Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1653
0

Підготовка йде повним ходом

Новини зі станів команд другої ліги

Підготовка йде повним ходом

ТИТАН А

Довжик та Ішмаков - новачки, що повернулися
 
Армянський «Титан» завершив черговий навчально-підготовчий етап, який, як інформує прес-служба клубу, тривав на клубній спортивній базі в Армянську. Проводила контрольні матчі команда в Бахчисараї.
Погодні умови і стан тренувального поля дали змогу повноцінно відпрацьовувати заплановану програму. Якщо на попередніх етапах головна увага приділялася фізичній підготовці, то на домашньому етапі підготовки акцент робився на роботу з м'ячем, вдосконалення технічного потенціалу гравців.

Ще раніше підопічні Миколи Федоренка провели спаринг проти одного з лідерів першого дивізіону — харківського «Геліоса».

Титан — Геліос — 0:2 (0:1).

Армянськ:
Бобров, Перестяк, Климентовський, Ішмаков, Столярчук (Козлов, 85), Мацак (Мартишов, 46), Волга (Бездольний, 65), Антоненко (Масалов, 46), Камерцель (Маслов, 46), Довжик (Кадимян, 80), Візенок (Радіонов, 46).

Це була, мабуть, перша в новому році гра армянської команди на трав'яному полі хорошої якості. Матч, як інформує прес-служба клубу, видався бойовим, з великою кількістю голевих моментів. Пізніше «Титан» провів спаринг із представником також першої ліги ПФК «Олександрія», в якому переміг з рахунком 1:0.

Завершальну контрольну гру армянці провели вдома, на запасному полі, яке для цієї пори року мало задовільний стан. Суперником «титанів» став іллічівський «Бастіон», який у своїй групі в другій лізі теж є лідером.

Титан — Бастіон — 2:1 (2:0).

Армянськ:
Кошелєв, Климентовський, Ішмаков, Крюков, Столярчук (Козлов, 85), Мацак (Мартишов, 60), Панін, Волга (Камерцель, 66), Довжик (Масалов, 90), Маслов (Радіонов, 60), Бездольний (Візенок, 75).
Голи в «Титана»: Мацак (27), Столярчук (37).

Є в «Титані» й кадрові зміни. Як інформує прес-служба клубу, за згодою сторін припинено співпрацю із Олександром Скоморохою. Натомість новачками клубу стали нападник Роман Довжик, який раніше вже грав за «Титан», а потім виступав за «Хімік» (Красноперекопськ), ПФК «Севастополь», МФК «Миколаїв» і «Гірник» (Кривий Ріг), та Вадим Ішмаков, котрий також раніше грав за армянців, але потім від'їздив до Білорусі в брестське «Динамо», а останнім часом виступав за «Кримтеплицю».
 
СТАЛЬ

У кожній ланці по новачку
 
Дніпродзержинська «Сталь» завершила програму другого навчально-тренувального збору в Євпаторії.
На цьому етапі дніпродзержинці, нагадаємо, взяли участь у турнірі «Кубок мера Євпаторії». Спочатку підопічні Сергія Задорожного в рамках турніру зустрілися з представником першої ліги Білорусі «ДСК-Гомель».

Сталь— ДСК-Гомель — 0:1 (0:1).

Дніпродзержинськ (стартовий склад):
Карабін, Обревко, Полуницький, Романенко, Васильєв, Скарлош, Кривий, Шутов та ще троє гравців, що перебувають на перегляді. На заміну виходили: Бережний, Гориславський та ще двоє гравців, що перебувають на перегляді.
 
У другому турі змагань «сталевари» зустрічалися із МФК «Миколаїв».

Сталь — МФК Миколаїв — 0:1 (0:0).

Дніпродзержинськ (стартовий склад): Марканич, Полуницький, Гуторов, Атаєв, Романенко, Скарлош, Васильєв, Шутов, Кривий та ще двоє гравців, що перебувають на перегляді. На заміну виходили: Гориславський, Вайда та ще два гравці, що на перегляді.

У завершальному турі групового етапу «сталевари», завдяки голам Андрія Скарлоша, Євгена Гориславського та Дениса Бережного, обіграли «Десну» з рахунком 3:2.

Як інформує прес-служба клубу, за підсумками кримського збору, зі «сталеварами» уклали угоди четверо новачків — 21-річний воротар Іван Карабін, який раніше виступав за кіровоградську «Зірку», 25-річний крайній оборонець Олександр Ломко, який у першій половині сезону також виступав у складі кіровоградців. Крім того, футболки «Сталі» одягнуть 26-річний півоборонець Денис Синчук із рівненського «Вереса», а також 28-річний нападник Вадим Кирилов, який раніше виступав за ПФК «Олександрія».

13 березня команда розпочне завершальний збір на базі в Дніпродзержинську і готуватиметься до першої офіційної гри 2010 року проти криворізького «Гірника».

