 46), Оберемок.
Тренер: Юрій Керман.
Голи: Ключик (7, пен.), Донгаузер (29), Коваленко (89).
Попередження: Галинський (45+1), Ульянов (79).

Оновлений склад «Металурга-2» в матчі проти маріупольців грав хоч і не без помилок, зате симпатично. У дебюті довга діагональ Андрія Ключика і простріл Зінченка призвели до призначення пенальті — оборонець гостей зупинив м'яч рукою. Точний удар капітана з позначки вивів запоріжців вперед.

Буквально в наступній атаці міг подвоїти рахунок Ковалевський, який втік від оборонців, однак з гострого кута у ворота не влучив. До речі, форвард господарів мав ще кілька чудових можливостей записати своє прізвище в графі «забитих» м'ячів, але з влучністю йому фатально не щастило. Зате поталанило з голевою передачею — на 29-й хвилині його пас від бічної лінії ударом з десяти метрів замкнув новобранець запорізької команди Микита Донгаузер.

Загалом, запоріжці диктували свої умови супернику, тож збільшувати перевагу повинні були ще на початку другого тайму, але підвела горезвісна реалізація.

Контратакували й маріупольці, але заскочити зненацька Шевченка не могли, молодий воротар діяв спокійно й упевнено. А під завісу зустрічі все-таки відбулося третє взяття воріт гостей — Євген Коваленко одним дотиком переправив м'яч у ворота після паса з правого флангу.

ШАХТАР-3 - ОЛІМПІК — 0:0.
19 березня. 14.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 150 глядачів.
Судді: О. Білокур, Д. Курлов, В. Матяш (усі — Донецьк).
Делегат ФФУ: А. Звєрєв (Бровари).
Шахтар-3: Гальчук, Вознюк, Опарин, Максименко, Драченко, Білий, Кисіль (Стебловський, 46), Малишев, Акулінін (Кулач, 85), Заїка (Дяків, 69), Гаращенков.
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Олімпік: Левченко, Санжар, Чех, Коншин, Змієвський, Головченко (Уланов, 74), Піднебенний, Тарнов (Богданов, 81), Саєтов (Валяєв, 60), Гельзін (Ареф'єв, 46), Шаврин (Михальов, 72).
Тренер: Ігор Петров.
Попередження: Максименко (41) — Головченко (58).

Суперником «гірників» у другому весняному матчі стала команда, що має стабільний, рівний склад, укомплектована непоганими футболістами, серед яких, до речі, чимало вихованців академії ФК «Шахтар». Враховуючи результат першого кола (1:4), тренери «Шахтаря-3» Олександр Фундерат і Сергій Ковальов ухвалили рішення зіграти строго від оборони і спробувати використовувати швидкі контратаки.

У першому таймі цей план спрацював — кілька хороших голевих моментів «гірники» мали. Спочатку Акулінін вийшов сам на сам, але переграти воротаря «Олімпіка» йому не вдалося. Потім змарнували свої шанси Заїка та Білий.

У другій половині матчу в «гірників» було вже більше ігрових помилок. Так, на тлі втоми стали виникати проблеми зі швидким переходом від оборони до атаки. Але все-таки забити могли — знову Акулінін вийшов на рандеву з голкіпером, і знову свій шанс не використав. Загалом, самі не забили — це мінус, але й не дозволили забити досвідченішому суперникові — це плюс. Плюс на мінус — вийшло 0:0.

ГІРНИК - СТАЛЬ — 1:2 (0:2).
19 березня. 13.00. Кривий Ріг. Стадіон «Будівельник». 400 глядачів.
Судді: І.Пасхал, З.Курбанов (обидва — Херсон), В.Чернишов (Кременчук).
Делегат ФФУ: В.Тимофеєв (Маріуполь).
Кривий Ріг: Гурин, Голуб, Христусь, Мукан, Кондратенко, Пашковський (Бука, 75), Вершинін (Гончаренко, 46), Павлов (Гвоздєвич, 46), Сичов, Большунов, Коломієць (Шутильов, 84).
Тренер: Сергій Микула.
Дніпродзержинськ: Карабін, Ломко, Полуницький, Атаєв, Сахно, Романенко, Алієв, Скарлош (Обревко, 90), Шутов (Гориславський, 72), Кривий (Кудь, 68), Кирилов.
Тренер: Сергій Задорожний.
Голи: Сичов (54, пен.) — Кирилов (10), Скарлош (43).
Попередження: Павлов (8), Гвоздєвич (61), Большунов (64), Сичов (90+1) — Ломко (42, 88), Кирилов (65), Кривий (68), Скарлош (86).
Вилучення: Ломко (88, друге попередження).


Валерій ЗУБЕНКО, Олександр ГУЗЕНКО, Сергій АБРАМОВ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vagonostroitel
*Бабаева
Vagonostroitel
*Бабаева
Vagonostroitel
Кремень- команда Бабаеша (колбасный магнат) как и Ворскла...жаль денег и желания выводить еще одну команду на порядки выше - нету(((...а команда наша симпатичная...2 место во 2-й лиге..с перспективной игрой...в первой бы не потерялись...а гляди и в вышку..где были в далекие 90-е...)))
veterok
Nokia8600 — 23.03.2010 18:00
А почему Арсенал будет играть на Метеоре?
Nokia8600
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
veterok
Nokia8600 — 23.03.2010 17:43
Кременчуг
Nokia8600
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил