Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1327
0

С.ШЕВЧЕНКО:«Суддя вибачився, але двох очок нам не повернути»

Головний тренер «Нафтовика-Укрнафти» підбиває підсумки після першого весняного матчу

С.ШЕВЧЕНКО:«Суддя вибачився, але двох очок нам не повернути»
Сергей Шевченко

— Дванадцяте місце навряд чи відповідає амбіціям клубу, до того ж, стартовий матч сезону теж не приніс бажаного результату. Якісь жорсткі висновки після нічиєї з «Прикарпаттям» довелося робити?
— Ні, адже ми не задоволені лише результатом, а діями футболістів, їх самовіддачею — навпаки, адже хлопці показали хороший футбол і зробили за 90 хвилин майже 800 техніко-тактичних дій. Поле дещо зрівняло наші шанси із суперником, адже руйнувати на такому газоні легше, ніж створювати. І, звісно ж, потрібно віддати належне супернику: «Прикарпаття» дуже сподобалось.

— Після матчу ви відмовились коментувати дії арбітра, який не зарахував гол у ворота гостей. Можливо, той епізод у чомусь і став вирішальним для вашої команди?
— А що тут говорити, якщо ми забили чистий гол у ворота гостей за рахунку 1:1, який відмінили судді. Після гри ми продивлялися з арбітрами той епізод, і вони визнали свою помилку. Вони вибачились, але двоє очок нам вже ніхто не поверне. Від їхніх вибачень не легше, адже ще в першому таймі рахунок мав бути на нашу користь.

— Також ви говорили про низьку реалізацію моментів. Це проблема весняного поля чи майстерності гравців атаки?
— Так, реалізація нас підвела. Це більше проблеми гравців. Не було в їхніх діях агресії, налаштованості на ворота. Вони думали, що зможуть упівсили забити «Прикарпаттю», і поплатилися в підсумку за це. Так ставитись до гри й до суперника не можна.

— Наступний матч ваша команда проведе проти «Олександрії», яка стала автором головної сенсації минулого туру. Який результат влаштував би вас у цій грі?
— Тільки перемога. А яка нам різниця проти кого грати: «Ювентуса» чи «Торпедо» з Костогризово? Для чого ми пройшли таку важку підготовку, напрацювали тактику? Щоб перемагати! І в кожному матчі прагнутимемо тільки цього.

— У Луцьку «Олександрія» продемонструвала шалений настрій на боротьбу й результат. Якої гри чекаєте від підопічних Шарана?
— Від своєї команди я чекаю справжньої гри, а як грає суперник — їхні проблеми. Так, ми вивчимо дії «Олександрії» й підготуємось до цієї гри, але головне для нас — нав'язати супернику свою гру. На такому полі це дуже важливо. Ми маємо переграти «Олександрію» за всіма показниками і здобути троє очок. Про інше не думаємо.

— І «Нафтовик», і «Олександрія» пропустили за 17 турів по 18 м'ячів. Чи можна чекати в цій зустрічі результативності?
— Це дуже непередбачувана річ. Нам потрібно забити на м'яч більше, ніж суперник.

— «Волинь», «Геліос» і «Львів» у другому колі ви прийматимете вдома. Вболівальники чекатимуть від цих матчів лише перемог, а що пріоритетне, в першу чергу, для вас: результат чи награвання складу, аби боротися за високі місця вже наступного сезону?
— А склад награється як? Як виховується дух переможців? Тільки через перемоги і запал боротьби! Ми вчимося й прагнемо бути справді класною командою, коли кожен розумітиме партнера й зможе підстрахувати його в будь-який момент.

— Чи може негативно вплинути на гравців невдача в першому матчі другого кола?
— А чому ви називаєте цей результат невдалим? Кожне очко — «золоте». Так, хотілося б більшого, але в першій грі дії команди нас цілком влаштували. Залишається лише перевести все в якість, про яку свідчитиме результат.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, что говорил Беллингем Кейну перед пенальти в ворота Лунина
Футбол | 01 мая 2024, 21:01 1
Стало известно, что говорил Беллингем Кейну перед пенальти в ворота Лунина

30 апреля Реал Мадрид на выезде сыграл вничью с Баварией в первом матче 1/2 финала ЛЧ

Стали известны все полуфиналистки престижного турнира в Мадриде
Теннис | 01 мая 2024, 22:26 2
Стали известны все полуфиналистки престижного турнира в Мадриде

Елена Рыбакина выиграла у Юлии Путинцевой, Арина Соболенко обыграла Мирру Андрееву

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.