Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1219
0

Місія нездійсненна?

Спроби врятувати тернопільську «Ниву» поки що невдалі

Місія нездійсненна?

Як стало відомо громадськості, четвертого березня на засіданні Центральної ради ПФЛ вирішуватиметься питання про виключення тернопільської «Ниви» і «Дніпра-75» зі складу ПФЛ.

У зв'язку із цим, ми зателефонували головному тренеру тернопільської команди Віктору Ряшку. На запитання про непросту фінансову ситуацію в клубі та можливий вихід із неї Віктор Іванович сказав наступне: «Чи знайдемо ми кошти до четвертого числа? Наскільки мені відомо, то першого березня певну частину потрібної для офіційного внеску суми було сплачено. Загалом, вам краще поговорити з президентом клубу Степаном Богдановичем Рубаєм, аби я часом не сказав чогось зайвого чи надав недостовірну інформацію. Та й про ігрові моменти поки що нічого сказати не можу, адже ще невідомо, чи існуватиме команда. Жодного тренувального збору ми не провели, тренувалися лише місцеві футболісти, в основному — молодь. Телефонуйте після четвертого березня, тоді мені буде що вам сказати».

Нагадаю, що в середині січня Віктор Іванович прокоментував ситуацію в Тернополі. Тоді наставник третьої знизу команди першої ліги озвучив не надто райдужні перспективи колись славетного клубу: «Команда переживає дуже непрості фінансові часи. Перед гравцями — величезна заборгованість. У такій ситуації не може бути й мови про підсилення складу чи поліпшення інфраструктури. Я можу лише мріяти, що вдасться провести більш-менш повноцінну підготовку. Питання щодо існування клубу має вирішитись найближчим часом, але поки що зустріч із президентом переноситься. Йому, безумовно, важко самому тягнути такий хрест, тому сподіватимемось, що якісь приватні структури зацікавляться тим, щоб допомогти фінансувати клуб».

Як бачимо, не зрослось у «Ниви» ні зі спонсорами, ні зі зборами... Тернопільські вболівальники подейкують, що за останній шанс врятувати клуб його президенту зачепитись не вдалося, — йдеться про власника ФК «Львів» Юрія Кіндзерського, на допомогу якого покладалися останні сподівання. Якщо ж говорити про підготовку команди взимку, то місцеві футболісти зі змінним успіхом проводили товариські зустрічі з аматорськими командами рідного краю. Водночас, Тернопіль покинули провідні футболісти, які намагалися працевлаштуватися в різних командах України, Білорусі та Узбекистану.

На жаль, президент «Ниви» Степан Рубай не відповідав на наші телефонні дзвінки, тому доведеться чекати четвертого березня, а до цього часу навколо «Ниви» пануватиме повна невизначеність, адже навіть ввечері другого березня головний тренер клубу й сам не знав, що буде надалі...

Варто поговорити й про інші проблеми, які матиме клуб, навіть у разі стабілізації становища в Тернополі: з тими гравцями, які є в команді (практично, це лише місцеві футболісти), та їх неготовністю до чемпіонату (жодного збору команда, за словами тренера, не провела), чи можна говорити про турнірну боротьбу та набрані очки? Не думаю. І з цього витікає лише одне питання: краще не грати зовсім чи перебувати на останніх місцях турнірної таблиці, поступово скочуючись все нижче? Микола Миколайович Озеров у такому разі сказав би: «Такий футбол нам не потрібен». У цій країні він, здається, потрібний стає все менше... Чи врятує хтось «Ниву»?


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.