Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1020
3

КОВПАК: «Мало забиваємо через складні погодні умови»

Гол нападника «Таврії» приніс його команді перемогу над «Кривбасом»

КОВПАК: «Мало забиваємо через складні погодні умови»
Александр Ковпак

Найкращий бомбардир минулого чемпіонату Олександр Ковпак подарував важливу перемогу «Таврії» над «Кривбасом» і наблизив симферопольців у турнірній таблиці до команд, які ведуть боротьбу за потрапляння до Ліги Європи.

—Олександре, перемога над криворіжцями далася важко?
—Так. Завжди важко грати проти команд, які ведуть боротьбу за виживання і яким необхідні очки як повітря. Загалом «Таврії» складніше грати проти команд, які перебувають нижче від нас в турнірній таблиці. Гра з «Кривбасом» це підтвердила. Слизький рахунок, за моментами — рівновага.

—«Кривбас» чимось здивував?
—Я порівнюю «Кривбас» Тарана із нинішньою командою Трошкіна, і можу сказати, що при Трошкіні «Кривбас» більше став тримати м'яч внизу. А дивують вони тим, що перебувають на останньому місці в турнірній таблиці.

—Дякуючи цій перемозі, «Таврія» впритул наблизилася до донецького «Металурга» та «Дніпра». Думаєте, до снаги симферопольцям обігнати ці команди на фініші?
—А чом би й ні? Якщо б ми трималися з ними врівень 2 — 3 тури, тоді б, напевне, неправильно було говорити про однакову силу команд. А коли ми дві треті турнірної дистанції з ними йдемо нога в ногу, то воно так і є. Тим паче «Дніпро» в першому колі ми обіграли, з донецьким «Металургом» на виїзді зіграли внічию.

—Чи стоїть перед «Таврією» конкретне завдання потрапити до Ліги Європи?
—У чемпіонаті - ні! Конкретне завдання стоїть у Кубку - обіграти «Волинь». Якщо вийдемо до фіналу, автоматично потрапимо до єврокубків. А в чемпіонаті нам було сказано не опуститися нижче того місця, яке ми посіли в попередній першості.

—«Таврія» мало забиває. Це проблема?
—Ми чимало пропускаємо. От це проблема. Ніхто проти не буде, якщо ми забиватимемо по одному голу в матчі, але при цьому не пропускатимемо. Після зимового антракту мало забиваємо через складні погодні умови.

—Кого звинувачувати в низькій кількості забитих м'ячів?
—Нападників. Кого ж іще? Реалізація справді шкутильгає. Але це тимчасове явище. Тільки-но стане кращою якість газону, ми почнемо більше відзначатися. Подивіться, у звітному турі лише «Металіст» забив два м'ячі й «Карпати». А «Шахтар» і «Динамо», як і ми, забили одного разу.

—Наступний матч «Таврія» проведе проти «Іллічівця». Бачили їхній поєдинок із «Динамо»?
—Дивилися невеликий відрізок. Ми повернулися з тренування, коли гра вже йшла. Можу сказати, що колектив із Маріуполя гідно виглядав на тлі чемпіона України. Молодці, хлопці. Видно, що настрій і жага до боротьби в маріупольців зашкалювала. Я помітив, що динамівцям завжди непросто даються матчі в Маріуполі.

—Як вважаєте, «Іллічівець» сильніший за «Кривбас»?
—Сильніший чи ні — покаже наступна гра з ними. Якщо виходити з турнірної таблиці, то «Іллічівець» сильніший, але на практиці часто навпаки трапляється.


Валерій ПРИГОРНИЦЬКИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Cobaaa
Гость — 10.03.2010 22:58
жри дерьмо!
Cobaaa
чо за Х...ня!?с каких это пор Ковпак на хохляндском разговаривает?
Djum1979
Давай четвертое место Таврюха