ШАХТАР

Підготовка з оптимізмом
 
Свердловський «Шахтар» продовжує підготовку до весняної частини першості України. У січні команда перебувала в Свердловську, багато бігала, закладала фундамент атлетичної форми. Фізичний стан гравців був під постійним контролем.

Варіювалися навантаження, приділялася увага технічним аспектам підготовки. На жаль, у січні не вдалося провести жодної контрольної гри. Не пощастило з погодою — було холодно, йшов сніг з дощем.
Нині команда проводить збори в Криму, базується в Євпаторії, де створені чудові умови для підготовки до весняної частини чемпіонату.

«Шахтар» провів уже чотири спаринги. Ці матчі показали, що свєрдловська команда на правильному шляху. Навіть на тлі постійних навантажень гравці старалися багато пресингувати, особливо біля чужих воріт. М'яч не затримувався на своїй половині, гравці багато рухалися, прагнули максимально загострювати ситуацію, показували високу самовіддачу.

У двох матчах з представниками першого дивізіону «гірники» проявили характер, волю до перемоги. Застуда, через яку перехворіла майже вся команда після прибуття до Криму, не дозволила тренерам виставити на ці матчі оптимальний склад. Але навіть в експериментальному складі, вперше вийшовши на «велике» поле, «Шахтар» відіграв гідно. У поєдинках із збірною Євпаторії та «Хіміком» з Красноперекопська тренерський штаб проглянув усіх футболістів, що перебувають на зборі в Криму. На перший тайм виходила потенційна основа, яку в другому таймі змінювали гравці, котрі проходять у «Шахтарі» перегляд, і молодь.

Футболісти, котрі були запрошені на перегляд і залишилися в команді, працюють на совість, дуже стараються, хочуть себе проявити. З ким з них буде підписаний контракт — стане відомо ближче до старту.
Нині на олівці тренерського штабу свердловців є низка гравців, проте поки що зарано говорити, хто з них зможе поповнити команду. Селекція ведеться, до початку сезону ще достатньо часу, тому новачки, здатні підсилити «Шахтар», ще обов'язково з'являться.

Зараз усіх турбує світова економічна криза, і від неї нікуди не подітися. Але бюджет у свердловського клубу затверджений, матеріальне становище стабільне, заборгованості по зарплаті та преміальних за минулий рік немає, до того ж, постійно відчувається підтримка керівництва ДП «Свердловантрацит» в особі генерального директора і президента клубу Олександра Плювако.

Так, у новому році сплачений грошовий внесок на друге коло чемпіонату, оплачена підготовка команди в санаторії-профілакторії «Славутич», два збори в Криму, куплено 20 нових німецьких м'ячів, новий комплект ігрової форми чорного кольору.

Перед від'їздом до Криму футболістам було видане нове екіпірування із символікою клубу. Оплачено також навчання головного тренера Андрія Порохненка і другого тренера Геннадія Сушка в Центрі ліцензування Федерації футболу України для отримання тренерських ліцензій УЄФА.

Працюватиме «Шахтар» в Євпаторії до 12 березня, після чого готуватиметься до старту в рідному місті.
 
БУКОВИНА

Перевірка аматорами та професіоналами
 
Чернівецька «Буковина» зіграла перший контрольний поєдинок на навчально-тренувальних зборах у Дніпропетровській області, інформує прес-служба клубу. Підопічним Олександра Єжакова протидіяла команда першої ліги «Зірка» (Кіровоград). Буковинці поступилися з мінімальним рахунком — 0:1. Воротар чернівчан пропустив прикрий гол зі штрафного на 37-й хвилині зустрічі. Упродовж зустрічі буковинці могли неодноразово засмутити суперника. На жаль, ударам Владислава Коробкіна, Ігоря Мигалатюка та Олександра Донця бракувало влучності.

У матчі з кіровоградським клубом тренерський штаб команди випустив на поле кількох потенційних новачків «Буковини». Серед них — захисники Сергій Кудлай (1986 р.н., виступав у запорізькому «Металурзі-2«», криворізькому «Кривбасі», луганському «Комунальнику» та дублі «Зорі»), Олександр Афанасьєв (1987 р.н.) пограв у дублі харківського «Металіста», дніпродзержинській «Сталі» та ФК «Харків»), півзахисник Олександр Диндиков (1982 р.н.), відомий за виступами у кременчуцькому «Кремені», донецькому «Металурзі», апчевській та дніпродзержинській «Сталі», кіровоградській «Зірці»). Хто з цих гравців залишиться в команді, стане відомо пізніше.

Напередодні гри із «Зіркою» Олександр Єжаков вирішив поберегти захисників Владислава Рудченка, Олександра Богача та нападника Романа Степанкова.

Буковина: Ленчінков, Кудлай (Жижиян, 46), Афанасьєв, Климус, Іванов, Донець (Ємельянов, 46), Диндиков (Ільїн, 46), Мигалатюк (Керчу, 46), Дяченко (Пислар, 46), С. Маковійчук (Лубенець, 46), Коробкін.

