Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1530
0

Фінал чотирьох Кубку Суперліги: прев’ю

Вихідними в київському Палаці спорту відбудеться справжнє баскетбольне свято – «Фінал Чотирьох»

Фінал чотирьох Кубку Суперліги: прев’ю
Фінал чотирьох

В суботу, 13 березня, відбудуться півфінальні матчі БК «Будівельник» – БК «Ферро-ЗНТУ» (початок о 15:00) та БК «Азовмаш» – БК «Київ» (початок о 17:00). В неділю, 14 березня, – матч за третє місце (початок о 14:45) та фінал (початок о 17:00). Півфінали та гру, яка визначить володаря Кубку, транслюватиме у прямому ефірі Перший національний канал.
 
Принагідно нагадаємо, як команди-учасниці долали турнірний шлях до «Фіналу чотирьох».
 
Запорізьке «Ферро-ЗНТУ» та київський «Будівельник» взяли участь у всіх етапах розіграшу Кубку. За підсумками першого, групового, етапу запоріжці посіли третє місце у групі А, здобувши 4 перемоги у восьми матчах. «Будівельник» впевнено виграв групу Б, перемігши у восьми матчах із десяти.
 
У другому етапі запоріжці пройшли «Кривбасбаскет», двічі обігравши команду Звєздана Мітровіча з рахунком 85:66 та 78:67. Що цікаво, в матчі-відповіді з криворіжцями форвард «Ферро» Чарльз Томас, здобувши 30 очок, повторив рекорд результативності, який належав гравцю «Будівельника» Денису Яковлєву.
 
Команда Рімантаса Грігаса, у свою чергу, не мала особливих проблем із «Говерлою» – 91:62 та 82:58.
 
У третьому етапі «Ферро» пройшло «Хімік», двічі здолавши южненську команду. Рахунок виїзної гри – 88:79 на користь підопічних Кирила Большакова. В матчі-відповіді вони здобули ще більш переконливу перемогу – 93:73.
 
Будівельнику на шляху до «Фіналу чотирьох» трапилася ще одна західноукраїнська команда – львівська «Політехніка-Галичина». Команда Рімантаса Грігаса завдала львів’янам поразку з рахунком 90:72 на виїзді та перемогла в домашній грі – 86:72.
 
«Київ» та «Азовмаш» приєдналися до решти учасників Кубку Суперліги лише на третьому етапі.
 
Кияни вийшли переможцями із двораундового протистояння з «Миколаєвом» – 80:74 на виїзді та 78:71 дома.
 
Маріупольці вже в першій грі третього етапу здобули більш ніж переконливу перемогу над «ОДЕСОЮ» – 95:58, тож у матчі-відповіді могли собі дозволити поступитися з рахунком 76:79, що однак не завадило їм упевнено, за сумою двох матчів, вийти до «Фіналу чотирьох».
 
Зауважимо, що гравці «Азовмашу» Ерік Деніелс і Хасан Різвіч за підсумками матчів з одеською командою одразу ж окупували дві перші сходинки у списку найкращих бомбардирів із показниками у 20.5 та 19 очок відповідно. Крім того, повели перед у суперечці найефективніших гравців Кубку Суперліги: Деніелс – 25.5 РЕ, Різвіч – 24.5 РЕ. Словенський центровий із 11 підбираннями лідирує також і серед найкращих «ребаундерів» турніру. Форвард БК «Київ» Олег Салтовець (9.5 підбирання за гру) – другий, щоправда, він, як і Різвіч, провів лише два матчі в рамках третього етапу Кубку Суперліги.
 
Однак серед гравців, які взяли участь у трьох попередніх етапах Кубку Суперліги і допомогли своїм командам вийти до «Фіналу чотирьох», лідерами за результативністю є Чарльз Томас із «Ферро» (15,9 очка) та Халід Ель Амін із «Будівельника» (15 очок). Останній, крім того, опинився на першому місці серед найкращих «асистентів» турніру – 5.36 передачі в середньому в 11 поєдинках. Зауважимо, що середньостатистичні 5.13 передачі у восьми матчах записав на свій рахунок «розігруючий» «Ферро-ЗНТУ» Олександр Рибалко.
 
Серед найкращих «ребаундерів», котрі взяли участь у всіх трьох етапах Кубку і продовжують боротьбу за трофей, відзначимо «великих» «Ферро» Чарльза Томаса та Вінсента Хантера – в обох по 7.78 підбирання в 9 іграх. Останньому також належить першість і в суперечці найефективніших гравців – 18.67 РЕ в 9 матчах.
 
Отже, український баскетбол повертається на великі телеекрани та в Палац спорту. «Фінал чотирьох» Кубку Суперліги обіцяє безкомпромісну боротьбу, яскраве видовище та незабутні враження для всіх шанувальників цієї чудової гри.

Суперліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.