Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1081
0

БАГЛАЙ: «ПФЛ йде назустріч клубам»

Розмова з фахівцем з питань безпеки на стадіонах, зв'язків між ПФЛ та Комітетом арбітрів ФФУ

БАГЛАЙ: «ПФЛ йде назустріч клубам»
Звезда - Сталь Алчевск

Уже сьогодні чотирма матчами повноцінного туру (16-го за ліком) продовжаться змагання в другій лізі групи «Б». Ще два матчі відбудуться завтра. Перед стартом весняної частини сезону ми поспілкувалися з колишнім інспектором першої ліги ПФЛ, а нині фахівцем з питань безпеки на стадіонах, зв'язків між ПФЛ та Комітетом арбітрів ФФУ та атестації клубів ПФЛ Валерієм БАГЛАЄМ. Дзвінок застав Валерія Захаровича в аеропорту «Бориспіль», де він чекав на рейс Київ — Луганськ.

—Вирушаю терміново до Алчевська, де вже 20 березня має відбутися матч першої ліги між місцевою «Сталлю» та білоцерківським «Арсеналом». Алчевський клуб звернувся до ПФЛ з офіційним листом, у якому застеріг, що через несприятливі погодні умови на Луганщині на домашній арені провести зустріч у зазначений термін неможливо. Для того, щоб відмінити гру, треба виїхати на місце й перевірити стан поля. Тоді ми зможемо дати відповідь, чи відбудеться гра чи ні.
Уже завтра білоцерківська команда (розмова відбулася вчора. — Прим, авт.) має вилітати на гру, тому можуть бути непередбачені витрати. Рішення треба ухвалювати за лічені години.

—На Луганщині виступає ще одна професійна команда, свердловський «Шахтар». Чи буде перевірка домашньої арени цього клубу?

—Поки що ми зробимо акцент на Алчевську. Але безпосередньо на місці триматимемо зв'язок з ПФЛ. Цілком можливо, що вирушимо з перевіркою й до Свердловська, якщо в цьому буде потреба.

— Що можна сказати про загальний стан стадіонів у другій лізі групи «Б»
—Поки що по другій лізі групи «Б» ми не отримували листів з проханнями перенести ту чи іншу зустріч, чи про те, що можуть бути якісь форс-мажорні обставини.

—Чи мають право резервні команди клубів прем'єр-ліги такі, як «Іллічівець-2», «Металург-2» та «Шахтар-3», грати на навчально-тренувальних базах своїх клубів?
—До кожної ситуації ми підходимо окремо. Але, зазвичай, ПФЛ йде назустріч  клубам. «Шахтар-3»,  наприклад, провів свій перший матч у новому році на стадіоні НТБ «Кирша», який відповідає вимогам другої ліги. Так само можуть грати на стадіонах клубних баз і резервні команди інших клубів.

—Під час зимового антракту про команду «Дніпро-75» говорили як про найпроблематичнішу. Чи готова вона до змагань у весняній частині сезону?

— Я володію інформацією про те, що всі, без винятку, команди другої ліги групи «Б» готуються до першості.

—Була інформація про те, що свій перший поєдинок у новому році МФК «Кремінь» проведе в Харкові. Вона має під собою підґрунтя?
—Така інформація й справді звучала на останньому засіданні Центральної ради. Зараз вивчається питання про те, щоб «Кремінь» провів свій матч проти ФК «Полтава» в Харкові.

—Чи є на сьогодні у клубів другої ліги якісь побажання до ПФЛ щодо арбітражу?
—Зараз в ПФЛ створений комітет, який аналізує роботу арбітрів у матчах першої та другої ліг, і якщо в тієї чи іншої команди з'являються претензії до роботи певних арбітрів, він рекомендує Комітету арбітрів ФФУ не призначати цих арбітрів на матчі за участю таких команд.

—Чи  будуть з боку  ПФЛ вживатися якісь додаткові заходи щодо матчів чи арбітрів за участю лідерів, де йтиме боротьба за підвищення в класі, — призначення додаткових інспекторів, виїзд експертів ПФЛ та ФФУ на матчі?
—Якщо команди-учасниці таких матчів виявлять відповідне бажання, ПФЛ піде їм на зустріч.


Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ворскла – Колос. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 20 апреля 2024, 07:00 0
Ворскла – Колос. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Обе команды находятся в середине таблицы, но ковалевский клуб рискует оказаться ниже

ОФИЦИАЛЬНО. УАФ дисквалифицировала ведущего игрока Шахтера на 2 матча
Футбол | 19 апреля 2024, 20:58 98
ОФИЦИАЛЬНО. УАФ дисквалифицировала ведущего игрока Шахтера на 2 матча

Зубков получил наказание за грубую игру

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.