Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1061
6

ФОМІН: «Ми сильніші за Металлург»

Нападник «Шахтаря» - про останні матчі своєї команди

ФОМІН: «Ми сильніші за Металлург»
Руслан Фомин

Нападнику донецького «Шахтаря» Руслану Фоміну доводиться витримувати непросту конкуренцію з Луїсом Адріано та Олександром Гладким. Фома, як його називають в команді, має мало ігрової практики, але сподівається, що його час ще прийде. Виходячи з того, що наставник «гірників» Мирча Луческу незадоволений діями Гладкого, в Руслана з'являється шанс посперечатися з Адріано за місце на вістрі атаки. Забивати Фомін вміє — чого лише варті його чотири м'ячі у ворота «Динамо» восени. Нехай і дубля, але протистояв Руслану не будь-хто, а Пап Діакате, який нині цементує оборону французького «Сент-Етьєна».

-Руслане, виліт із Ліги Європи для «Шахтаря» став трагедією?

-Не те, щоб трагедією, але прикрістю. Ми сильніші за «Фулхем», і це показали обидва поєдинки. Ми мали в Англії забезпечувати позитивний для себе результат, щоб вдома не мати тих проблем, з якими зіткнулися. «Фулхем» за чотири тайми створив три моменти, і три з них реалізував. А ми лише в домашньому матчі нанесли 24 удари, з них 12 — у площину воріт, виконали 17 кутових і забили лише один м'яч.

-Думаєте, якби пройшли «дачників», з «Ювентусом» впоралися б?
-Я думаю, «Ювентус» сильніший за «Фулхем». Щоправда, його гравці нині перебувають у незадовільній формі, в чемпіонаті частенько зазнають невдач. Було б цікаво помірятися з ними силами. Тим паче, що проти «Ювентуса» донецька команда ніколи не грала.

-Тепер вам все одно, хто стане наступником «Шахтаря»?
-У принципі - так. Думаю, що переможцем Ліги Європи стане іспанська «Валенсія».

-Луческу після гри з «Фулхемом» відзначив, що «гірникам» не вистачало такого нападника, як Златан Ібрагимович. Це проблема «Шахтаря», що в команди немає таранного форварда?

-Я не думаю, що це велика проблема. У нас є Адріано, який грає у подібній манері. Він доволі таранного типу нападник, добре контролює м'яч та вміло діє корпусом. Луїс і в матчі з «Фулхемом» непогано чіплявся за м'яч.

-У «Шахтаря», по суті, нині є троє нападників — Адріано, Гладкий і ви. Вважаєте, це достатня кількість гравців для лінії атаки?
-Оскільки ми граємо в одного форварда, то, думаю, - цілком достатньо.

-Те, що ви виходите на поле переважно з лави запасних, вас турбує?
-Звісно, хотілося б виходити з перших хвилин. Але для того, щоб так було, мені треба викладатися в кожному поєдинку на всі сто, приносити користь команді і частіше забивати. Тоді, я думаю, мені нічого не завадить бути основним форвардом.

-Як вам матч із «Ворсклою»? Чому «Шахтарю» довелося так попітніти?

-«Ворскла» — хороша команда. Полтавці чудово контролюють м'яч і непогано контратакують. «Шахтар» же перед цим провів виснажливий поєдинок, і деякі футболісти не встигли повністю відновитися. Особливо це відчувалося в останні хвилин двадцять. Напевно, психологічно вплинув на гру «Шахтаря» і виліт із єврокубків.

—Швидко влився в колектив бразильський новачок Дуглас Коста. Таких обдарованих футболістів в Україні немає?
-Справді, Дуглас одразу призвичаївся до манери гри «Шахтаря». Дуже перспективний хлопець. У нього висока швидкість, блискуча техніка та бачення ситуації на полі. До речі, як і в Апекса Тейшейри.

-Він уже тренується з командою?

-Так. Теж непоганий вигляд має, видно, що з Бразилії.

-Наступний матч донеччани проведуть з донецьким «Металлургом». Для вас це справжнє дербі?
-Авжеж. Нас очікує непростий матч.

-Як гадаєте, чому «Металлург» не може відібрати очки в «Шахтаря»?

-Тому, що ми сильніші.

-І коли станеться неймовірне?
-Хотілося, щоб ніколи (всміхається).


Валерій ПРИГОРНИЦЬКИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
orl405
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Tetiy
А еще надо сказать, что мы бездарно катали мяч по полю 70% игрового времени, но ведь резудьтат то всем известен...
Tetiy
прямо там три момента, а когда Гера выходил 1 на 1 в Донецке и не забил, правда тот момент самостоятельно Кучер организовал, но это не столь важно. А в Англии так вообще два или три раза давали без помех бить головой тому же Заморе и еще какой-то дылде, и только благодаря судьбе Шахтер имел хоть какие-то шансы на проход Фулхема. Но увы...
А по поводу статистики, так блин нашел чем гордится, мы нанесли 12 ударов мимо ворот (24-12=12) и подали 17 безтолковых угловых из которых ни одного не было опасного, нафига об этом вспомнать...
vivask
если б он играл((( а так говорит игрок 2 состава! , а по поводу угловых и т д с фулхемом, так кто говорил левые отмазки???
ShakhterDonetck
%) причем тут фулхэм???
статистант хренов!!!
vlad0409
Фулхем» за чотири тайми створив три моменти, і три з них реалізував. А ми лише в домашньому матчі нанесли 24 удари, з них 12 — у площину воріт, виконали 17 кутових і забили лише один м'яч.
Кто ж вам врач!!???)))