Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
614
0

КУЦЕВ: «Сподіваюся, сюрпризів угорки нам не піднесуть»

Головний тренер жіночої збірної України розповів про підготовку команди

КУЦЕВ: «Сподіваюся, сюрпризів угорки нам не піднесуть»
Женская национальная сборная Украины

Про те, як пройшла зима для футболісток національної команди, хто як готувався та про кадрові проблеми в збірній, ми поспілкувалися з її головним тренером Анатолієм КУЦЕВИМ.

— За тією інформацію, якою я володію, значних втрат в команді немає. Спортсменки, дякувати Богу, всі живі-здорові. Щоправда, не всі залишилися в своїх попередніх клубах. У першу чергу, це стосується гравців, які виступають у Росії, а саме там грає левова частка футболісток нашої збірної. Відзначу, що півоборонець Людмила Пекур з «Росіянки» (Червоноармійськ, Московської області) перейшла до «Енергії» (Воронеж). Також повернулася до «Легенди» (Чернігів) з Пермі оборонець Алла Лишафай.

Щодо втрат, то ще в листопаді перенесла дуже важку операцію наш воротар Надія Баранова, яка виступає в ФК «Звєзда-2005» (Перм, Росія). У неї була тяжка травма — ушкодження задньої хрестоподібної зв'язки. У найближчому матчі проти збірної Угорщини вона ще не гратиме. Проходить курс реабілітації й Наталія Зінченко з ФК «Звєзда-2005», яка теж не буде задіяна в матчі проти угорок. Решта у хорошому стані.
Щодо підготовки, то всі футболістки готуються у своїх клубах. Російські клуби, треба сказати, значно краще фінансуються, ніж українські, тому наші легіонерки в Росії мають змогу проходити навчально-тренувальні збори в Туреччині, Іспанії, Португалії в дуже хороших умовах. Сподіваємося побачити своїх підопічних у бойовому стані.

Ті ж, які виступають в українському чемпіонаті, сконцентровані в Чернігові. Зараз «Легенда» дуже серйозно готується до старту чемпіонату України, беручи участь у міжнародному турнірі, який триває в Білорусі. Зауважу, що, як для команди, яка восени гратиме в Лізі чемпіонів УЄФА, «Легенда» дуже добре посилилася.

— Чи переглядаєте ви виступи дівочих збірних? Як вам останні турніри — «Євразія» і «Кубанська весна»?
— Ви знаєте, рівень турнірів, де брали участь наші команди, міг би бути кращим. Хоча результат зустрічі з дівочою збірною Росії U-17 на турнірі «Євразія» — 4:1 — дуже серйозний. Можливо, не найсильніші суперники в цих турнірах. Звичайно, ми спостерігатимемо за елітним раундом відбіркового циклу до чемпіонату Європи (U-17), який проходитиме на початку квітня в Криму. Це саме той турнір, в якому можна перевірити потенціал молодих гравців.

— Чи залучатимете до національної збірної дівчат з молодіжної команди (U-19) і чи з'являться в команді нові імена?
— Ми завжди раді бачити в збірній нові імена. Наприклад, ми залучили на фінальну частину чемпіонату світу в Фінляндії з дівочої збірної (U-17) Оксану Яковишину, якій на той момент було ще 16 років. Усі молоді футболістки, які відповідають рівню національної збірної, будуть до неї запрошені. Враховуючи, що в збірній є гравці, які за своїм розвитком досягли апогею, нам потрібно вливати свіжі сили.

— Чи є гравці, які вже завершили кар'єру в збірній і не будуть до неї більше запрошуватися?
— Окрім Олени Мазуренко, яка відіграла свій останній матч за збірну ще в листопаді проти Боснії та Герцеговини, поки що ніхто такого бажання не виявив. Подивимося, як складуться справи у Наталії Зінченко, оскільки в неї є певні проблеми зі здоров'ям. Вона вже третій місяць проходить курс лікування.

— Чи поїдете ви до Бельгії та до Криму, де триватимуть елітні раунди відбіркового циклу до чемпіонату Європи-2010 U-19 та U-17 відповідно?
— Щиро кажучи, зараз нас цікавлять більше гравці дівочої збірної U-17, оскільки майже половина футболісток цієї команди є стрижнем молодіжної команди U-19. Тому нам буде цікавіше подивитися відбірковий турнір в Криму: Чи є сенс подивитися на команду U-19 в Бельгії, — вирішимо пізніше.

— Чого очікуєте від виступу цих команд?
— Я думаю, що в домашніх умовах команда U-17 може поборотися й за перше місце в своїй групі. Хоча група й непроста. Щодо «молодіжки», U-19, враховуючи, що з групи виходить лише одна команда, їй буде дуже важко. Тут в одній групі господарі турніру бельгійці, італійці. А ось дівоча збірна U-17 може поборотися.

— Чи володієте ви інформацією про найближчого суперника національної збірної — команду Угорщини?
— Останній матч відбіркового циклу 2009 року ми грали саме проти угорок. Часу минуло не так багато. Надто великої ротації кадрів там бути не може. Сподіваюся, сюрпризів угорки.нам не піднесуть. Особливої підготовки до цього матчу не буде, готуватимемося, як і до будь-якої іншої гри. Враховуючи, що це один із стрижневих матчів відбіркового циклу, він пройде в Чернігові, де базується кістяк збірної команди і який вже став рідним містом для нашого колективу.


Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 5
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.