У другому контрольному поєдинку буковинцям протидіяла команда «Колос» (Нікополь), яка 2006 року стала фіналістом аматорського Кубка України й має намір вже наступного сезону заявитися на участь у професійних змаганнях.

Хоча напередодні була важка зустріч із «Зіркою», чернівецька команда здобула першу перемогу.

Буковина: Ленчінков (Іщенко,46), Кудлай (Кубай, 46), Богач (Лубенець, 46), Климус (Ільїн, 46), Іванов (Жижиян, 46), Донець (Ємельянов, 46), Диндиков (Пислар, 46), Керчу (Мигапатюк, 46), Дяченко, С.Маковійчук (Степанков, 46), Коробкін.

Наступні контрольні матчі ФСК «Буковина» зіграє 12,13,14 та 18 березня. Серед потенційних суперників — «Металург-2» (Запоріжжя), «Дніпро-75» (Дніпропетровськ), ФК «Суми» та «Прник-Спорт» (Комсомольськ).
 
КАРПАТИ-2

Уроки від «сонячних»
 
Футболісти «Карпат-2» на завершальному тренувальному зборі в Молодіжному провели вже два спаринги. У першому з них підопічні Володимира Вільчинського зустрілися з представником першості Криму ФК «Скворцово» й зіграли внічию —1:1.

Кримчани, в складі яких виступали й гравці, за плечима яких чимало виступів у вищій лізі — Дюнюшкін, Рачиба, Ветренников, Мальцев, Ібрагімов, — першими відкрили рахунок. Проте 17-річний вихованець СДЮШОР «Карпати» Юрій Козел (тренер — Геннадій Погорілець) головою замкнув флангову передачу Володимира Костевича й зрівняв рахунок.

А в понеділок «Карпати-2» з рахунком 1:6 поступилися представнику першої ліги — харківському «Геліосу». Хоча в першому таймі «зелено-біла» молодь дала бій досвідченішим футболістам і поступилася лише 1:2. У складі «сонячних» відзначився дублем Марат Даудов, а в «Карпат-2» - Сергій Загідулін, який завершив флангову передачу Романа Кокотайла. Після перерви в складі «Карпат-2» вийшло на поле чимало зовсім молодих гравців, яким не просто було протидіяти амбіційному супернику, який забив ще чотири м'ячі. Дублем у команді Сергія Кандаурова відзначився Романчик, по м'ячу забили Юрій Фоменко та один з імовірних новачків «Геліоса».

Карпати-2: Данкович, Гудак, Чумак, Чоба, Чучман (Подоляк, 46), Біловус (Дорошенко, 60), Яджин (Покладок, 74), Задорожний (Костевич, 78), Кокотайло (Козак, 61), Фостяк (Левчук, 46), Загідулін (Яремчук, 71).
 
МФК МИКОЛАЇВ

Боротьба за «бронзу»
 
МФК «Миколаїв» зіграв два матчі в рамках турніру «Кубок мера Євпаторії». Спочатку миколаївські футболісти на штучному полі Палацу спорту обіграли «Сталь» (Дніпродзержинськ) — 1:0 (Леонов).

Миколаїв: Карпов, Войцеховський, Новак, Бербат, Головко, Дячук (Білоус), Кузнецов, Безсалов (Ком'ягін), Кундель, Леонов, Таран (Морозов).

В іншому матчі, що відбувся на полі з природним газоном у селищі Фрунзе, миколаївці поступилися «Десні» (Чернігів) — 0:2.

Миколаїв: Карпов (Шевченко), Войцеховський, Новак, Бербат, Гончаренко (Кундель), Білоус (Дячук), Кузнецов, Леонов (Криворучко), Головко (Морозов), Ком'ягін (Безсалов), Таран.

Таким чином, миколаївська команда посіла друге місце в групі й 12 березня проведе матч за третє місце в турнірі.

МФК «Миколаїв» також зіграв спаринг з «Арсеналом» (Біла Церква). Зустріч, яка відбулася на стадіоні в селищі Куйбишевому, завершилася перемогою суперника — 2:1. На 12-й хвилині Войцеховський зрізав м'яч у власні ворота. Наприкінці першого тайму Криворучко зрівняв рахунок. Однак на 72-й хвилині Алексанов забив переможний для «Арсенала» м'яч.

Миколаїв: Шевченко (Чоларія), Войцеховський, Новак, Бербат, Гончаренко (Головко), Кузнецов (Безсалов), Білоус, Ком'ягін (Леонов), Кундель (Дячук), Морозов (Таран), Криворучко (Скороход).


Ганна ГУМЕННА, Ігор ДАНИЛЕВСЬКИЙ, Олександр ТРАВЯНКА., Юрій НАЗАРКЕВИЧ, Вадим СІРИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.