Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
924
0

Приємні тенденції

Інспектор першої ліги Олег Голубєв проанонсував перші весняні матчі чемпіонату

Приємні тенденції

Напередодні старту весняної частини української першої ліги «УФ» мав бесіду з інспектором дивізіону Олегом Голубєвим.

— У парі «Динамо-2» — «Кримтеплиця» ми не побачимо багато нових облич. Кияни дозаявили лише двох новачків, один з яких — іноземець, а в команді з Молодіжного додалися кілька вільних агентів. Зустріч відбудеться на базі в Кончі-Заспі.

У парі «Геліос» — «Нива» вболівальників турбує доля тернопільської команди, про складне фінансове становище якої чимало точиться розмов впродовж сезону. Тернополяни заявлятимуться лише 11 березня, тому нині важко навіть прогнозувати, яким буде склад команди в харківському матчі. Можна припустити, що команда поповниться хіба що вільними агентами та молодими футболістами. Що ж до боргів, то клуб повільно, але видряпується із фінансової ями. Нині (розмова відбувалася в понеділок ввечері. — Прим. авт.) виплачено частину заявочного внеску. У стані харківського клубу не було значних змін. Із давно знайомих облич немає в заявці, приміром, Лебединця.

Матч «Дністер»— «Зірка» відбудеться 14 березня о 14.00 на стадіоні овідіопольського клубу. Свого часу до арени «Дністра» виникали питання, але навесні там таки буде футбол. Що ж стосується кіровоградської «Зірки», то команда заявилася, поповнила склад кількома новачками, повністю сплатила заявковий внесок. Свого часу були проблеми з виплатою зарплати футболістам. Але нині із 22 гравців заборгованість лишилася лише перед трьома — Онищенком, Скрипником та Яковенком. До кінця тижня клуб має узгодити з гравцями терміни погашення боргів.

Привертає увагу протистояння грандів та фаворитів ліги — «Львова» та «Севастополя». Поле в Добромилі готують, з обласного центру до містечка курсуватиме окремий електропоїзд для фанатів. Що ж до складів команд, то радикальних змін не відбулося. Наставники провели невелике точкове посилення складів. Значного резонансу набув перехід Федорчука до прем'єр-ліги. Диму без вогню не буває — ми пам'ятаємо, що талановитий хавбек ще на початку сезону говорив про інтерес до себе. Це добре, що гравцями першої ліги цікавляться у вищому дивізіоні.

Приємно відзначити пару «Волинь» — ПФК «Олександрія», як команди, в яких немає боргів. Луцька команда радує — вона гідна прем'єр-ліги не лише за складом та грою, а й за своєю трудовою дисципліною. Всі звіти, тренерські збори проведені згідно з термінами, команда обходиться без перенесень. Як бачимо, впродовж зимового антракту саме лучани були серед найактивніших команд на трансферному ринку.

У парі «Нафтовик-Укрнафта» — «Прикарпаття» бачимо дві протилежні ситуації. В господарів усе стабільно, проведено хорошу трансферну кампанію, плідно попрацювали взимку. А от іванофранківцям вдалося лише з великими труднощами сплатити заявковий внесок, та й склад команди формується відповідно до її скромних можливостей. Ви запитали про форварда Щеглюка — можу повідомити, що він залишив команду як вільний агент.

Із ФК «Харків» знову маємо проблеми. Після рішення центральної ради щодо перенесень, деякі матчі були зміщені в часі. Зокрема, й зустріч харків'ян із «Прикарпаттям», яку ми змістили на 29 квітня. Але якщо інші команди готуються, намагаються уникати інших перенесень, то в цієї команди знову виникли проблеми з підготовкою поля, й вони попросили перенести й матч, що мав відбутися 15 березня проти «Арсеналу». Ми більше не можемо зміщувати зустрічі в календарі — й так після дострокового осіннього фінішу маємо чималі проблеми. Тому ми відмовили в перенесеннях й надіслали справу до комітету зі стадіонів ФФУ. ПФЛ не дозволяє й не забороняє. Ми — проводимо змагання. Як вирішить вищий орган — так і буде. Серед варіантів, де відбудеться матч ФК «Харків» — «Арсенал», є й штучне поле клубної бази.

Останній матч відбудеться 15 березня — «Сталь» проти «Енергетика». Алчевці провели заявку, додавши в склад двох гравців, працювали на зборах, сплатили заявковий внесок. У перспективі «Сталь» —дуже хороша команда. Приємне можна сказати й про бурштинців. Хоч як би важко було нині, в наші кризові часи, а цей клуб став єдиним, який вчасно сплатив заявку. Склад «Енергетика» поповнили 4 — 5 гравців — не зірки, проте цілком боєздатні бійці.


Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.