Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1578
2

Всупереч складним реаліям

Новини зі станів колективів першої ліги

Всупереч складним реаліям
Таврия - Десна

До початку весняного напівсезону намагається набути належних кондицій й чернігівська «Десна». Інша річ, що робити це доводиться значною мірою всупереч складним реаліям. Утім, один повноцінний навчально-тренувальний збір у Криму команда провела. Це було в другій половині лютого. А з настанням календарної весни розпочато другі кримські репетиції.

На першому зборі першим суперником «Десни» була симферопольська команда «Скворцово», тон в якій задають колишні гравці розформованого «Ігросервісу». Перемогли чернігівці — 3:2. І хоча результат цієї зустрічі принципового значення не мав, однак він, думається, все ж додав настрою головному тренеру команди Олександру Рябоконю напередодні його 46-річчя. Деснянці пропустили першими. Однак потім забили три голи поспіль. Відзначилися Руслан Єрмоленко, Андрій Ілляшов та Артем Мостовий. А відкрив рахунок і встановив остаточний результат Володимир Мартинов — форвард, у футбольній кар'єрі котрого свого часу була й «Десна» (весняний і осінній напівсезони 1998 року). До речі, в цьому поєдинку в деснянській футболці вперше з'явився оборонець Андрій Гітченко, відомий своїми виступами за київські ЦСКА та «Арсенал», а впродовж двох останніх сезонів грав за ПФК «Олександрія». Варто також зауважити, що на перший збір було залучено Тимура Рустамова. Минулого літа, виступаючи в складі збірної команди першої ліги на турнірі в Сумах, цей вихованець славутицького й чернігівського футболу, котрий виступає за «Десну» із 16-річного віку, зазнав тяжкої травми й багато місяців відновлювався. І ось, зрештою, приступив до тренувань, але — за окремою програмою.

Під завісу збору чернігівці зіграли ще два спаринги. Вони поступилися (1:6) основному складу симферопольської «Таврії», для якої ця зустріч стала останньою репетицією перед новими випробуваннями в прем'єр-лізі, й зіграла внічию (1:1) з однокашниками по першій лізі — «Арсеналом» з Білої Церкви. Причому, обидва свої голи в цих зустрічах забили з пенальті, які реалізував Сергій Грибанов.
Додому деснянці повернулися в п'ятницю, 26 лютого. А в понеділок увечері знову вирушили до Криму, де взяли участь у розіграші Кубка мера Євпаторії, на який були запрошені. Принагідно також зазначимо, що до гравців, які залучалися на попередній збір, приєднався 28-річний центральний оборонець Андрій Поляниця. Думається, чимало чернігівських шанувальників народної гри пам'ятають, як багатообіцяюче свого часу починав цей вихованець чернігівського футболу в «Десні». А потім були запорізький «Металург», «Кримтеплиця», охтирський «Нафтовик-Укрнафта»...

Відзначимо, що Кубок мера Євпаторії, розігрується вперше. У турнірі, який стартував минулої неділі, беруть участь вісім команд, що розділені на дві групи. Як уже повідомляв «УФ», до групи «А» включені «Десна», МФК «Миколаїв», «Сталь» (Дніпродзержинськ) та «ДСК-Гомель», який виступає в першій лізі чемпіонату Білорусі. Групу «Б» склали «Фенікс-Іллічівець» (Калініно), «Шахтар» (Свердловськ), «Кремінь» (Кременчук) та господарі змагань — ФК «Євпаторія». Більшість матчів пройдуть у тамтешньому Палаці спорту, де є футбольне поле зі штучним покриттям, що відповідає усім міжнародним стандартам.

Першими в групі «А» зіграли миколаївці та гомельці. Перемогли українці — 2:1. Наступного дня, в понеділок, силами мірялися «ДСК-Гомель» і дніпродзержинська «Сталь». Сильнішими виявилися білоруси — 1:0. А 3 березня в змагання включилася й «Десна». На штучному полі Палацу спорту в Євпаторії вона зіграла з гомельцями. Ще два матчі в рамках групового турніру деснянці проведуть у Саках. Шостого березня їхнім суперником буде «Сталь», а восьмого — МФК «Миколаїв».

