Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2270
0

МИКИТИН: «Перехід в атаку у Карпат майже ідеальний»

Екс-захисник «Карпат» та збірної України Володимир Микитин нині тренує молодіжну команду «Зорі»

МИКИТИН: «Перехід в атаку у Карпат майже ідеальний»
Володимир Микитин (праворуч) та Андрій Канчельскіс

Минулої п’ятниці його підопічні з рахунком 0:1 поступилися одноліткам з «Карпат».

– Якщо порівнювати молодіжну і головну команди «Карпат», то я найбільше вражений тим, наскільки вони схожі, – почав розмову Володимир Богданович. – І підопічні мого колишнього партнера по «Карпатах» Романа Толочка, і гравці команди Олега Кононова грають у схожій манері і на дуже високих швидкостях. Саме за рахунок як індивідуальної, так і командної швидкостей «Карпати» й виграли обидва матчі.

– Давайте спочатку поговоримо про зустріч молодіжних команд.
– Вважаю, що проти лідера молодіжної першості ми зіграли хоча й не найкращий свій матч, але в цілому виглядали значно краще, ніж тиждень тому у матчі з «Дніпром». У першому таймі була рівна боротьба – обидві команди мали нагоди забити, але на такому важкому полі довести до логічного завершення зусилля партнерів не так просто. Що ж стосується другої 45-хвилинки, то ми в ній трохи підсіли і закономірно програли.

– Ваші підопічні гірше готові функціонально?
– Та ні, в усякому разі, я так не вважаю. Просто у «Карпатах» кістяк команди складається із футболістів 1988 і 1989 років народження. У нас же – 1990 і 1991, а є й 1992. А в молодому віці рік чи два різниці – це суттєво, не кажучи вже про три.

– Тим не менше, ваша команда програла лише на останніх секундах, пропустивши гол з пенальті. Напевно, прикро програвати в такий спосіб?
– З одного боку, звісно, прикро. Але з іншого, як я вже казав, по грі ми поступалися, а тому все закономірно. А те, що пропустили перед самим фінальним свистком, то це футбол – грати треба від першої секунди до останньої.

– Претензій до арбітра з призначенням пенальті у вас немає?
– Які претензії? Стовідсотковий пенальті – гравець «Карпат» виявився явно швидшим за нашого захисника і тому нічого не залишалося, як зупинити прохід недозволеним прийомом. Тож пенальті чистий.

– Кого б ви виділили у карпатівській молодіжці?
– Сворака і Габовду – дуже мені сподобалося, як ці хлопці діяли на флангах. А в обороні мені запам’ятався Тарасенко-молодший. Думаю, з нього може бути хороший стовп у центрі захисту. Та й до атаки він вміє з користю підключатися.

– А хто вам найбільше сподобався у складі «Карпат» у матчі основних складів?
– Загалом мені всі ваші гравці сподобалися. Якщо ж когось виділяти, то Батіста. Бразилець грав дуже грамотно – чіплявся за м’яч, своєчасно взаємодіяв з партнерами, багато відпрацьовував у захисті. Тобто мені здається, що він по максимуму виконав установку тренера.

– За рахунок чого «Карпати» обіграли «Зорю»?
– Я ж уже казав, що обидві карпатівські команди виграли в Луганську перш за все за рахунок швидкості. От і сьогодні команда Олега Кононова дуже класно бігла в атаку. Я б сказав, що перехід від захисту в напад у нинішніх «Карпат» майже ідеальний. При чому в цей момент кожен гравець знає, що і як він повинен робити. Щонайменше, в кожній атаці приймало участь п’ять-шість осіб. Тому нерідко можна було бачити, що «Карпати» мали в атаці чисельну перевагу – подібне у сучасному футболі доводиться спостерігати не часто.

– Як думаєте, вдасться «Карпатам» вирішити питання завоювання путівки в Лігу Європи?
– Знаєте, про це не потрібно думати і не треба на цьому зациклюватися. Головне – в кожному матчі демонструвати свій футбол і витримувати до кінця обрану манеру гри. І тоді результат обов’язково прийде.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.