Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1262
0

Фінал Чотирьох: Будівельник третій

В матчі за третє місце Кубку Суперліги столичний «Будівельник» обіграв маріупольський «Азовмаш»

Фінал Чотирьох: Будівельник третій
«Будівельник» -«Азовмаш»

«Будівельник» -«Азовмаш» 87:78 (27:24, 19:17, 21:17, 20:20)
 
«Будівельник»: Ель-Амін – 36 очок + 6 підбирань + 6 передач; Балашов – 13 очок + 3 передачі; Хижняк – 12 очок + 12 підбирань; Горбенко – 10 очок + 7 підбирань; Малиш – 10 очок.
 
«Азовмаш»: Александер – 18 очок + 2 підбирання + 2 передачі; Скутельник – 17 очок + 4 передачі + 3 перехоплення; Різвіч – 13 очок + 7 підбирань; Каррі – 8 очок.
 
Дебютна десятихвилинка пройшла під знаком триочкових кидків – на двох команди записали аж дев’ять влучних пострілів здалеку. «Будівельники», що виявилися вправнішими в цьому компоненті, майже одразу повели в рахунку, досить упевнено утримуючи перевагу у п’ять-сім очок. Однак останнє слово у чверті залишилося за найрезультативнішим гравцем перших десяти хвилин Деметріусом Александером, чий триочковий встановив рахунок, з яким команди вирушили на перерву – 27:24. Початок наступної чверті також пройшов під знаком «Будівельника», який, завдяки тандему Хижняк-Малиш, переважав суперника у трисекундній. Більше того, не минуло й трьох хвилин, як дальній постріл Максима Балашова збільшив перевагу столичної команди до десяти пунктів. Однак втекти супернику маріупольці не дали. І хоч відіграти відставання не зуміли, проте скоротили його до цілком досяжних п’яти очок. Таким чином, перша половина завершилася з рахунком 46:41.
 
Вже на початку третьої чверті маріупольці зуміли наблизитися до суперника на відстань у три очка. Однак Максим Балашов вкотре продемонстрував вміння стріляти здалеку, а до середини періоду перевага «Будівельника» сягнула рекордних 13 очок. Навіть попри те, що до завершення десятихвилинки «Азовмаш» зумів скоротити розрив у рахунку, заключну чверть столична команда також розпочала в якості лідера – 67:59. Далі на майданчику «феєрив» Ель-Амін, чий очковий доробок лише у четвертій чверті склав 14 очок. А маріупольці, у складі яких абсолютно загубився кращий гравець матчу з БК «Київ» Рамел Каррі, так і не зуміли знайти протидію яскравій грі «розігруючого» «Будівельника». В підсумку команда Рімаса Гірскіса навіть без Дерріка Зіммермана, Джеррода Хендерсона та Михайла Анісімова (Річард Гуін відіграв лише неповних дві хвилини) здобула перемогу в матчі за третє місце «Фіналу Чотирьох» Кубку Суперліги.
 
Післяматчева прес-конференція
 
Сергій Москаленко, помічник головного тренера БК «Азовмаш»:
Після вчорашньої програної гри команда зламалася психологічно. Всі схеми в захисті, які ми напрацьовували вже на цей матч, не спрацювали. Ми повністю програли підбір і не впоралися з Ель-Аміном.
 
Роландас Ярутіс, гравець БК «Азовмаш»:
Після вчорашньої прикрої поразки в овертаймі ми не налаштувалися належним чином на гру. Я кажу саме про гравців, оскільки тренерський штаб провів дуже ґрунтовну підготовку до матчу за третє місце. Ми отримали всі необхідні настанови, в тому числі й вказівки, як грати з Халідом Ель-Аміном. Ми в захисті цього не зробили, а в нападі не забили свої очки. Ще й програли щит. Ми не продемонстрували переможний характер, властивий БК «Азовмаш». Без характеру, без вогню в очах такі вирішальні матчі виграти просто неможливо.
 
Рімантас Грігас, головний тренер БК «Будівельник»: 
Сьогодні українські хлопці, яким я дав можливість зіграти більше, ніж звичайно, продемонстрували характер. Якби у нас був український плеймейкер або краще себе почував Зіммерман, Халід Ель-Амін не брав би участі в цій грі. Ми досить довго намагалися зігратися з ним, і врешті-решт нам це вдалося – ми демонстрували, як мені здається, дуже сильну гру. Однак, коли він випав на три тижні, йому знову довелося шукати свою гру, а нам зіграватися з ним… А взагалі, у світі немає жодної команди, яка б демонструвала стабільно високоякісну гру. Спади неминучі. Однак я покладаю надії на весну, яка допоможе нам повернути кондиції.
 
Леонід Стефанишин, гравець БК «Будівельник»:
Вітаю партнерів із третім місцем. Зрозуміло, що вчора ми дуже засмутилися, не потрапивши до фіналу. Однак сьогодні українські гравці, як вірно зауважив наш тренер, отримали шанс проявити себе. Принаймні, ми завершуємо фінал на оптимістичній ноті.

Суперліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.