І ще. Як повідомив головний тренер команди Олександр Рябоконь, за «Десну» дозаявлено Андрія Гітченка. На перегляді — Олег Орєхов та Андрій Поляниця. Не виїздив у Євпаторію Тимур Рустамов, оскільки, як показав збір у Куйбишевому, тренуватися в загальній групі йому ще рано. Що ж до прем'єри весняного напівсезону в Чернігові, то вона, найвірогідніше, відбудеться 24 березня, коли, згідно з відкоригованим календарем розіграшу, деснянці мають приймати на стадіоні імені Гагаріна ФК «Львів». Річ у тім, що призначений на 15 березня матч восьмого туру з київським «Динамо-2», який уже двічі переносився, пропонується провести на базі столичного клубу в Чапаївці, де є поле зі штучним покриттям, а квітневий поєдинок другого кола — у Чернігові. Що ж, така рокіровка, на якій зійшлося керівництво «Динамо» та «Десни», думається, цілком доречна.

Кримтеплиця: на гол відповіли трьома


Як поінформувала прес-служба «Кримтеплиці», команда на грунті провела товариський матч з мелітопольським «Олкомом».

Кримтеплиця: Вокальчук (Бандура, 46), Мамутов (Візавер, 46), Бойко (Погорельцев, 46), Щедраков (Саранчуков, 46), Антонюк, Боргуй (Канюк, 46), Старовик (Новотрясов, 46), Печонкін (Свинцицький, 46), Кучеренко, Симончук (Столярчук, 46), Сгинухін (Лепетун, 46)
Голи: Печонкін (20), Канюк (52), Кучеренко (57), Свинцицький (70) — Капуста (43).

Усе найцікавіше відбулося в другому таймі. Гості не бажали поступатися, тож на удар Печонкіна відповіли точним «пострілом» досвідченого Капусти (який, до речі, двічі міг опинитися в «Кримтеплиці»). Друга половина розташувала все по своїх місцях: далася взнаки майстерність південців. Якщо Кучеренко забиває із завидною регулярністю, то Канюк і Свинцицький продемонстрували хорошу форму. До речі, Роман Свинцицький вже виступав за «Кримтеплицю» (79 матчів, 5 м'ячів). Нещодавно атакувальний хавбек захищав кольори «Фенікса-Іллічівця» з Калініно.

Наступний контрольний поєдинок заплановано на 4 березня. Суперником «тепличників» буде ПФК «Олександрія».

Волинь: передостання перевірка

У передостанньому контрольному матчі завершального навчально-тренувального збору «Волинь» зустрілася з представником першого російського дивізіону, клубом «Луч-Енергія» (Владивосток). За інформацією прес-служби клубу, в першому таймі волиняни помітно переважали своїх опонентів і створили чимало нагод для взяття воріт. Відкрити рахунок підопічним Віталія Кварцяного вдалося лише на 28-й хвилині. Лопес подав кутовий на Шарпара, той перекинув м'яч на дальню стійку, а там Майкон Олівейра знайшов йому правильне застосування — 1:0. На 70-й хвилині «Луч-Енергія» зумів зрівняти рахунок. У центрі поля збили Годованого, арбітр показав, що порушення не було, відразу пішов пас вперед, який завершився ударом в один дотик по воротах Неділька — 1:1

Останній матч на зборах у Туреччині «Волинь» проведе у п'ятницю, 5 березня, проти уже знайомого казахстанського «Жетису».


Віктор АНДРІЄНКО, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
calcio1968
Десну у Прем!єр-Лігу!!!!!!!!!!!!!!!!
Muskron
Бля, наконец-то хоть какие-то новости про Десну.